Císař na přání?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
990
27.2.11 21:54

hlásím se taky do klubu těch, co se musely s císařem psychicky srovnávat 8-o . Porod jsem měla vyvolávanej pro vysokej tlak a po celou dobu nepřetržitých kontrakcí jsem musela být připoutaná k monitoru, protože malýmu se to ale vůbec nelíbilo, takže hrůza, sice byl pro mě císař v tu dobu vcelku vysvobození, ale na druhou stranu, to co následovalo bylo dost hrozný - jipka, nevědět, jestli to malý vůbec přežil (měli jsme alarm na monitoru), nevidět ho a nepochovat si ho, vstát druhý den, atd. No prostě já bych císaře znovu opravdu nechtěla, respektive doufám, v přirozený další porod od začátku do konce. Měla jsem dlouho pocit opravdovýho selhání a strašně jsem se upnula alespoň na kojení, že bez kojení už budu úplně na hov… (tím nechci říct, že kdo nekojí je na hov…, mluvím o svých pocitech o sobě), rozkojila jsem se až 5-6tý den po císaři, takže už jsem solidně depkařila, ale nakonec se zadařilo a po 16 měsících, když jsem malýho odstavovala, protože jsem nemohla otěhotnět, jsem si dodatečně říkala, že jsem alespoň tohle zvládla :palec: :roll:
Na druhou stranu bych nikomu nevnucovala, jak chce rodit, myslím si, že možnost rozhodování by být měla (ale za úplatu), a rozhodně bych připomínala to, že císař je nekompromisně velká operace břicha se všemi riziky a následnou dlouhou rekonvalescencí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.11 15:06

toto je snad pro holky, co chteji cisare, tak proc tu porad nekdo pise, jak chtel rodit prirozene a rodil cisarem a jak selhal. to mi prijde dost stupidni. to jako ten kdo otehotnel planovane, tak taky zklamal jako clovek a zena vubec, kdyz to nenechal ciste na prirode. to bych mohla mit podle vas i deprese z toho, ze beru antikoncepci, protoze kazdy mesic vedome usmrcuji sve potencionalni dite. je snad 21. stoleti a zena by se mohla uz sama rozhodnout, jak chce rodit.

http://www.internimedicina.cz/…03/03/14.pdf

doporucuji precist

• Citovat
  • Upravit
rozmary
28.2.11 20:06

Ano je to pro holky co chtějí císaře,píšou sem ale i holky co ještě nerodily,alespoň si můžou pořádně přebrat pro a proti.Jinak je to samozřejmě každého věc,čemu dá přednost

• Citovat
  • Upravit
990
28.2.11 21:12
Anonymní píše:
toto je snad pro holky, co chteji cisare, tak proc tu porad nekdo pise, jak chtel rodit prirozene a rodil cisarem a jak selhal. to mi prijde dost stupidni. to jako ten kdo otehotnel planovane, tak taky zklamal jako clovek a zena vubec, kdyz to nenechal ciste na prirode. to bych mohla mit podle vas i deprese z toho, ze beru antikoncepci, protoze kazdy mesic vedome usmrcuji sve potencionalni dite. je snad 21. stoleti a zena by se mohla uz sama rozhodnout, jak chce rodit.

http://www.internimedicina.cz/…03/03/14.pdf

doporucuji precist

Já bych zase příště doporučila se pod příspěvek podepsat a nepsat jako anonymní :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Linaha
17.6.11 11:09
veri29 píše:
Tohle je presne muj pripad… :oops:
dcera sla cisarem a za dva tydny pujde i druhe mimco.
Oboji predem domluveno. :wink:

Ahoj, muzes mi prosim napsat vice o tom na mail? Cekam 2. mimi a chtela bych cisare. Diky predem za ochotu a cas.

• Citovat
  • Upravit
P.
2302
17.6.11 13:35

holky, a nevite, jestli za komplikace k CS se povazuje i extra silna bolest stydky spony? vim, ze u proodu muze i prasknout, ale zas nikdo dopredu nezjisit, v jakym je to stavu, kdyz se nesmi na RTG..tak nevim…obcas nemuzu ani chodit, v posteli se pod 10 minut neotocim a stejne to boli…ja chci rodit v podoli, nevim, na kolik jsou tam k CS vstricni..je to fuk, holt to snad preziju zas i normalne, jen pro info..minule jsem mela vyvolavacku, a to bylo maso :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
17.6.11 21:52
ashlee píše:
P. píše:
ahoj, mám dotaz, mam velky strach z druheho porodu, zaroven je mi jasne, ze pro mimco je to bezpecnejsi, nehrozi priduseni atd. ale vim, ze se to na prani nedela.jen se chci zeptat, chtela jste nektrera cisare a bylo vam vyhoveno? musi byt vazne indikace, aby se rez provedl, ze?! moc vam dekuju za zkusenosti.
8-o :roll:
když už jsi jednou porodila vaginalne tak nechapu proč chceš cisaře,podruhy to muže byt kratši,porod. :nevim:

může a nemusí…jestli měla náročnej první porod, je pochopitelné, že se bojí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
17.6.11 21:54
RyBANA píše:
ashlee píše:
P. píše:
ahoj, mám dotaz, mam velky strach z druheho porodu, zaroven je mi jasne, ze pro mimco je to bezpecnejsi, nehrozi priduseni atd. ale vim, ze se to na prani nedela.jen se chci zeptat, chtela jste nektrera cisare a bylo vam vyhoveno? musi byt vazne indikace, aby se rez provedl, ze?! moc vam dekuju za zkusenosti.
8-o :roll:
když už jsi jednou porodila vaginalne tak nechapu proč chceš cisaře,podruhy to muže byt kratši,porod. :nevim:
může a nemusí…jestli měla náročnej první porod, je pochopitelné, že se bojí :roll:

přesně tak.Já nikoho neodsuzuju,že chce císaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
17.6.11 22:02
ashlee píše:
ja jsem mela cisaře,už nikdy vice :poblion:

tak já měla taky císaře,a stěžovat si nemůžu :nevim:
3 týdny po jsem šla na břišní tance,5 týdnů po jsem šla na fitbally,a kojila jsem 13,5m.
A na bolest jsem v porodnici nic nepotřebovala :nevim:
kdybych chtěla druhé dítě,tak zas císařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
17.6.11 22:09
momi33 píše:
:
tak já měla taky císaře,a stěžovat si nemůžu :nevim:
3 týdny po jsem šla na břišní tance,5 týdnů po jsem šla na fitbally,a kojila jsem 13,5m.
A na bolest jsem v porodnici nic nepotřebovala :nevim:
kdybych chtěla druhé dítě,tak zas císařem.

Souhlasím s momi33,taky si na císaře nemůžu stěžovat.Sice jsem nešla na břišní tance :mrgreen: ,ale fungovala jsem úplně normálně :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
17.6.11 22:09
ashlee píše:
mohla jsem z te sraženiny v ceve mit embolku a umřit,tak jsem musela byt bez miminka 3 tydny na interne :roll:

jj,ono se to stane,dávali ti injekce proti srážlivosti?
Mě dali 2 před císařem.
Pokud jsi měla akutní,tak to asi nestihli,že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
17.6.11 22:10

ashlee jenže právě komplikace mohou nastat i u vaginálního :wink: a nemalé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
17.6.11 22:24

Já už pár měsíců vymýšlím strategie, jak přesvědčit porodníka, že potřebuju plánovaného císaře. Mám pitomou genetickou vadu, která je ovšem tak řídká, že jí nikdo nezná a že je to komplikace při porodu se tak nějak tuší… Genetička mi nakonec do papírů císař doporučila, ale prý to musí rozhodnout až porodník.. Příští týden se na něj chystám, tak snad bude rozumný. Plaším kvůli tomu už od 16. týdne, tak mi držte palce, ať je s ním řeč.. Já bych vlastně považovala za osobní selhání, kdybych pro mimčo ten císař nedomluvila.. bože, to je schýza :-? Máte někdo zkušenost kdy a komu co říct? Mám se nechat zařadit do rizikové poradny? Stačí, když to nahlásím/vysvětlím v té poradně? Jsem pořád vyplašená, že pak začnu rodit spontánně a v porodnici bude doktor, který bude vědět lautr prd o tom jak se to se mnou má… Nejradši bych jim tam napochodovala v den termínu s transparentem „1× plánovaný císař, prosím“ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
17.6.11 22:25
Girly píše:
Já už pár měsíců vymýšlím strategie, jak přesvědčit porodníka, že potřebuju plánovaného císaře. Mám pitomou genetickou vadu, která je ovšem tak řídká, že jí nikdo nezná a že je to komplikace při porodu se tak nějak tuší… Genetička mi nakonec do papírů císař doporučila, ale prý to musí rozhodnout až porodník.. Příští týden se na něj chystám, tak snad bude rozumný. Plaším kvůli tomu už od 16. týdne, tak mi držte palce, ať je s ním řeč.. Já bych vlastně považovala za osobní selhání, kdybych pro mimčo ten císař nedomluvila.. bože, to je schýza :-? Máte někdo zkušenost kdy a komu co říct? Mám se nechat zařadit do rizikové poradny? Stačí, když to nahlásím/vysvětlím v té poradně? Jsem pořád vyplašená, že pak začnu rodit spontánně a v porodnici bude doktor, který bude vědět lautr prd o tom jak se to se mnou má… Nejradši bych jim tam napochodovala v den termínu s transparentem „1× plánovaný císař, prosím“ :-)
:lol: :lol: :lol: :lol:
doporučuji konzultaci u přednosty porodnice,kde chceš rodit :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
17.6.11 22:37
Girly píše:
Já už pár měsíců vymýšlím strategie, jak přesvědčit porodníka, že potřebuju plánovaného císaře. Mám pitomou genetickou vadu, která je ovšem tak řídká, že jí nikdo nezná a že je to komplikace při porodu se tak nějak tuší… Genetička mi nakonec do papírů císař doporučila, ale prý to musí rozhodnout až porodník.. Příští týden se na něj chystám, tak snad bude rozumný. Plaším kvůli tomu už od 16. týdne, tak mi držte palce, ať je s ním řeč.. Já bych vlastně považovala za osobní selhání, kdybych pro mimčo ten císař nedomluvila.. bože, to je schýza :-? Máte někdo zkušenost kdy a komu co říct? Mám se nechat zařadit do rizikové poradny? Stačí, když to nahlásím/vysvětlím v té poradně? Jsem pořád vyplašená, že pak začnu rodit spontánně a v porodnici bude doktor, který bude vědět lautr prd o tom jak se to se mnou má… Nejradši bych jim tam napochodovala v den termínu s transparentem „1× plánovaný císař, prosím“ :-)

Girly, pokud to neni moc osobni, muzu se zeptat o jakou vadu se jedna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí