Císařský řez - indikace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3348
30.9.17 10:09

Ona ti vlastne nic napsat nemuze, protoze zadnou diagnozu k indikaci k ks nemas. Ale je to uplne jedno, naopak v porodnici doporuceni od gynekologa neradi vidi. Oni to stejne posoudu nejlip- ten stav se je konci hodne meni. Vubec se toho neboj, v dnesni dobre te - a sebe- nikdo nebude ohrozovat predpokladanymi komplikacemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
2.10.17 10:33

Díky všem. Docela jste mě uklidnily :). Asi jsem prostě od své dr. očekávala pochopení a toho se mi nedostalo.

Nakonec zkusím podpořit ty, které by mohly řešit stejný nebo podobný problém. Když si dáte práci, dočkáte se toho, co očekáváte - v mém případě to byl hlavně lidský přístup, který jsem potřebovala po tom všem zažít.
Domluvila jsem se na jedné soukromé klinice, kde mi rovnou řekli (aniž bych sama mluvila o tom, že bych chtěla CS), když jsem jim popsala první porod a ukázala lékařskou zprávu, že rodit spontánně v podstatě nepřipadá v úvahu, že je to zbytečný risk pro nás oba. To mě sice také potěšilo, ale hlavně jsem příjemně překvapená z jejich přístupu. Mluví se mnou, vysvětlili mi všechno tak, abych věděla proč mi spontánní porod nedoporučují, proč je dobře, že sama vím, že CS je lepší varianta a samozřejmě mi sdělili i všechna rizika a možné komplikace sekce, abych na to byla připravená. Takže u nás nakonec snad vše dobře dopadne a přeji hodně štěstí i všem ostatním :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
10.10.17 00:18

@Onlythis být tebou okamžitě bych změnila gynekoložku.. máš na cs samozřejmě právo, moje kamarádka to měla úplně stejně a cs si nemohla vynachválit po tom co prožila předtím. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
10.3.19 15:38

Objektivní důvody pro CS

Ahoj. Chtěla bych znát Vaše názory na můj případ a nechci zbytečně zakládat novou diskuzi.
Celé těhotenství naprosto bezproblémové, ve 36tt první monitor a už to začalo - od té doby každý monitor více či méně tachykardický (někdy okolo 160, někdy 170, výjimečně 180), někdy reaktivní, někdy zúžené pásmo. Ani jeden nebyl ukázkový. Ve 37tt jsem byla předána do péče porodnice. Jednodenní pobyt na rizikovce, kde mě pouze měřili, takže dále už jsem hospitalizaci odmítala a docházím jen ambulantně. Narozdíl od mojí gynDr mě v porodnici vyšetřují vnitřně, což mi přijde zbytečné, ale nechci moc prudit, když mimčo není úplně ok. V pátek jsem musela podepsat reverz s tím, že jsem otevřená na 4 cm a měla bych tam zůstat na pozorování. Doktor se jen tak mezi řečí zmínil, že mimčo je momentálně abnormálně natočeno a má zakloněnou hlavičku (na zprávě je ale zapsáno pphl postavení I., což je ta správná poloha…) - když jsem se na to zeptala, tak to zakecal s tím, že se ještě může stokrát otočit :roll:
Každopádně, zítra jdu zase na kontrolu a už chci slyšet jasný verdikt nějakého lékaře - odmítám vyvolávání, oxytocin a další zásahy, které se nabalují. Špatná rotace často končí vexem nebo kleštěmi, navíc tachykardie na crg při porodu bude dobrý argument pro urychlování. Chci buď přirozený porod nebo císaře. Trvaly byste na mém místě na císaři? Nervy už mám ze všeho v háji..
Termín mám 13.3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
10.3.19 15:41

@KaZeAd můžu se zeptat, co znamená, že tě v nemocnici pouze měřili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
10.3.19 15:43

@Aduš8 - mimčo, pouze mi točili CTG záznamy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
10.3.19 15:46

@KaZeAd pouze měřili? Tak od 36.tt má zřejmě miminko problémy a ty podepíšeš revers? Na císaři bych trvala v tom případě, že k němu v danou chvíli bude důvod, pokud budou špatné ozvy či poloha miminka, tak ho udělají automaticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
10.3.19 15:47

Císař- pro dítě nejbezpečnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
10.3.19 15:50

@Aduš8 reverz jsem podepsala až po té první hospitalizaci, kdy mi nebyli schopni říct, co bude dál. Nenabídli vyvolávání, nenabídli císaře. Na monitor chodím mimo víkendy téměř denně, v nemocnici by se nic jiného stejně nedělo. Problém je, že výsledky nejsou v pohodě, ale nejsou ani tak na prd, aby se někdo rozhodl nějak konat.
Podle mě by pro jistotu ten císař měl být, ozvy jsou prostě nic moc a ta poloha (pokud dr nelhal) je taky blbá, dítě si může zlomit vaz, ne?
Přikládám dva poslední záznamy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3587
10.3.19 15:57

@KaZeAd Nechápu, jak musela podepsat revers? Rozhodně bych neodcházela ze zdravotnického zařízení pokud by vycházel monitor tak jak tobě, dítě má evidentně nějaký problém. Trvala bych na ukončení těhotenství, tedy cs, ale myslím, že spíše přistoupí na vyvolání…tím spíš, když si na to netlačila a z nemocnice odešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
10.3.19 16:03

Holky, já nechci nijak ospravedlňovat svoje rozhodnutí nezůstávat v nemocnici na pozorování, ale nezůstala jsem, protože mi bylo jasně řečeno, že se zase bude jednat jen o natáčení monitoru 3krát denně (které mě zítra zase bude čekat). Kdyby mi bylo řečeno, že se zvažuje nějaký další zákrok, tak bych v nemocnici zůstala.
Ten císař se vynořil v mojí hlavě, doteď o něm žádný doktor nic neřekl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
10.3.19 16:07

Já jsem zastánce přirozených porodů, ale kdybybych tušila, že to prostě nemusí dopadnout dobře, tak bych ten císař chtěla. Nehledně na to, že pokud nejsou připravené porodní cesty, tak vyvolání často končí císařem a umělý oxytocin sám o sobě způsobuje špatné ozvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
10.3.19 16:10

@Rive já taky, měla jsem v plánu hezký porod s dulou, do nemocnice vyloženě na vytlačení… :D ale když to nejde, nedá se nic dělat. Radši podstoupím císaře, než nějaké drama u vyvolávaného, nepostupujícího porodu. Teď jen, jak k tomu nemocnici přemluvit, když oni zřejmě moje problémy nevidí jako dostatečné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3587
10.3.19 16:17

@KaZeAd Jako ono moc možností není…já teda také zastávám názor, že než vyvolání tak lepší cs. Takže asi budeš muset být trochu hysterická…pokud nemáš známosti v nemocnici. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1487
10.3.19 16:19

S dovolením se sem přimíchám. Slyšely jste už něco o tom, že se už nedělají 1× týdně od 36.tt v porodnici monitory, že vás gynekolog předá porodnici až ve 38.tt? Zrovna jsem nedávno četla na netu, že se od toho už upouští, že prý ta půlhodina na monitoru nic moc stejně nevypovídá..a nezávisle na tom mi to i předevčírem řekla sestra na gyndě, že to tak skutečně je. 3 roky zpátky s prvním prckem jsem na ty „pásy“ jednou týdně ještě chodila a asi to nebylo teda úplně od věci..:nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí