Čí dítě taky nejede letos na tábor?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3515
10.6.24 21:25

Z jakého důvodu nejede?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
10.6.24 21:25

@Kelsey tak snad seženou. U nás se naštěstí dá celkem OK sehnat i normálně na DPP, bez známosti. Praha taky nejsme. Podmínkou je tedy ukončená ZŠ. Kluknletos už ji měl i přes rok o víkendu, když měl volno. On jezdí ještě pískat ke svému sportu, tak toho času moc neměl tedy. Ale to léto bylo fajn.

• Citovat
  • Upravit
19
10.6.24 21:54

No, řeknu ti to z druhé strany.
Pořádáme pobytový tábor, dva týdny v přírodě mimo civilizaci v podsadových stanech, 35 dětí. Cena 6 000. Je to moc, nebo málo? Máme plno dětí, kteří by se chtěli přihlásit, ale nemůžou, protože ty „stejné“ jezdí každý rok znovu a znovu a ty děcka jsou úplně skvělé, a hlavně, že se znají a vyrůstají spolu.
Jsme parta zkušených táborových vedoucí (celkem tak 15) ve věku 50 let (dva hlavní vedoucí) ale hlavně kamarádů (ve věku 20 - 30, někeří studující VŠ a někteří pracující), kteří taky dřív takto jezdili a „rekrutovali se z účastníků“, ale je to neskutečná řehole a vždycky si říkáme, že už na to kašleme…

Já jezdím na tábor jako kuchařka, je mi 28. Jídla máme nadstandardní (většina peněz se projí :lol: + pronájem tábořiště) - Na kolika táborech jste jedli řízky a bramborový salát, plněné bramborové knedlíky s uzeným a zelím, kynuté koláče, parmezán na špagetách aglio olio, jednou jsme chtěli smažit vdolky, ale pak z toho sešlo :lol: (Jo, jsme blázni a sebevrazi) Všechny jídla jsou promyšléná tak, aby to šlo tématicky k programu, vaříme od základu, žádné polotovary a používáme čerstvé suroviny…

A když si vezmeš, že to děláme zadarmo, bereme si v práci dovolenou nebo neplacené volno abysme mohli být dva týdny spolu, tak je to neskutečné. A proplacenou dostaneme maximálně tak naftu :D. Můžu být osm hodin v práci, ale raději stojím od sedmi ráno do osmi večer u plotny, futruju polena, rozčiluju se, že těch 30 litrů vody na těstoviny stále nevaří, oběd měl být ve 13:00, takže bude ve 13:10, musím objednat 150 rohlíků na další den… Nejlepší je, když si v Kauflandu objednáš třeba na čtvrtek ráno 50 bagetek, ale oni ti je nenachystají, protože na to zapomněli, takže vykoupíš všechno co tam je a důchodci se na tebe naštvaně dívají. Úplně nejhorší je, když jsi v obchodě, máš narvané dva vozíky, nákup za 10 tisíc a všichni na tebe divně čumí a myslí si, že to všechno sníš ty.

Já vždycky říkám, že ten tábor děláme pro sebe, a děti jsou jenom kulisa :D, která nám zaplatí jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44208
10.6.24 21:56

@kocourGarfield Taky nejsme Praha a naše nejstarší děti mají dávno zajištěnou brigádu a objednané vstupní prohlídky.
Každý si našel sám, jinde. Patnáctiletá dcera bude pracovat asi tři 6.-8. hodinové směny týdně. Pokud bude zvládat, může sloužit i později po prázdninách o víkendu. Do toho bude 14 dní v kuse vypomáhat s organizací sportovních závodů.
Syn bude za pár dní plnoletý a vzal i noční. Brigádu našel každé léto od 15.narozenin, které má koncem června. U nás je těch možností dost, mohli si vybírat. Bydlíme ve městě a nejsou závislí na tom, aby je někdo někam dovezl. To je velká výhoda. Když ve 22 skončí směna, že pár minut jsou doma.

Tábory jim k srdci moc nepřirostly, organizovaných aktivit mají přes školní rok dost. Nenadchly nás ani příměstské, kdy je nutné dítě dovést do 8 hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
10.6.24 21:59
@Rotha píše: Více

Nemá na to čas. Musel by se vzdát něčeho jiného a to nechce.

• Citovat
  • Upravit
44208
10.6.24 22:11

@jarmarti Podobnou cenu mají tábory známé, která má agenturu. Mají tam snídaně a večeře formou švédských stolů a možnost výběru oběda ze dvou jídel. Tábor je na turistické chatě v horách. Je to na 8 dnů a cena mi přijde velmi příznivá vzhledem k prostředí a tomu, co nabízejí.
Lákala i naše menší holky, ale když zjistily, že program probíhá dlouho do noci a mívají i noční bojovku, na kterou je po skupinkách budí, nechtěly jet.
Holky pojedou na podzim na měsíc do ozdravovny. Takže ani není chuť jet na tábor. Starší z nich pojede už poněkolikáté, mladší poprvé. Tam se těší. Praktikujeme to tak, že o víkendech jsem s nimi na ubytovně a děláme společně výlety. Jezdila i nejstarší dcera k vůli poruše imunity, poslední dva roky už nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29109
10.6.24 22:15
@Snorlaxik píše: Více

Ono se už i tohle bere jako standard? :roll: ne, dítě nejede a ani nepojede. A je s tím OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
10.6.24 22:19
@Margery píše: Více

Podle některých jo :roll: dozvěděla jsem se, že jsem strašná matka, když puberťáka nepošlu na tábor za vrstevníky a že je chudák, když léto bude trávit s rodinou.

• Citovat
  • Upravit
31216
10.6.24 22:25

Moje deti jedou, chteji. Jeden tabor a jeden primestak + jedno dite jeste soustredeni ala tabor. Synovec nechce, nejede. :nevim: Ja jsem rada, ze diky tomu muzeme mit behem roku delsi spolecnou dovolenou cela rodina, dokud nejezdily, tak jsme si je prehazovali v lete jak brambor, sice prazdniny si deti uzily, ale spolecne jen ten tyden rocne. A mam tri, coz jsem si udelala sama, ale tchyne to neuhlida, nasi pohlidaj, ale nechci je zatezovat vic, nez je nezbytne nutne, i kdyz hlidaji radi. Plus jsem jezdila na tabory leta jako dite a pak jako vedouci a strasne rada na to vzpominam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4126
10.6.24 22:26

A ty o vašem rozhodnutí nějak pochybuješ nebo proč ta diskuze? Přijde mi to ve stylu přiběhne ke mě dítě Mamíííí, ona mi řekla, že jsem blbááááá. Co řeknu dítěti? Jsi blbá? Nejsi. Tak vidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
10.6.24 22:27
@Hibou píše: Více

Ne nepochybuju. Jen mě zajímalo, jak to je jinde.

• Citovat
  • Upravit
4126
10.6.24 22:32

A kdyby 99 procent dětí na tábor jelo, tak tam toho svého pošleš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
10.6.24 22:33
@Hibou píše: Více

Nepošlu. Ale tak snad není nic špatného na tom, zeptat se tady, jak to mají v jiných rodinách.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.6.24 22:40

Naše školková jede na dva tábory, ale jedeme s ní…s prarodiči už byla letecký u moře a v září pojede na 14dní s námi a s mladší sestřičkou :srdce:

• Citovat
  • Upravit
19
10.6.24 22:44
@1Pears1 píše: Více

To zase naše děcka se na noční hry strašně těší. A tak druhý den se ptají, kdy bude výsadek :lol: Tady strašně obdivuju hlavní vedoucí, protože je celou dobu jednou nohou v kriminálu. Vzbudit děcka o půlnoci, říct jim, ať si zabalí věci na spaní a celý den, že mají výsadek :lol:, teď je odvezeme tak do 20 km od tábora, dáme jim papírovou mapu a buzolu, papírek s instrukcema a telefon kdyby něco a úkoly na cestu. Ještě před táborem se ptáme rodičů, jestli je to z jejich pohledu v pořádku jim děti takto vyslat. Vždycky dáváme kluka a holku spolu do dvojice, já vždycky trnu, když pak říkají „potkali jsme strašně divného chlapa“. Nejhorší bylo, když tak před 15 rokama měli moji kamarádi z výsadek, zavolali vedoucí, že na stromě v lese visí chlap, už zavolali policii a asi se nestihnou vrátit do večera. Já bych se asi posr*la. Ale jinak se nikomu nic nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí