Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj, jak často a dlouho vám přes den spalo 4-měsíční mimi a jak se spánek vyvíjel? adámek pořád spí tak 20-40 minut po každém kojení (kojím po 2 hodinách), není to moc? a kdy už bude spát jen 1-2× denně?
DOWNPOUR, buď ráda, že Ti tak Adámek pěkně spinká, co já bych za to dala… ![]()
K dotazu: Spánek nikdy miminku neuškodí, naopak je velmi důležitý pro jeho duševní vývoj. Během spánku dítě „zpracovává“ nové zážitky a dovednosti.
Ahoj,
tak Ondra spí taky mezi každým kojením, jen mezi posledním odpoledne a na noc už ne. Kojím po 3 hodinách a usíná sám cca hodinu a půl po nakojení. Spí dopo od 10-11, po o od 12:30 do 14:30 a ještě odpo cca od 16-17. Fakt je takhle přesný a téměř bez vyjímky už od tří týdnů. Zavedla jsem mu dost brzy stejný režim a kupodivu se chytil a spinká každý den ve stejnou dobu. Samozřejmě občas si to trochu zkrátí nebo prodlouží.
Zdar M.
Sebík spinká dopoledne tak asi od 9 - 12 a odpoledne jak kdy, poslední dobou se mu už nechce, ale pokud se povede tak spává od těch 14 - 16 hodin. Když je vzhůru tak kojím co 2 hodinky. U nás totiž nehrozí aby usnul s poloprázným žaludkem, třeba 1,5 hodiny po kojení jak to má Meduza. Je unavený, ale spát nebude. No a večer chodí spát tak kolem půl 8 a budí se jak kdy mezi 6 - 8. V noci míval tak 1-2 kojení, spíše to jedno, ale ted má nějaké divné období, možná spurt a budí se i 3×.
Holky a jak vám miminka spí v noci? Malá spí dopoledne tak od 10-11 a pak od 13-17 a to ji musím budit, ona je schopná spát až do 20 hod. Večer máme strašné problémy s usínáním, nezabírá ani uspat kojením. Ona chodí spát nejdřív tak ve 23 hod. a to s křikem, když na ni nemluvím a neděláme blbosti, tak křičí. Čím víc se jí snažím uspat, tím hůř usíná. Honzík mě už od šestinedělí spával bez problémů od 20 hod tak do 7.Malá se vzbudí v 5 ráno a je vyspaná. Křičet ji nechat nemůžu, máme malý byt a kolikrát vzbudí Honzíka a to pak ještě musíme uspávat ho. Když ji vzbudím odpoledne dřív, tak je strašně protivná a pak stejně usne kolem 18 hod. a to je uspávání večer ještě horší. Máte to taky někdo tak? Nebo nevíte jak tento problém vyřešit? Díky za odpovědi. Eva
Ahoj holky,
mě Dominiček spí jak se mu líbí, občas i 6-7hod. denně a v noci je to šílený, buzení po hodinách, takže s tim taky bojujeme. No, snad se to upraví - někdy ![]()
Dnes zkusím koupat až ve 21.30 hod. Ona totiž vždycky na hodinu po koupání zdřímne. Tak doufám že třeba po tom koupání už bude spát.
Nám malá spí přes den tak ty tři hodinky, dopoledne kolem 10.hod usne na hodinku, po obědě tak ty dvě až tři hodiny. Večer chodí spinkat mezi půl 8 a půl 9, jak se to povede, většinou usne už u krmení, takže do postýlky už jen přenesu. Spinká tak do 6-7 hodin, bez nočního buzení, ale ještě před měsícem jsme bojovali zrovna tak. Někomu se to upraví dřív, někomu později, pevné nervy to chce
![]()
Dobry den taky se přidám a jakej máte názor že moje 4 měsíční mimi spinká 2 denně a to max hod. Není to málo? Je pravda že v noci spí do teď mi spala od 20:00 do 6-7 ráno al3 teď spí 00:30 a do 10:00 :/
Male byli 3mesice a spi mi pouze pul hodky dopoledne, pak pul hodky po obede, pak jdeme ven a v kocarku usne taky pul hodky.Pak jsembji dala jeste kolem 6 spat, ale ted uz po vychazce mi nechce spat.Tak ji davam tak kolem7 vecer spat a v noci spinka dobre1-2se probudi, napapa a spinka.Taky si myslim, ze spinka malo pres den, ale ji staci pul hodiny, ale hlavne ze spinka v noci dobre.