Čím přislazovat mimču pití?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2453
6.1.15 13:07

@Bambitka_K mela jsem s prckem stejny stejne jako ty, tak ti popisu jak to bylo u nas. se začátkem prikrmu trochu trpel na zacpu, zacla jsem davat na piti redenou svestkovou stavu od hippu, později i jiné prichute. nic jiného nechtel, vodu ani caj ani nahodou. jak postupne jedl uz vic jidla, pomoc svestek uz nepotreboval, tak jsem mu proste davala vodu se stavou (obvykle YO, ale mel i nejake obyc Jupi). pil dost, byla jsem spokojena. pak jsem mu zacla davat detske caje (sackove, ne granulovane), prisladovala stavou, později troskou medu a pak uz nic. ted je mu 14mes, pije neslazene caje, normalni ovocne Pickwicky, za den necelých 0,5l. postavu ma akorát, zadnym zdravotnim problémem netrpi, zuby uz si ‚cisti‘ sam několik mesicu. včera mel k obedu veprove na paprice se smetanou a houskovym knedlikem. nekdy dostane susenku a před vanoci mel svůj cokoladovy adventni kalendar, každý den si smlsnul ;)
nehrotim, neresim. myslim, ze dnes se v tom všichni moc babraji, zkoumaji, resi…nejlepší je najit si nejaky stred a používat selsky rozum. trocha cukru nikomu diru do bricha neudela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
6.1.15 13:08

@Bambitka_K Ahojda, tak jsem prislazovala Babio mlecnym cukrem ;) Ale nepil ani to, pak sam zacal pit jen vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
6.1.15 16:13
@Bunnies píše:
@Bureschka ty jo, to je šikulka.U nás v rodině je chlapeček kterému maminka dost hlídá jídelníček (např. na vánoce při návštěvě si mohl vzít jen tři kousky cukroví a víc ne) a tak když se mu podaří se dostat k něčemu sladkému, tak je z toho paf a nacpe se tím :mrgreen:. Jí více zeleniny a ovoce než moje děti, ale je mi na jednu stranu trošku líto- třeba s tím cukrovím… Místo knedlíčků ke kachně dostane při návštěvě nudle…Jako na jednu stranu je fajn, že se snaží, aby její syn jedl zdravě, ale je z něho cítít, že by nejradši s tou čokoládou utekl za roh a snědl ji na posezení :mrgreen: Mám pocit, že s to chlapeček později vynahradí. Manželovi bratranci měli úplně to samé doma a pamatuje si jak si schovávali bonbony od tety, aby maminka je neviděla. Chce to zlatý střed. Ten je těžký najít.

No ony existují i určité dispozice. Někdo je štíhlý, i když jí jako čuně. A u dětí s dispozicema k rychlému tloustnutí je třeba jídelníček trochu hlídat.

My doma jíme alternativně, ale VŠICHNI. Je to prostě náš přístup k životu, ne, že děti budou na zelenině a my se budem spát chipsama.
Na návštěvě to neřeším, nechám syna si dát, co je na stole. On o to stejně většinou nejeví zájem. Cukroví mu maminka aktivně cpala, jednou kousnul a vyplivnul :lol: Má rád jenom nezdobené perníčky..
S výjimkou Coly. To je prostě mor vůči kterému nemám žádnou toleranci, tu ho tedy pít nenechám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
6.1.15 16:23

@Svandu :)

Jasně, někdo je štíhlý od přírody. I manžel té maminky má ale podezření. To není jen proto, že je velmi štíhlá. Známe se 13 let.

To je zvláštní s tím cukrovím…Ten kdo může, tak ani necghce. Ten kdo nemůže, kouká hladově na další :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69117
6.1.15 22:13

Me dite muze a presto by bylo schopno spast cely talir na posezeni. Ma to po mne, a to mi taky sladke nezakazovali, proste to mam rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí