Čím a jak často mažetete zadeček???

Napsat příspěvek
Velikost písma:
960
9.11.10 13:02
Jana206 píše:
dušičko, tak u nás se ondřejová mast k preventivnímu používání důrazně nedoporučuje :nevim: Jak v porodnici, tak ani naše dr. K vůli nějaké kyselině, kterou ta mast obsahuje :mrgreen: Prý to může ničit zdravou pokožku.

Píšu jen pro zajímavost. Hodně lidí, hodně názorů, ani doktoři nemají jednotný. Ještě u nás spoustu lékářů a lékárníků nedoporučuje dětskou kosmetiku Jonsons - krémy na opruzeniny, ani tělová mléka,koupele.Proč, to mi nikdo přesně neřekl :nevim: Asi k vůli obsahu nějakých minerálních olejů. V porodnici tu kosmetiku měli na stole, ale sama doktorka, která nám povídala o péči o novorozence řekla, že to tam mají z reklamních důvodů - dostávají to od dealerů zdarma :mrgreen: Prý jsou daleko kvalitnější a vhodnější značky.

Jinak jsem na staršího ještě měla krém na opruzeniny od Hippu a taky OK.

Slysela jsem za na johnsony byvaji casto alergie, tak proto se to moc nedoporucuje, ale ja ho pouzivam na koupani, zadny problem, olejicek nam nevyhovoval, tak to mam jiny.
Jinak na zadecek nam staci rybilka, mazu jen po kakani a zatim zadny problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
9.11.10 13:04

Asi do půl roka jsem používala jenom bepanthen. Vyhovovala mi jeho konzistence a mazavost. Navíc se mi nestalo, že by se malej oprudil. Od půl roka používám batole, není drahý a slouží dobře bepanthen používám už jenom na noc.. Mazala jsem a mažu při každým přebalování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
9.11.10 13:24

Ahoj, nejlepší je sudocrem mazat po každém přebalení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
9.11.10 13:25

A co Purelan? V podstatě lanolin, ovčí tuk. Přípravek taky drahej teda. Případně z lékárny pouze ovčí tuk za pár kaček. Na bradavky i opruzení prý fajn:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
9.11.10 13:37
hofka píše:
A co Purelan? V podstatě lanolin, ovčí tuk. Přípravek taky drahej teda. Případně z lékárny pouze ovčí tuk za pár kaček. Na bradavky i opruzení prý fajn:-)

Já jsem ten Purelan dostala jako dárek od VZP když se mi narodil starší. Byl to dětský krém proti opruzeninám a mast na bradavky. Bradavky mě po tom dost svědily, zdálo se mi to neprodyšné a malému to na zadeček taky nevyhovovalo - a to snesl skoro všechno. Letělo to do koše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
9.11.10 13:44

nam nejvic vyhovuje Weleda :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
553
9.11.10 13:55

My mazali rybilkou a při opruzení pevarylem - prvorozeného mám chlapečka, tak s pipinkou neporadím, spíš rady hledám, protože ji za dva měsíce budu mít už doma. Jinak dermazulen je heřmánková mast, volně bez receptu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
9.11.10 13:58

Co a jak správně dělat aby holčičky neměli srůsty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
9.11.10 20:42
MarkyM píše:
Co a jak správně dělat aby holčičky neměli srůsty?

Četla jsem v Betynce - asi před rokem, kde na toto téma vyčlenili dvoustranu, že je nutné stydké pysky pravidelně oddělovat a promazávat. I po odplenkování. Je k tomu potřeba čistý slunečnicový olej z lékárny na kousek vaty a přetřít nebo Bepanthen. Žádný z krémů na zadeček typu Rybilka apod.

A je potřeba holčičky učit, aby si při koupání stydké pysky sami oddělily a propláchly - až budou větší. Synechie totiž může potrápit i větší dívky, nejen batolata.

Jiné zdroje zase uvádí, že právě nánosy krémů mohou způsobovat synechie, nemazat, jen oddělovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13821
9.11.10 21:04

Já používám na zadeček Weledu, snažím se při každém přebalení, ale někdy zapomenu. Ale mám zatím malé mimi. Střídám s kokosovým olejem (ten přidávám i do koupele) a bambuckým máslem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
10.11.10 09:32

Osvědčil se nám jedině bepanthen, mažeme pokaždé…po rybí masti se nám vždy oprudil…jinak značka Johnson je fakt blbá po olejíčku i tělovém mléku této značky jsme měli vyrážku…možná to bude tím že testují na zvířatech a zvířata mají poněkud jinou pokožku než malá miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
10.11.10 09:43

Já používala hlavně krém na zadeček z DM Babylove :dance: , je to velké balení za 49Kč, nikdy jsem s tímto krémem problém neměla. Na opruzeniny používám Imazol, to je zaručený lék. Do druhého dne je mimi bez opruzenin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
10.11.10 09:43

Tak já používám na bežné mazání Niveu(nejvíce mi vyhuvuje).A když po kadění zrudne,tak bepanthen hned a když je ještě červený při dalším přebalení,tak ho dám na noc víc a ráno je to pryč :-) .
Jinak mám chlapečka 19m a mažu pořád i přes den,ale jen zadeček(nemažu ani jsem namazala záhyby).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
10.11.10 09:44

Jo a sudokrém jsem používala na vyrážku na obličeji..rada dr :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
10.11.10 09:49

Já si nemohu stěžovat na Rybilku a Bepanthen (střídali jsme to po týdnu) :wink: