Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
MirušeProdigy píše:jizvíková píše:Teda já bych se bála!!!
ja mela cisare pred rokem, doporucena doba pro dalsi otehotneni byla nejmene rok s vykricnikem
otehotnela jsem brzo, takze za mesic mam rodit, a ackoliv me boli jizva uz od zacatku tehotentstvi, lekar hovori o prirozenem porodu, takze bych tomu vyzadani fakt moc neverila holkyVíš co, pak se při tlačení o to pořádně opřít. S myšlenkou že to může prasknout a já bych mohla třeba úplně přijít o dělohu, při nejhorším jim tam zůstat na stole. Nevim, asi maluju černý scénáře, ale jestli otěhotnim do dvou let, hooodně si budu normální porod rozmejšlet.
no ja se bojim , ale nevim co s tim muzu delat---???
A ještě jsem si vzpomněla,že když se bavím s nějakou maminou,ketrá měla taky vyvolávanej porod tak většinou to skončí akutním císařem,málokdy se porodí normálně,tak nechápu pproč to dělaj pokud to ničemu nevadí ![]()
Mě malá neklesala byla pořád vysoko a měla odhad přes 4kg,tak každej řikal,že teda nechápou proč mě hned nefikly ![]()
jizvíková píše:MirušeProdigy píše:no ja se bojim , ale nevim co s tim muzu delat---???jizvíková píše:Teda já bych se bála!!!
ja mela cisare pred rokem, doporucena doba pro dalsi otehotneni byla nejmene rok s vykricnikem
otehotnela jsem brzo, takze za mesic mam rodit, a ackoliv me boli jizva uz od zacatku tehotentstvi, lekar hovori o prirozenem porodu, takze bych tomu vyzadani fakt moc neverila holkyVíš co, pak se při tlačení o to pořádně opřít. S myšlenkou že to může prasknout a já bych mohla třeba úplně přijít o dělohu, při nejhorším jim tam zůstat na stole. Nevim, asi maluju černý scénáře, ale jestli otěhotnim do dvou let, hooodně si budu normální porod rozmejšlet.
To koukám tedy,já myslela,že když takhle brzo otěhotníš tak je císař automatický,ještě když tě od začátku bolí jizva
a co jiný doktor??
v rizikove poradne si vybirat lekare nemuzes, proste te k nekomu prideli a hotovo
jizvíková píše:MirušeProdigy píše:no ja se bojim , ale nevim co s tim muzu delat---???jizvíková píše:Teda já bych se bála!!!
Ty bláho, já bych si dupla. Já jsem na to drškatá dost.
Tohel je fakt pekelně brzo!!! ![]()
MirušeProdigy píše:jizvíková píše:Ty bláho, já bych si dupla. Já jsem na to drškatá dost.MirušeProdigy píše:no ja se bojim , ale nevim co s tim muzu delat---???jizvíková píše:Teda já bych se bála!!!
Tohel je fakt pekelně brzo!!!
Jo přesně tak!! ![]()
jenze kdyz me prohlidne, zkontroluje jizvu a rekne, ze je dost silna a nazdar
chtela bych k vedoucimu porodniku, ale nevim, jak se tam dostat, ten me rodil minule a byl moc fajn
Já jsem měla dlouhej porod a strašný křížový bolesti,přesto že jsem chtěla rodit přirozeně jsem po nějakých 15 hodinách o císaře škemrala,protože jsem nemohla dostat epidural a myslela jsem že jim tam zhebnu,nebylo mi vyhověno i když jsem měla supr doktora,porod postupoval sice pomaličku,ale jo,takže císaře udělat nesměj pokud pro něj nejsou fakt závažný důvody
lleennttiillkkaa píše:
Skutečně existuje strach z porodu a skutečně lze díky tomu žádat císaře, ale myslím, že to musíš mít podložený od psychologa/psychiatra.
Já teda když podepisovala souhlas s císařem a rizika s ním spojená, tak jsem se začala bát 4× tolik, nejenom o žiovt dítěte, ale i o život svůj.
Lentilko, ty mě docela strašíš, já taky neudržela v ruce tužku, takže to musel podškrábnout přítel a nikdo mě s riziky neseznamoval a já to nemohla přečíst, takže asi ani nechci vědět co by to za ty rizika bylo.
Ahojky.Já také patřím k těm štastným co měli obojí.První sc, vyvolávačka malému se nedařilo, otevřela jsem se na 8 pak se porod zastavil tak jsem si po 5 hodinách nepostupujícího porodu bez epi vyprosila císaře.Honzíkovi měřili saturaci na hlavičce takže jsem v těch šílených bolestech ležela a musela držet.saturace špatná.takže k tomu strach a porod urychlovaný takže jsem se šíleně klepala následkem té infuze.Mužu říct že bych ho tenkrát neporodila.Ale celý porod prostě urychlený, umělý a v leže na pásech..Ten cs byl uplně v pohodě, největší vysvobození.Jediné co mě mrzelo že malého mi donesly až ráno.Narodil se v noci.Jinak uplně v pohodě.jesně že jizva bolela,ale dalo se to v pohodě zvládnout.Kojení se taky nakonec povedlo.
Druhý porod po 1,5 roce - normální spontální začátek, urychlený, skončil kleštěma.
Zážitek nic moc, malý přidušený, oživovaný..a já a poproodní rekonvalescence děsná.Mnohem horší než po cs.Zvledem k pořádnému šití jsem si přišla hrozně , krvácela jsem 7 týdnů a to hodně.Takže díky ale normální porod není žádný super.
Ted čekáme 3 a já dost přemýšlím o cs, vzhledem k těm koplikacím s prckama.nevím co na to doktorka,ale nechtěla bych aby mělo mimi následky.Je to naše poslední a tak chci aby bylo miminko v pořádku.Normální způsob mě láká jen díky tomu že je to milé ho hned po porodu mít a taky si říkám že 3 porod po tak krátké době ..mohl být rychlý:protože ten druhý i docela rychlý byl.
K tomu cs -já nevím jestli jsem to podepisovala, opravdu jsem byla uplně mimo navíc pod hojným vlivem opiatu, kterými nahrazovali vyžádaný epi ke kterému bylo pořád hodně moc času.Bohužel se asi nechtělo.
Tak já jsem po několika hodinách porodních bolestí klečela před svým doktorem na kolenou a prosila ho ať mi udělá císaře, že už to nevydržím, že to nepřežiju a zblázním se atd.:-) Neudělal a jsem mu za to vděčná, nicméně myslím že kdybych to zkoušela domluvit předem, tak by to šlo, doktora jsem měla u porodu zaplaceného svého a byl hodně přístupným mým přáním. Ale v tu chvíli správně usoudil, že už z toho blbnu a mluvím z cesty:-). Já jsem vůbec měla u porodu veselo, hned jak to skončilo jsem prohlašovala, že druhé dítě adoptujeme:-).
Pettulle píše:lleennttiillkkaa píše:Lentilko, ty mě docela strašíš, já taky neudržela v ruce tužku, takže to musel podškrábnout přítel a nikdo mě s riziky neseznamoval a já to nemohla přečíst, takže asi ani nechci vědět co by to za ty rizika bylo.
Skutečně existuje strach z porodu a skutečně lze díky tomu žádat císaře, ale myslím, že to musíš mít podložený od psychologa/psychiatra.
Já teda když podepisovala souhlas s císařem a rizika s ním spojená, tak jsem se začala bát 4× tolik, nejenom o žiovt dítěte, ale i o život svůj.
Tak co si pamatuju, tak tam bylo, že jsem obeznámena s tím, že můžem umřít oba, že v případě problémů mi můžou odebrat dělohu a podobně…
koukám, že můžu bejt ráda, že jsem si ty papíry nestihla přečíst ![]()
No já to měla podobný taky vyvolávanej,ale 20hodin hnusných bolestí kdy mi každej řikal už to určitě bude a prd,a pak akutní císař.Takže jestli jednou bude možnost si požádat o císaře budu jen ráda,sice rekonvalescence nic moc,ale než to zažít znova tak radši ten..
A taky jsem slyšela,že když se řekne,že bolí jizva tak je cisař skoro stoprocentní