Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
já mám teda takovej pocit že z psychickýho důvodu se taky císař dělá protože když má rodička z porodu panickou hrůzu tak je to pro porod nebezpečné.
![]()
Jo něco takovýho jsem taky slyšela,ale nevím jestli je to opravdu až tak,jestli třeba k tomu nemá rodička nějaké jiné komplikace,protože si myslím že jinak by musely císařem rodit všechny
Nebo nevim,ale neznám ženskou která by se nebála ![]()
rozmary píše:
Jo něco takovýho jsem taky slyšela,ale nevím jestli je to opravdu až tak,jestli třeba k tomu nemá rodička nějaké jiné komplikace,protože si myslím že jinak by musely císařem rodit všechnyNebo nevim,ale neznám ženskou která by se nebála
no já se teda přirozenýho porodu nebála
ono je hlavně bát se a bát se, já myslela vyloženě panickou hrůzu z porodu… to se pak zablokuje a nikdo s ní nehne. a já měla panickou hrůzu z císaře… no nakonec tím císařem šel
a jak říkám, ustála jsem to psychicky jen díky tomu že šlo malýmu o život a že já už byla úplně mimo tak jsem si to moc neuvědomovala… žádnou operaci už nechci nikdy zažít ![]()
Nevím,já sem asi takovou hrůzu díky bohu z ničeho zatím neměla,takže si to asi neumím představit.Já jsem se bála ještě měsíc před porodem,pak už jsem se jen modlila ať už konečně rodím ![]()
no já jsem vůbec divná, já se ani k tomu porodu nehrnula, mě to břicho vůbec nějak nevadilo
naopak mi to teď chybí
měla jsem ten pupek ráda
i když jsem 2 týdny přenášela ![]()
Tak já bych šla také raději rodit císařem. První porod byl otřesný (i když si s odstupem času myslím, že to tak dopadnout nemuselo, kdyby byl jiný přístup lékaře), nekonečný bolesti a nakonec kleště. Pupeční šňůra byla tak krátká, že nešla ven ani těma kleštěma. Měsíc po porodu jsem si nemohla sednout a o sexu ani nemluvím. ![]()
Suhlasim. Moj kamarad gynekolog-porodnik tvrdi ze najbezpecnejsi porod je planovany cisarsky rez. A ja som tak tiez rodila, preto ze som chcela.
cisarka píše:
Tak já bych šla také raději rodit císařem. První porod byl otřesný (i když si s odstupem času myslím, že to tak dopadnout nemuselo, kdyby byl jiný přístup lékaře), nekonečný bolesti a nakonec kleště. Pupeční šňůra byla tak krátká, že nešla ven ani těma kleštěma. Měsíc po porodu jsem si nemohla sednout a o sexu ani nemluvím.
Uznávám že než kleště,tak to raděj císař
hlavně že jste v pořádku
Phoebe píše:
nehrnula, mě to břicho vůbec nějak nevadilonaopak mi to teď chybí
měla jsem ten pupek ráda
i když jsem 2 týdny přenášela
Já jsem měla pupíčka taky ráda,ale rodila jsem v září a od června jsem musela jen ležet,kvůli předčasnýmu porodu,v těch vedrech byl porod vysvobození ![]()
Císař na přání? Klidně, ale jako nadstandard a ať si ho rodička hradí ze svého.
Já teda měla akutního císaře po 26 hod. kontrakcí po míň jak pěti minutách, v tu chvíli jsem za něj byla vděčná, ale strašně dlouho jsem se s tím srovnávala psychicky a pořád mi to mrzí, doufám, že příště si prožiju porod přirozený.
mag píše:
Císař na přání? Klidně, ale jako nadstandard a ať si ho rodička hradí ze svého.Já teda měla akutního císaře po 26 hod. kontrakcí po míň jak pěti minutách, v tu chvíli jsem za něj byla vděčná, ale strašně dlouho jsem se s tím srovnávala psychicky a pořád mi to mrzí, doufám, že příště si prožiju porod přirozený.
to jsem ráda že nejsem sama, už jsem si připadala jako exot..
a já se s císařem psychicky srovnala asi jen proto že šlo prckovi o život jinak bych to nesla dost špatně. ![]()
a jinak souhlasím s tím že když císaře na přání tak ať si to hradí rodička sama. pokud k tomu není zdravotní indikace (ať už fyzická či psychická) tak k tomu opravdu není důvod. a že je méně rizikový plánovaný císař??? tomu fakt nevěřím… ![]()
a že je méně rizikový plánovaný císař??? tomu fakt nevěřím…
Ani já ne ![]()
rozmary píše:Phoebe píše:Já jsem měla pupíčka taky ráda,ale rodila jsem v září a od června jsem musela jen ležet,kvůli předčasnýmu porodu,v těch vedrech byl porod vysvobození
nehrnula, mě to břicho vůbec nějak nevadilonaopak mi to teď chybí
měla jsem ten pupek ráda
i když jsem 2 týdny přenášela
jo tak to chápu ![]()
Ahoj, císaře ti ze zákona „na přání“ neudělají. Já měla porod koncem pánevním a protože to byla holčička, tak se rozhodovali zda zkusit klasický porod nebo rovnou císař. Měla jsem z toho takový stres, že jsem v den, kdy se mělo rozhodnout začala rodit přirozeně, tedy malá si vybrala sama. Při porodu jsem si docela dost „užila“, ale nakonec jsem byla ráda, že to šlo klasicky. Souhlasím, po císaři jseš 2-3 dny K.O., rozfidlané bříško. Dá se vydržet i porod i císař. Pokud máš komplikace a existuje varianta císaře, tak by měl lékař přihlédnout k tvému psychickému rozpoložení. V mém případě, kdybych na císaři asi trvala, tak by to tak zřejmě dopadlo. Konec pánevní jsem rodila jako prvorodička a byla jsem tak odhodlaná aby to šlo rychle kvůli malé, že doktor myslel, že je to můj druhý porod. Držím palce, ale pokud nemáš komplikace tak zatni zuby - určo to zvládneš.
petrula.ch.a píše:
V ČR je provedení císaře na přání protizákonné, přestože ho mnozí provádějí. Vím to, protože žiju v Řecku a tady to ilegální není, naopak, připlatí se a dá se provést třeba i lobotomieKaždopádně mně císařský řez byl proveden, protože to tak muselo být, přála jsem si rodit normálně a po porodu mi začaly normálně porodní bolesti, které trvaly 5 hodin, což je prý úkaz, klterý se často stává, tak mi vysvětlil doktor
. Navíc kvůli nějakejm komplikacím jsem nesměla dva dny vstát, ani sedět ani mít zdvehnutou hlavu!!! Malýho jsem si pořádně pochovala až třetí den. Nemluvě o tom, že jsem první dva dny nemohla správně kojit, protože v tý pozici, v který jsem musela ležet se malej nemohl přisát
… Kdo chce císaře je podle mě na hlavu, podle mý zkušenosti. Po normálním porodu jsi za dvě hodiny v pohodě. Samozřejmě neodsuzuju ničí rozhodnutí, ale pořádně to promyslet!!!
Ty máš špatnou zkušenost s císařem a já zase s porodem.Takže si nemyslím,že žena která chce císař,protože se bojí rodit,je na hlavu.Já sem teda vůbec nebyla po porodu za dvě hodiny v klidu.Ale až za dva dny.Nemohla sem mít ty dva dny malého u sebe,protože sem se nedovedla ani zvednout z postele.Na pipce sem měla otok velký jako meloun a v zadku pořád tak šílený tlak,že to nešlo vydržet.Druhé dítě bych chtěla,ale rodit přirozeně už teda nechci.Takže jedině s epiduralem,ale i to je na prd,protože kdyby mi náhodou začly bolesti a byla už sem otevřená,tak mi epidural stejně nedají,takže už nejspíš rodit nebudu…A i když mě propustily po týdnu z porodnice,bez kruhu sem se doma neposadila ještě měsíc.