Císař na přání?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2401
17.6.11 22:45
Sepishka píše:
Girly píše:
Já už pár měsíců vymýšlím strategie, jak přesvědčit porodníka, že potřebuju plánovaného císaře. Mám pitomou genetickou vadu, která je ovšem tak řídká, že jí nikdo nezná a že je to komplikace při porodu se tak nějak tuší… Genetička mi nakonec do papírů císař doporučila, ale prý to musí rozhodnout až porodník.. Příští týden se na něj chystám, tak snad bude rozumný. Plaším kvůli tomu už od 16. týdne, tak mi držte palce, ať je s ním řeč.. Já bych vlastně považovala za osobní selhání, kdybych pro mimčo ten císař nedomluvila.. bože, to je schýza :-? Máte někdo zkušenost kdy a komu co říct? Mám se nechat zařadit do rizikové poradny? Stačí, když to nahlásím/vysvětlím v té poradně? Jsem pořád vyplašená, že pak začnu rodit spontánně a v porodnici bude doktor, který bude vědět lautr prd o tom jak se to se mnou má… Nejradši bych jim tam napochodovala v den termínu s transparentem „1× plánovaný císař, prosím“ :-)
Girly, pokud to neni moc osobni, muzu se zeptat o jakou vadu se jedna?

Ja jsem teda mela doporuceni k provedeni sekce od neurologa kvuli rozstepu patere a porodnik vubec nediskutoval. Takze myslim, ze pokud je tvoje vada rizikem pri porodu a geneticka cisare doporucuje, tak s porodnikem problem mit nebudes. Diskutovat s tebou bude nekdo pouze v pripade, ze riziko vyplyvajici z tvoji vady je vzhledem k porodu minimalni, protoze komplikace u cisare jsou samy o sobe nekolikrat vyssi nez u spontanniho porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
17.6.11 23:28
Sepishka píše:
Girly píše:
Já už pár měsíců vymýšlím strategie, jak přesvědčit porodníka, že potřebuju plánovaného císaře. Mám pitomou genetickou vadu, která je ovšem tak řídká, že jí nikdo nezná a že je to komplikace při porodu se tak nějak tuší… Genetička mi nakonec do papírů císař doporučila, ale prý to musí rozhodnout až porodník.. Příští týden se na něj chystám, tak snad bude rozumný. Plaším kvůli tomu už od 16. týdne, tak mi držte palce, ať je s ním řeč.. Já bych vlastně považovala za osobní selhání, kdybych pro mimčo ten císař nedomluvila.. bože, to je schýza :-? Máte někdo zkušenost kdy a komu co říct? Mám se nechat zařadit do rizikové poradny? Stačí, když to nahlásím/vysvětlím v té poradně? Jsem pořád vyplašená, že pak začnu rodit spontánně a v porodnici bude doktor, který bude vědět lautr prd o tom jak se to se mnou má… Nejradši bych jim tam napochodovala v den termínu s transparentem „1× plánovaný císař, prosím“ :-)
Girly, pokud to neni moc osobni, muzu se zeptat o jakou vadu se jedna?

Mimčo i já máme „x-vázanou ichtyozu“, geneticky podmíněná verze této nemoci. Postihuje kůži - jsou na ní takové šupiny. Projevuje se jenom u kluků, holky (třeba já) jsou jenom přenašečky. Co jsem si o tom nastudovala, tak u této nemoci mimčo nevylučuje dostatek látky estriol, která spouští a řídí porod. Komplikace spočívají v tom, že porod se buď vůbec nerozběhne nebo rozběhne, ale porod je šíleně dlouhý (v řádech dnů), tělo nereaguje na látky jako je oxytocin a v drtivé většině končí akutním císařem. V odborném tisku už dřív sem tam popisovali, že následkem je přidušení dítěte a související široká škála postižení dítěte od motorického po mentální… Pěkné vyhlídky.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
514
17.6.11 23:49

Girly,asi bych šla do té rizikovky do porodnice,kde chceš rodit.A oni ti řeknou,jak to vidí.Většinou se necukají,když je doporučení k císařskému řezu.Třeba tě ještě jednou pošlou na tu genetiku.Asi bych zvolila nějakou velkou porodnici,asi nejlépe fakultní.Mají tam s různými nemocemi hodně zkušeností a většinou si nehrají zase tak moc na všeználky a ty doporučeni k císařskému řezu respektují.Alespoň takhle to funguje unás,alespoň já to takhle měla.Moc držím palce ať narazíš na někoho rozumného.Rozhodně bych to řešila dřiv, než v termínu porodu.Budeš alespoň vědět na čem jsi a eventuelně můžeš změnit porodnici,když tě budou do spontánního porodu tlačit.Držím palec.

Příspěvek upraven 18.06.11 v 02:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
18.6.11 00:10
melerovka píše:
Girly,asi bych šla do té rizikovky do porodnice,kde chceš rodit.A oni ti řeknou,jakto vidí.Většinou se necukají,když je doporučení k císařskému řezu.Třeba tě ještě jednou pošlou na tu genetiku.Asi bych zvolila nějakou velkou porodnici,asi nejlépe fakultní.Mají tam s různými nemocemi hodně zkzšeností a většinou si nehrají zase tak moc navšeználky a ty doporučeni kcísařskému řezu respektují.Alespoň takhle to funguje unás,alespoň já to takhle měla.Moc držím palce ať narazíš na někoho rozumného.Rozhodně bych to řešila dřiv než v termínuporodu.Budeš alespoň vědět na čem jsia eventuelněmůžeš změnit porodnici,když tě budoudo spontánníhoporodu tlačit.Držím palec.

Souhlasim, do fakultni nemocnice a prokonzultovat predem, vzit papir od geneticky s doporucenim na cisare. Nemyslim si, ze budes mit s jeho prosazenim problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P.
2302
18.6.11 08:11

no, ja mela indukovanej a porod byl fakt tak blbej, ze z toho mam panickej strach…velkou krevni ztratu, zvracela jsme krev, jenom tlaceni trvalo reps 2 hodiny a odesla jsem s podlitinama na brise, jak na me skakali, aby prcek vylezl atd. hlavne mi ale pred porodem dali podepsat povzbudivej papri, ze to diky indukci bude intenzivnejsi a vyrazne bolestivejsi porod…nemuzu srovnavat, ale kontrakce byly od zacatku 12 hodin po minute a byly na skok z okna..nerikam, fura lidi to tak ma, ale tohle si uz zopaknout nechci..a netvrdim, ze cisar je sranda..ALE..

ashlee píše:
P. píše:
ahoj, mám dotaz, mam velky strach z druheho porodu, zaroven je mi jasne, ze pro mimco je to bezpecnejsi, nehrozi priduseni atd. ale vim, ze se to na prani nedela.jen se chci zeptat, chtela jste nektrera cisare a bylo vam vyhoveno? musi byt vazne indikace, aby se rez provedl, ze?! moc vam dekuju za zkusenosti.
8-o :roll:
když už jsi jednou porodila vaginalne tak nechapu proč chceš cisaře,podruhy to muže byt kratši,porod. :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
514
21.6.11 01:56

Girly

Girly,dej vědět,jak jsi dopadla,jestli ti ten císařský řez naplánovali.Držím palec,aby jo.Mel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
7.1.14 14:54

Ahojky, obnovuji diskuzi. Za měsíc mám rodit, ale po prvním porodu, kdy se malej narodil kleštěma, sedm minut nedýchal a a měl další komplikace kvůli kleštím, já jsem měla 22 stehů, půl roku jsem si ani nesedla apod., tak mám panický strach z porodu. Řekla jsem to svému gynekologovi, ten mě napsal do žádanky do porodnice-strach z porodu kvůli předešlému porodu a mám se prý domluvit s primářem na našem oddělení nemocnice - Ivančice. Jenže primář je tam tak protivný, že už ted je mi nejspíš jasné, že mě císaře prostě sám od sebe nedovolí. Jak se toho strachu zbavit popřípadě jak přesvědčit primáře v porodnici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
7.1.14 14:57

@maminkas ahoj, ja rodila cisarem a neni o co stat. myslim, ze se porod klestema vyrovna cisari :? kazdy porod je jiny a druhy muze byt v pohode.ja jsem proti cisari na prani.je to velka operace. precti so neco o cisari at vis co vlastne zadas ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
7.1.14 14:57

@maminkas neporadím jak přesvědčit, ale každopádně to zkus, stojí to za to. A přeji, ať ti dovolí CS. Dneska si můžeme nechat přeoperovat pomalu celý tělo, ale jak budeme rodit, se rozhodnout nemůžeme 8o Držím palce, nenech se odbýt, když tak zkus i pobrečet ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
7.1.14 14:58

@maminkas pan primář v Ivančicích je kapitola sama pro sebe, já jsem tam taky rodila. Musela bys narazit na den, kdy má zrovna dobrou náladu ale to není jednoduché. Pokud je to pro tebe nepřekonatelné, zkusila bych se optat v Brněnských porodnicích. Jak překonat strach je těžké říct, nejlepší je asi přistupovat k tomu pozitivně, věřit tomu, že se nic z toho co bylo, nebude opakovat, těšit se…ale je mi jasné, že po takové zkušenosti to není jednoduché :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
7.1.14 14:59

@maminkas bez normalne na psychiatrii. Tam ti napisou doporuceni a mas to. Kamoska resila to podobne. V porodnici vubec nepripousteli moznost jineho nez prirozeneho porodu. Sla k psychiatrovi a oni museli respektovat jeho doporuceni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
7.1.14 14:59

@inthense myslím, že se zakladatelka neptala, co je CS a kdo je proti… já mám za sebou i vag. i CS a CS byl pro mě pohodový (i rekonvalescence po něm), je to individuální, proto podle mě nemá cenu někomu vnucovat, co by měl jak chtít :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
7.1.14 15:00

@maminkas jedině snad zkusit návštěvu psychologa a ať ti ten napíše doporučení k císaři, fobie z porodu opravdu existuje a jistě se to dá zařídit. Pokud bys měla v ruce takový papír, snad by pan doktor Soukal trochu povolil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
7.1.14 15:00

@maminkas co zkusit jinou porodnici? nebo si to zaplatit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
7.1.14 15:02

@maminkas Soukal je bručoun sám mi tenkrát nechtěl ani dát rizikové těhu kvůli práci ale sestřička se za mě přimluvila. Zkusula bych si dupnout, že máš opravdu strach a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí