Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@avm3 my měly LIPOBASI je a předpis. Teď máme taky to Exicipial a je super. Mají i nějakej kids, ale to je zbytečný, i na tom obyčejném je, že se smí i na mimina.
Mě se na suchou pokožku osvědčilo toto http://www.proalergiky.cz/…asic-30.html a švagrová to používá i na prcka ![]()
@avm3 Já bych ti radila Oilatum krém, mám s ním tu nejlepší zkušenost. Malý byl taky pořád suchý, šupinatý, nemá žádný ekzém, jen má prostě sušší pokožku stejně jako já. A po Oilatu je ta sameťáček, už ani nemažu každý den a je to dobrý. Jo a taky ještě koupu v Linola olej do koupele, to je minerální olej a taky to pomůže.
Taky sem chtěla napsat tu linolu do koupele ![]()
zkusila si někdy olejíček od babylove z DM? malej je po něm jak sametový…maže trošku jinak než všechny oleje co sem zkoušela(nezůstane na kůži jako všechny ale okamžitě se vsákne od kůže takže se vše nevytře do oblečení a zůstavá v kůži)
Máme Alverde z DM, krém i olej, ale nic moc. Já zase nechci zkoušet nic moc echt luxusního, abych jí pokožku „nerozmazlila“ - tím myslím, nic pro alrgiky a tak. Tak já zkusím ještě něco obyčejnějšího a když tak se poradím s doktorkou. Teď jsme byli na 18 měsíční prohlídce, tam jsem jí to ukazovala, jen to zkonstavovala, ale nic neříkala, takže to tak asi chudák prostě bude mít.
@avm3 Mažeš ten olej na vlhkou pokožku? Pokud bys mazala na suchou, může paradoxně ještě víc vysušovat.
To jen taková poznámka na okraj
Jinak radu nemám, nemažu syna ničím (jen ložisko ekzému mlékem Alverde ultra sensitive).
Je to všechno dost drsná chemie, takže než bych mazala, tak radši na slunce nechodím. Prý jsou ty krémy ve skutečnosti víc rakovinotvorné než slunce. Zkusila bych olivový olej, ten má prý přirozený UV.
Mažu hned po koupání, ale zdá se mi, že olej pak utře oblečení. PRoto zkouším teď krém.
Zázraky nečekám, protože já mám taky hooooodně suchou kůži, ale ještě se mi zdá maličká na to, abych ji nemazala ničím…
Ahoj. tak tedy nevím. poradíte? mažete miminko opalovacím krémem? četla jsem, že do 6 měsíců by se nemělo mazat, ale když jdu s malou ven tak ji namažu, sice je ještě v kočárku, ale namažu jí. mažete taky svá miminka nebo ne? nějak tedy nevím zda mazat nebo ne. malé je 5 měsíců. děkuji
Takhle malou bys ani neměla vystavovat přímému slunci. Mažu až ted devítiměsíčního syna. Tak malé mimi bych asi nemazala. Zvlášť pokud mu v kočárku stíníš..
Nemazala jsem, stínila jsem ji plenou, aby nebyla na přímém slunci, přeci jen to sluníčko není zdravé ani pro dospělého.
Moje starší je červencová a nemazala jsem ji ničím. Byla v kočáře max. zastíněná plenkou. Ani náznak opálení či spálení. Mladší je lednový a toho jsem mazala jen k vodě. U dítěte v kočáře je to zbytečnost, navíc ne moc prospěšná. Nehledě na to, že ho asi nenecháš smažit na slunci ![]()
Tak určitě ji nenechávám na přímém slunci, ale stane se, že ji třeba noha vykoukne a zasvítí slunce. tak jako prevence.
Já mazala obyč. avirilem, ale nevystavovala slunečnímu záření. Zakrývala jsem plenou a byly jsme ve stínku v kočárku.