Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, našla jsem vaši diskuzi a rada bych se přidala.
Potřebovala bych uklidnit a taky znát váš názor a zkušenosti. Cipralex beru už dva roky a před půl rokem jsem snížila na půlku. Stavy se vrátily, takže jsem zpátky nasadila celou tabletku. Už ji beru tak dva měsíce a jako nic moc. Týden třeba dobrý a pak zase obrat. Rána příšerná
Nechutenství a pláč.
Mám ještě vydržet s návštěvou psychiatra? Navýšit dávku? Nebo změnit úhel pohledu
To bude asi ono
Děkuji za odpověď.
@JRrS
Ahoj, já zatím beru cipralex 10 mg, dnes 19. Den, takze nevím… zatím možná maličké zlepšení, a jak za jak dlouho ti to zabralo poprvé?
@Mia 13 Poprvé mi nasadil obvoďák, ty mi nezabraly, tak jsem navštívila psychiatra. Už si to úplně přesně napamatuji, ale nebylo to hned. Brala jsem chvilku oboje. No, ty čtyři týdny určitě. Zlepšování šlo po krůčkách. Úplně v pohodě jsem byla až tak po půl roce. Ale u každého je to individuální, nechci tě strašit. Záleží taky na citlivosti člověka. ![]()
@JRrS je mi to jasne, ze to nebude hned… a čím trpis? PP nebo úzkosti? Mne začala panika v květnu, a pak se to zhoršovalo… tak jsem začala brát cipralex… je hrozny, ze se ti ti vrátilo.. myslíš, ze je to tím, ze jsi snížila dávku?
@Mia 13 Trpím úzkostí. Vrátilo se mi to pač jsem měla dlouhodobé nespory v práci. Teď už vím, co se mi děje, ale je to hnus. Přijde mi to nekonečné. A právě se mi to zhoršilo teď, jsme s malým nachlazený a omezuje mě to v činnostech. A tobě už je lépe? Jaké máš příznaky?
@JRrS začalo to panikou v noci a pak úzkosti..
Bušení srdce, třes, nervozita, zima, horko… ty úzkosti hlavně po ránu, ale nerada ted chodím ven mizí lidi, v práci jsem nebyla už 3 týdny… chodím i na terapie, ale je to evidentně na dyl… kolik je malému? A co manžel? Chápe to?.
@Mia 13 Tak to máme stejné. Mě hlavně trápí to nechutenství. Mám 50kg a ještě k tomu hubnout
Teď ty lidi okolo…Ty jsi hubena
Malému je pět. Když se mi to stalo poprvé, byly mu tři a manžel to v tu chvíli nechápal. Odstěhovala jsem se na dva měsíce k rodičům pač nemohl být se mnou doma. Teď už je v pohodě
Tak nějak to chápe, ale nezažil to… A jak to máš ty doma?? Je to pro okolí těžké, to pochopit.
@JRrS já mám po ránu taky nechutenství, naštěstí vážím 58, takže nejsem tak hubena… chodíš do práce? Já prave jsem sama s dítětem a to mi odešlo di školy, takže myslím, ze to mám z té samoty… ted se bojím byt doma sama… musel se přestěhovat kamarád… ale taky to moc nechápe… je to těžké pochopit, když to nezazijes. A PP jsi měla taky?
@Mia 13 Teď momentálně mám dovolenou, takže se mi to hodí. Tak to věřím. Já se taky obavám pracovního týdne, manžel má přes léto nejvíc práce. Takže celé dny je fuč.
Ano, taky. Ale do společnosti chodit mi nevadí. Spíše mám problémy sama se sebou. Vyrovnat se s tím vším. Bych řekla
Ta hlava je prostě všemocná.
@JRrS to já taky… a co té ted ted nejvíc trápí? Ty rána? A predtim, když jsi s tom začínala jsi měla jaké stavy?
@Mia 13 Strašně si přeji být zase jako dřív. Plna energie, zdravá, šťastná…
Teď se v tom proste poslední dobou nějak plácám
Docházím na terapie a zvolila jsem i tu alternativní. Takže se snažím, ale je to děs běs. Jak na houpačce. A jaké mas stavy ty?
@JRrS jaká je alternativní terapie? Já beru ještě bachovky k tomu…no já to mám poprvé v životě, takže pro mě hrůza, úzkosti… snažím se taky, třeba ted jsem byla běhat, ale jde to pomalu… jaké jsi měla stavy, když se ti tonstalo poprvé?