Čím přikrývat novorozence

Anonymni
7.11.07 23:59

Čím přikrývat novorozence

Holky, můžete mi poradit, čím bych měla přikrývat novorozence?
Mám koupenou klasickou dětskou peřinku 130×90cm. Slyšela jsem ale, že je pro novorozence veliká. Myslíte si, že je nevhodná, i když část zahrnu pod matraci? Dobré je prý zavinovat novorozence do rychlozavinovačky. Jaký na to máte názor? Čím bych potom měla mimi ještě přikrýt?
Mimi se nám narodí v lednu a teplotu v ložnici chceme udržovat do 20stupnů, takže rychlozavinovačka je určitě málo. Děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
8.11.07 00:04

Omlouvám se, že jsem to psala jako anonym. Ještě to moc neovládám :P Pro opravu jsem aktivka.

• Citovat
  • Upravit
5846
8.11.07 01:28

Rychlozavinovačka a/nebo fleecová deka (je na dotek teplá i v chladné místnosti, dítě se ti neprobudí, když ho na ni položíš nebo s ní přikryješ - narozdíl od povlečené peřinky, snadno se pere, rychle schne). Klasickou peřinku využiješ trochu později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
8.11.07 08:02

Ahoj,

mladší syn potřebuje doteď být zavinutý, jinak se pořád budí, takže byl od malička zavinutý do tetra osušky a přes to na něj dávám přeloženou flísku - zahrnuju mu ji kolem tělíčka. Taky někde mám po starším spací pytle, ty jsou taky super, jen je najít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
8.11.07 08:25

Ahojky,

zezačátku se doporučuje zavinovat, my jsme měli rychlozavinovačku a byla super, používali jsme jí, dokud z ní nevyrostl. Je fakt, že bylo v té době léto a horko a jakmile byl rozvinutý, tak se trhavými pohyby budil. Aktuálně bych přes něj hodila ještě nějakou tu teplejší dečku, to brzy zjistíš podle teploty tělíčka, jestli to bude stačit :) Postupně jsme přešli na spací pytel, peřinu máme doma už dlouho, ale při noční zkoušce se z ní vykopal a byl celý zmrzlý (máme velký barák a prům. noční teplota je 18 stupnů :)), takže doufám, že pytel ještě vydrží i na letošní zimu a příští rok už bude mít tu peřinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.11.07 09:56

Ahoj,
jak už psaly holky přede mnou, rychlozavinovačka je super - taky jsem v ní malou měla, dokud z ní nevyrostla - ještě teď jí používáme na denní spaní, akorát ty nohy už nám pěkně přečuhujou :lol: . Důležitý je, aby ti miminko neleželo na tvrdým - necítí se tak bezpečně - když má pod sebou hezky měkkoučko, spinká jako andílek :wink: .

• Citovat
  • Upravit
1364
8.11.07 09:57

pardon, zapomněla jsem se přihlásit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8603
8.11.07 11:45

Ahojky

tak u nás rychlozavinovačka neklapla, anička naopak nesnela být svázaná, a když byla ještě malinkatá,tak moc po postýlce necestovala,tak jsem používala flaušovou deku.ted máme peřinu,ale jelikož mi jí okamžitě odkope a cestuje,tak spí ve spacím pytli a spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7095
8.11.07 12:38

AHoj,
my jsme zavinovačky hodně použili, i v zimě spával jen v ní, byl klidnější, kdybych měla pocit, že mu je zima, přikryla bych jej ještě dekou. Měla jsem taky koupenou peřinku, ale tu jsem začala používat až teď, malému byla opravdu veliká a pořád se odkopával.
Hodně se chválí spací pytle, když mimčo vyroste ze zavinovačky, já neměla, ale na příští mimi si ho určitě pořídím :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9674
8.11.07 14:19

Ahoj, tak u nás rychlozavinka do 2 měsíců(už se do ní nevejde), od té doby spací pytel. Pokud bylo chladnějš přehodila sem přes ní eště flísovou deku. Pokud se Ti nechce investovat do zavinky, tak doporučuju spací pytel. Až bude mímo větší, tak se neodkope. pokud by si miminko přálo bejt zavinutý, tak zavineš do plenkový osušky a flísový deky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
8.11.07 14:56

Ahoj,
tak nas Honzik byl dlouho v zavinovacce, a pak jsem ho balila do perinky, byl rad zavinuty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
8.11.07 21:34

Ahoj.

Každé dítko bylo úplně jiné…
Radim - zavinutí nesnášel, body + overálek, přikrytý klasickou peřinkou našíř, založenou pod matraci. MMch - na nedonošeneckém v porodnici spal v pelíšku na polštáři a přikrytý péřovým maxipolštářem… 8O, jakékoliv omezení - třeba spací pytel dodnes nesnáší.
Hanka - rychlozavinovačka (dokud do ní vešla), pokud bylo velmi chladno, přehodila jsem ještě fleesovou deku a založila pod matraci. Poté jako RAdim - pod peřinkou.

Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
10.11.07 22:56

Ahojky mamči,
tak náš Kubíček (7týdnů) by nejraději asi spal bez jakékoliv přikrývky, protože je zpocený jak blázen i když má přes sebe jen bavlněnou plínku, a to podotýkám že prozatím vůbec netopíme !! Celý den se nám opírá sluníčko do celého bytu, takže proč topit,že :x
Ale jinak nám zase cestuje po postýlce, nikdy se nevzbudí v té samé poloze, ve které ho ukládáme :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
11.11.07 09:53

Alunka: taky cestujem, když můžem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
29.11.07 15:46

Ahojky, tak náš Kuba v rychlozavinovačce spát nechtěl, tak jsem ho do ní nezavinovala, ale jen jí přikrývala, a světe div se neodkopal se. Tedka (2měsíce a pár dní navíc) :lol: už spí pod klasickou peřinkou, sice ji má na půlku přehnutou, ale miluje, když může mlátit nožkama do matrace a vidí, že peřinka se nadzvedává :roll: No děcka jsou prostě různá :cry:
A peřinku má povlečenou, od své mamky jsem dostala „chytrou radu“ že když jsme ho přikrývali jen rychlozav. tak se mu mezi prstíky na rukách dělaly také žmolky z látky, a pak si takhel zaneřáděné ruce strkal do pusy, tak aby nedostal nějakou tu nemoc. No ale to nepomohlo, žmolky se dělají stále :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí