Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Snorlaxik píše: VíceNaši puberťáci na tábor fakt nejezdí. Jsme na vesnici, blízko koupaliště a tam tráví s kamarády celé léto. 14 dní máme společnou dovolenou.
Naše děti jezdí už od malička, jedno dite už jede letos jako vedoucí a také zároveň chodí celoročně do jejich kroužku a i tam jedno dělá uz vedoucího. Je to parta, scházejí se někdy i mimo. Z jejich okolí pubertaci spíš už nejezdí, takže normální je spíš v tomto veku nejet.
Me se libi jak Lucena totálně vytrhne jednu větu z kontextu a nechává se tu klepat po rameni
jen dodám, ze nikdo neměl kecy na to jaký je dítě chudák a musí jet bezpodmínečně na tabor jinak nežije
@hospodki píše: Více
Opravdu? Tak si tu diskuzi přečti ještě jednou. Bylo mi tam vyčteno, že nechci dát peníze za tábor, kde by si dítě mohlo užít zábavu.
@Snorlaxik píše: VíceČetla, sledovala a opět si tahas jen co se ti hodí a ještě úplně mimo kontext
Hele moje děti taky nejedou na tábor, tak si z toho nic nedělej, asi to bude tím, že žadné nemám
![]()
Puberťák už je asi celkem velký na tábor, ale existují tématicky zaměřené, to může být fajn. Já jezdila jako dítě, ale v pubertě jsem fakt celé léto seděla jak pecka doma, sama, 20km od města, žádný vrstevník poblíž. To bych snad radši jela na ten tábor. V 15 se to zlepšilo, to jsem mohla na brigádu. Ale pokud tvoje dítě nechce, tak buď v klidu.
@jarmarti píše: Více
Moje děti jedou za 6000 na 3 týdny do chaty v horách. Jídlo 5× denně. Mají tam karneval apod.. Ale organizuje to firma. Takže asi mysleli spíš na to, aby zaměstnanci nemuseli řešit co s dětmi a chodili do práce. Můžou tam i jiné děti, ale už to mají o 2000 dražší. Ale pořád mi to na 3 týdny připadá jako slušná cena.
@Fiveone píše: Více
Tak to je luxusní cena
My platili před 3 lety na 10 dní 8000.
@ibis píše: Více
No vidíš, a když bys šla do výměny manželek, tak ještě 92 tisíc vyděláš
a děti tábor grátis ![]()
@Snorlaxik píše: Více
Omyl, tebe nezajímalo, jak je to jinde, to bys položila otevřenou otázku. Ty ses zeptala pouze té části, která děti na tábor neposílá, a nabídne ses jich zeptala, jestli jsou děti i tak spokojené. Manipulativně a konfrontačně položená otázka, která v podstatě všechny jiné skupiny a názory hází do skupinky „na to jsem se neptala“.
I ten druhý stupeňbje diskutabilni, je dost rozdíl dítě v šesté třídě a dítě v devítce.
Moje děti jsou zatím na prvním stupni a tábory je baví a chtějí tam, budou mít dva týdenní pobytové a jeden jazykový příměstský. Ale na to se neptáš.
@zrcadlo píše: Více
Tak snad se můžu zeptat na to, co mě zajímá. A zajímá mě to, kdo dítě neposílá na tábor a dítě je v takové situaci spokojené. Proč bych se měla ptát na něco jiného, co mě nezajímá? ![]()
Pokud chceš diskutovat o něčem jiném, tak si přeci můžeš založit svou vlastní diskuzi ![]()
Tábory už neřešíme. Ale když byly děti mladší, tak jsme využívali jen příměstské tábory. Často jsme zvažovali jestli poslat i na pobytový, ale kromě vysoké ceny, tam bylo více argumentů proti. Např. že za stejnou cenu si můžou užít mnohem víc různorodých příměšťáků, kde zažijí různé aktivity.
Pobytový tábor má dva možné výsledky - buď si z toho dítě doveze spoustu pozitivních zážitků nebo si přiveze trauma. Takových příběhů od dospělých jsem slyšela opravdu hodně, co jako děti zažili na táboře a že svým dětem by to nikdy neudělali apod.
Mám pocit, že každý druhý člověk je snad magor a úchyl a že zrovna tito si řekli, že je ideální pořádat tábory pro děti. ![]()
Hlavní argument ale byl to, že vše, co mohou zažít na táboře jsme jim poskytli v okruhu lidí, které znají ony i my. Něco zažívaly přímo s námi rodiči a něco s jinými přáteli. Takže svědomí máme čisté a dovolím si říct, že nejsou chudáci, protože nikdy nebyly na pobytovém táboře. ![]()