Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
V těhotenství je Cipralex v pohodě, toho bych se nebála. Dále já beru Cipralex 10 mg v tabletkách, na úzkosti. A od začátku braní jsem žádné negativní účinky nezaznamenala. Sice ani pozitivní, ale na to se neptáš.
Přesto ho beru dál, ještě mi k tomu dr. přidala Lyricu a to mě zachránilo od těch hnusných stavů. Nicméně co je negativní účinek je ten bych řekla, že velmi podporuje jak hlad tak chuť k jídlu. Mám 10 kg nahoře. ![]()
@dasajur tak to jsem na tom stejně. Taky beru Cipralex a Lyricu. Hodně mi to zlepšilo stav. Ale - stejně jako tobě, mi šla nahoru váha. Beru to asi 1/2 roku a mám nahoře 6kg. Nevíš, co s tím? Jím pořád stejně a nic mi nepomáhá.
Klára
Jo, kdybych věděla co s tím, je ze mě na léto štíhlá laňka.
Je fakt, že mám velkou chuť i na sladké. Zatím jsem dosáhla toho, že mi váha nadále nestoupá. Ale jím jak vrabec. Je to asi něco za něco. Tlustoprdka, ale bez úzkostí. ![]()
@dasajur píše:
Jo, kdybych věděla co s tím, je ze mě na léto štíhlá laňka.Je fakt, že mám velkou chuť i na sladké. Zatím jsem dosáhla toho, že mi váha nadále nestoupá. Ale jím jak vrabec. Je to asi něco za něco. Tlustoprdka, ale bez úzkostí.
Já si zase neumím představit, že bych se cítila v pohodě a bez úzkosti, když se omezuji v jídle. To by mi na pohodě moc nepřidalo. ![]()
Ahoj. Ja zacal bral cipralex pred 10ti dny. Doktorka mi dala pouze 2,5mg. Mam to na stres, nocni „uzkosti“ z nespani atd. Od vseho trochu. Prvne jsem si myslel ze tato davka nemuze nic delat. Ale prvni den jako by vypnul vypinac a vsechny uzkosti byly skoro pryc. Spal jsem tvrde 8 hodin. Clovek by si rekl ze je to placebo, ale ja se nezbavim vsech stresu ani 3kovym lexacem. Navic jsou to prvni AD a moc jsem tomu neveril. Nicmene po 5-ti dnech se vse vratilo do starych koleji a cipralex prestal fungovat. Tak nevim jestli zvysit davku, nebo nechat a vydrzet… co myslite?
@Jenda46 Tu první noc jste si musel vsugerovat. Po prvním užití stoprocentně nemůžete cítit účinek. Vytrvejte alespoň tři týdny, jestli chcete vysadit lék po pěti dnech, tak se asi netoužíte tak úplně léčit..
@Jenda46 já když jsem ho začala brát, tak jsem si připadala cca týden jako po těžký kocovině. bylo mi děsně, ale pak se mi postupem času začalo ulevovat. beru ho od 10/2016 a dá se říct, že teď už je mi dobře. skoro žádný úzkosti
dávku bych raději nezvyšovala, to jedině po poradě s psychiatrem. mě taky ho dr. zvýšila z jednoho prášku na jeden a půl, ale až po nějaké době. takže doporučuju vydržet a snad se pak začne ulevovat. ať je líp ![]()
@Jenda46 píše:
Ahoj. Ja zacal bral cipralex pred 10ti dny. Doktorka mi dala pouze 2,5mg. Mam to na stres, nocni „uzkosti“ z nespani atd. Od vseho trochu. Prvne jsem si myslel ze tato davka nemuze nic delat. Ale prvni den jako by vypnul vypinac a vsechny uzkosti byly skoro pryc. Spal jsem tvrde 8 hodin. Clovek by si rekl ze je to placebo, ale ja se nezbavim vsech stresu ani 3kovym lexacem. Navic jsou to prvni AD a moc jsem tomu neveril. Nicmene po 5-ti dnech se vse vratilo do starych koleji a cipralex prestal fungovat. Tak nevim jestli zvysit davku, nebo nechat a vydrzet… co myslite?
Ty první dny (týdny) cítíš především vedlejší účinky léku. Navíc v tak nízké dávce nemá šanci zabrat u dospělého člověka ani po těch třech týdnech, kdy by zabrat měl. Pokud to s lékařkou nebudeš navyšovat, nemá moc smysl to prát, nedosáhne to terapeutickou hladinu. Škoda šimrat játra.
Snad tedy doktorka ví, co dělá, a je to jen rozjezd. Který mimochodem může být fakt krutý, se mnou Cipralex zamával dost (žaludek, nechutenství).
Cipralex tedy nepřestal účinkovat po 5 dnech, ale pouze se tělo přizpůsobilo nové chem. látce, na kterou reaguje různě. Placebo v tom může hrát také roli, problém je, že dlouho nevydrží.
Určitě bych se poradila s doktorkou, řekla jí, co mi to dělá, jistě najdete cestu. ![]()
Ahoj.Chci se zeptat.Je tu někdo kdo uziva ad delsi dobu jak rok a i pres uzivani leku se vam stavy vratili? Pomohlo vam navyseni davky? Dekuji
Ahoj všem. Tak je to 6 měsíců, co jsem vysadila ze dne na den ( po dohodě s lékařem - PO 3 LETECH ÚŽÍVÁNÍ ) cipralex. ANo - je to nepříjemné cca 10 dní fyzicky trpíte a je vám zle. Ano - když to vydržíte a upozorňuji -vysazujete ve fázi „vyléčené“, tak se vám to nemusí vrátit. Ale to je samozřejmě velmi individuální. Nevysazujte jen proto, že už to nechcete brát, pokud se na to necítíte.
Osobně si myslím, že je důležité vědět o tom, že při vysazování se objevují vedlejší fyzické účinky. To že Vám v prvních dnech po vysazení nebude dobře - neznamená, že se vám vrací psychická nemoc. Opravdu to je jen fyzický „absťák“. Takže vydržet a být statečnej, připravenej a mít okolo sebe někoho, kdo Vás obejme a podpoří, že to zvládnete ![]()
HODNĚ ŠTĚSTÍ VŠEM
@BledemodraKacenka píše:
Ahoj všem. Tak je to 6 měsíců, co jsem vysadila ze dne na den ( po dohodě s lékařem - PO 3 LETECH ÚŽÍVÁNÍ ) cipralex. ANo - je to nepříjemné cca 10 dní fyzicky trpíte a je vám zle. Ano - když to vydržíte a upozorňuji -vysazujete ve fázi „vyléčené“, tak se vám to nemusí vrátit. Ale to je samozřejmě velmi individuální. Nevysazujte jen proto, že už to nechcete brát, pokud se na to necítíte.
Osobně si myslím, že je důležité vědět o tom, že při vysazování se objevují vedlejší fyzické účinky. To že Vám v prvních dnech po vysazení nebude dobře - neznamená, že se vám vrací psychická nemoc. Opravdu to je jen fyzický „absťák“. Takže vydržet a být statečnej, připravenej a mít okolo sebe někoho, kdo Vás obejme a podpoří, že to zvládnete
HODNĚ ŠTĚSTÍ VŠEM
To jsi vydržela ze dne na den?
já myslela, že se to musí hodně pomalu dávky snižovat, aby právně tělo nedostalo ten absťák. no já bych se asi složila ![]()
Kamarádka, co má deprese, tak to jednou zkusila, dr. jí řekla, že to bude první člověk na světě, co se jí podařit s tímhle skončit ze dne a po týdnu říkala, že tam lezla pomalu po čtyřech, jak jí bylo blbě
@allluck píše:
To jsi vydržela ze dne na den?já myslela, že se to musí hodně pomalu dávky snižovat, aby právně tělo nedostalo ten absťák. no já bych se asi složila
Kamarádka, co má deprese, tak to jednou zkusila, dr. jí řekla, že to bude první člověk na světě, co se jí podařit s tímhle skončit ze dne a po týdnu říkala, že tam lezla pomalu po čtyřech, jak jí bylo blbě
půl roku jsem brala půl tabletky a pak ze dne na den nic. Ještě se samozřejmě dalo brát jednou za dva dny půlku a postupně snižovat třeba během měsíce. Asi by to bylo lepší, ale lékař mi to naordinoval rovnou.. A žiju
A bez léků =)
Ahojky. Byl mi predepsan Cipralex, s tim, ze ho mam brat mesic - po dlouhem neuspesnem boji s bolesti zad jsem se slozila psychicky. Opravdu bude stacit je brat mesic, aby mi bylo lip? Diky za odpoved. ![]()
@oranžová mašle
Děkuji za tvoji reakci. Mam trvale úzkosti, věčný strach a obavy, vadí mi některé situace, kde jsou neznámí lidé. Já mám začít brát 2-4 kapky ráno. Největší je pro mě problém, že až je začnu užívat, chodit do práce, kde cca 4-5 hodin denně řídím. Zkrátka se bojím tech vedlejších účinků, ale na druhou stranu bych si zase přála být po dlouhém trpění v pohodě. A zhruba do půl roku otěhotnět. Jenže pak mě zas děsí ta představa, brát AD v těhotenství.