Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
chtěla bych se zeptat čím a jak často mažete mimču zadeček a holčičkám i julču. Já mažu zadeček Rybilkou při každém přebalování a julču Infadolanem jenom po koupání. Zbyl mi ještě Bepanthen, můžu ho taky použít???Díky za odpovědi.
Nám říkali buchtinku nemazat a zadeček jen když je červený. Mažeme Bepanthen, Rybliku a když je hodně zle, tak Imazol (dříve Pevaryl).
Reed
Rybilkou. U novoška při každém přebalování. Později jen občas a teď už jen na noc a po kadění.
Záleží,jak máš mimčo staré…
Bepathen klidně vypotřebuj, je na to také. Ale je ho na to škoda, ten jsem používala jen při začátku problému… Jako prevence je zbytečně drahý…
Taky jsem mazala bepantenem, ale pořád měl zadeček červený. Teď mažu Sudocremem - po stolici a před spaním a pohoda - vyhovuje po všech stránkách.
Používám na noc a tak 2dny v týdnu + na cesty jedině Bepanthem, na doma přes den mast na opruzeniny z lékárny (AquaCalcisSynderman - používá novorozenecké odd.) A mažu dceři oběma i pipku. Nikdy neměla žádné opruzeniny, ani v těch vedrech nebo když spinkala jako novorozeně v noci i 10hod v kuse. .
Ubrousky mám od začátku Nivea Newborn a doma látkový namočený kapesník + vždy pořádně osušit před namazáním. A přebaluju před každým kojením, krom noci.
Díky všem za příspěvky. Já měla Bepanthen na prsa, ale už ho nepoužívám, tak mě právě napadlo, jestli ho můžu použít na malou. Tak jsem ráda, že ho nemusím vyhodit ![]()
První 3-6 měsíců (nepamatuji se přesně) jsem mazala při každém přebalení Rybilkou, jen zadek (mám kluka). Pokud byl někde náznak počínající opruzeniny, tak Bepanthen nebo lanolin z lékárny. Teď už mažu jen při počínající opruzenině, většinou ten lanolin, Bepanthen.
Já jsem používala Bepanthen - nic jiného nám nevyhovovalo, dcerka nesnášela masti se zinkem, vždy jí zčervenal zadeček.
U prvního dítěte, chlapečka, jsem používala Bubchen krém proti opruzeninám nebo Bubchen krém na hojení opruzenin s rybím olejem. Oba obsahují zinkové částice.
Přidám se z dotazem - mažete dětem aspoň občas zadek a přirození - hlavně holčičkám, i po odplenkování? Malá má 2 roky, bez plen je půl roku a já ji tak jednou, dvakrát do týdne tím bepanthenem namažu. Nemá žádné problémy ani opruzeniny, ale někde jsem četla, že se musí promazávat i po odplenkování - zabraňuje to srůstům - synechiím dívčích pohlavních orgánů.
Děláte to taky tak? A jak dlouho - myslím do jakého věku, je potřeba holčičkám přirození občas promazat?
POUŽÍVÁM WELeDU..po každém přebalení..a jelikož spíme celou noc a v noci nekakáme tak na noc pořádnou vrstvu..
a buchtičku nemažu,,jen po koupání olejíčkem. ![]()
Příspěvek upraven 09.11.10 v 12:07
Bepanthen - tak kvalitní mastička a vyhodit
Já jsem ji používala i na suchou kůži dětí - když byla malá miminko, používám ji např. na suché rty, suchá oční víčka, prostě na suchá místa na těle.
Je univerzální, už si to bez ní nedovedu představit. Není vhodné ji používat jen na otevřené rány a hodně poškozenou nebo odřenou kůži.
Jano - nám doktorka už na začátku řekla po koupání dát mezi malý stydký pysky trochu Dermazulenu.
Jinak prdelku Rybilkou, pokud je nějaký problém tak zázračnej Sudocrem. Ubrousky nepoužíváme, jen zcela výjimečně třeba v autě, když není po ruce voda na namočení žínky. Bepanthen se mi neosvědčil, je po něm zarudlá.
Jano - nám radily v porodnici při koupání projet mezi stydkými pysky palcem. Prý se tím zabrání těm srůstům, ale jak dlouho se to má dělat to neříkali… Kamarádka má dvouletou holčičku a teď s tím byly na operaci, takže to radši ještě nějaký čas dělej, prý nic příjemného ![]()