Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Berete nektera cipky pravidelne? Ja se bez nich nenajim ani nenapiju. Doktor me uklidnoval ze se pisou uz desetileti minimalne a deti se rodi ok. A pry lepsi torecan nez dehydratace. Ale stejne bych rada znala nekoho kdo ho taky uziva.
@Boudová měla jsem jich 5 denně až do porodu plus v infuzích při hospitalizacích, v CAR nechtěli do 9tt, ale v nemocnici jo. Kluk je naprosto ok. Podruhé se to podělalo, ale nemusí to mít souvislost.
Ahoj, taky jsem čípky užívala, ale bohužel mi moc nepomohly…
Ja jsem na tom tak, že už měsíc zvracím nonstop.Bez Torecanu bych umřela hlafy a žízní. V nejhorších dnech můžu až 3×denně 20 min před jídlem. Zatím mi stačí dva.Byla jsem i na infuzích Torecanu. S prvním dítkem jsem měla to samé. Je mu 10 a je to zdravý kluk. Opravdu je to lepší než kolaps metabolismu.
Holky dekuju. Ja sem nastesti z tech kterym aspon pomaha.
moc ste me uklidnily. ![]()
@Boudová píše:
Holky dekuju. Ja sem nastesti z tech kterym aspon pomaha.moc ste me uklidnily.
ahoj ja je brala prvni 4 mesice asi 3 za den ale vetsinou sem zvracela i tak ![]()
@Boudová píše:
Berete nektera cipky pravidelne? Ja se bez nich nenajim ani nenapiju. Doktor me uklidnoval ze se pisou uz desetileti minimalne a deti se rodi ok. A pry lepsi torecan nez dehydratace. Ale stejne bych rada znala nekoho kdo ho taky uziva.
Dneska jsem přišla od doktorky z gyndy. Přišli jsme o mimčo a byla jsem na kontrole v půlce šestinedělí a tak jsem se ptala proč se to asi stalo. A řekla mi, že si myslí, že to bylo moc antiemetik, konkrétně Torecanu.
@neznámá známá píše:
Dneska jsem přišla od doktorky z gyndy. Přišli jsme o mimčo a byla jsem na kontrole v půlce šestinedělí a tak jsem se ptala proč se to asi stalo. A řekla mi, že si myslí, že to bylo moc antiemetik, konkrétně Torecanu.
Jooo diky to sem presne potrebovala slyset. No nezbyva nez verit svemu doktorovi.
@Boudová píše:
Jooo diky to sem presne potrebovala slyset. No nezbyva nez verit svemu doktorovi.
Potratila - resp. zamlklé těhotenství na konci 12 tt. Nevím proč jsi na mne naštvaná, já jen píši, co mi zrovna dneska bylo řečeno doktorkou. Je tedy fakt, že mne ten Torecan píchali v injekcích do zadku (dostala jsem čtyři injekce, vždycky jednou za čtyři dny jednu). Ale ta látka je stejná, je to prostě Torecan. Bylo mi řečeno, už v nemocnici, kde mi to dali v jedné kapačce, že by to neradi dávali víc, že to není moc dobré pro mimčo. Bohužel nebylo zbytí - extrémní těhotenské nevolnosti. Každopádně si myslím, že miminko asi nemohlo být úplně v pořádku a tohle tomu asi nepomohlo. Naopak si myslím, že zdravé dítě to snese v pohodě. Já jen chtěla napsat, že prostě nejlepší je v těhotenství užívat všeho fakt co nejméně. ![]()
@neznámá známá píše:
Potratila - resp. zamlklé těhotenství na konci 12 tt. Nevím proč jsi na mne naštvaná, já jen píši, co mi zrovna dneska bylo řečeno doktorkou. Je tedy fakt, že mne ten Torecan píchali v injekcích do zadku (dostala jsem čtyři injekce, vždycky jednou za čtyři dny jednu). Ale ta látka je stejná, je to prostě Torecan. Bylo mi řečeno, už v nemocnici, kde mi to dali v jedné kapačce, že by to neradi dávali víc, že to není moc dobré pro mimčo. Bohužel nebylo zbytí - extrémní těhotenské nevolnosti. Každopádně si myslím, že miminko asi nemohlo být úplně v pořádku a tohle tomu asi nepomohlo. Naopak si myslím, že zdravé dítě to snese v pohodě. Já jen chtěla napsat, že prostě nejlepší je v těhotenství užívat všeho fakt co nejméně.
Ja se ho samazrejme snazim uzivat co nejmene. co se ma stat se stane. At se ti priste zadari bez tech strasnych nevolnosti. ![]()
@neznámá známá jinak promin jsem protivna na vsechny kdo jdou proti Tomu co chci slyset pac je mi furt zle. ![]()
@Boudová píše:
@neznámá známá jinak promin jsem protivna na vsechny kdo jdou proti Tomu co chci slyset pac je mi furt zle.
Chápu. To jsi ještě dobrá, že vydržíš být u PC. Já měla dny kdy to vůbec nešlo. Prakticky tři měsíce jsem se nepřevlékala z pyžama, pořád jsem jen ležela, zvracela do kýble, který musel odnášet manžel, protože na záchod bych to nestíhala a dělalo mi kolikrát problém se i vysprchovat…chlap mne hlídal i ve vaně, protože jsem omdlévala. No kdo nezažil, nepochopí. Já tě ale chápu…
Já tím že jsem taky potratila, tak to chceme s dr. příště - jestli mi teda bude někdy nějaké příště dopřáno - zkusit s prothazinem, je to takové milosrdnější, mně torecan nijak zvlášť nepomáhal (ikdyž někdy asi byl tím pomyslným jazýčkem vah na tom jestli hospitalizace už zase ano nebo ještě ne), člověk se stejně nenají, ale to jsem nedávala tak jako tak. Jako z čeho kluk kromě infuzí rostl fakt nechápu, ale dal to.
Ano, souhlasím s tebou, ani zázvorová lízátka nejsou žádný zázrak. Taky mi chutnala a cítila jsem se lépe, když jsem je měla v puse, ale jinak opakovaně po jejich dolízání jsem chodila do 20 min. zvracet, takže mi to fakt přišlo jen jako placebo