Císařský řez - indikace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29577
10.3.19 16:23

@Anitramm já zase nic nevím o tom, že by se kdy dělaly od 36 tt monitory co týden ? Já spíš znám spousta mamin, co je dr, když bylo těhotenství v pořádku předali do porodnice až ve 40 tt. Nebo 39.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
10.3.19 16:23

@Anitramm tak třeba moje gynekoložka má monitor až v ordinaci a do porodnice předává až ve 38tt, pokud není žádný problém..

Jinak známosti v nemocnici bohužel nemám :think:
Popravdě jsem čekala že mi tu napíšete, že když doktoři nevidí důvod k cs, tak asi mi ten přirozený porod bez medikamentů dopřejí, ale nechci být naivní. Zítra se zkusím domluvit, případně napíšu i do jiných nemocnic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
10.3.19 16:26

@KaZeAd tou polohou, co by miminko mělo ležet se narodil manželův první syn, dlouho měl hlavičku jakoby do záklonu a museli rehabilitovat. Kamarádce z toho samého důvodu okamžitě udělali císaře. Ale to záleží na doktorovi a nemocnici jako takové. Ten revers stejně nechápu, CTG je jeden z hlavních ukazatelů, jak se miminku vede a ozvy se můžou během půl dne změnit, víkend by pro mě byla dlouhá doba. Doktoři vědí, proč to doporučují :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1487
10.3.19 16:28
@berry4 píše:
@Anitramm já zase nic nevím o tom, že by se kdy dělaly od 36 tt monitory co týden ? Já spíš znám spousta mamin, co je dr, když bylo těhotenství v pořádku předali do porodnice až ve 40 tt. Nebo 39.

Tak je to asi teda všude jinak. :nevim: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
10.3.19 16:29

@Anitramm mě předali v 36 ale v porodnici mi řekli, že je dělají až od 38. týdne, takže nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1487
10.3.19 16:30
@Bubla_Bučková píše:
@Anitramm mě předali v 36 ale v porodnici mi řekli, že je dělají až od 38. týdne, takže nic…

Aha :lol: Tak v tom mam teď guláš. Ale rodila jsem 39+1 a na pasy jsem chodila 1× tydne asi 3×, takze fakt od toho 36.tydne mi to vychazi. :D Je to všude asi jiný. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
10.3.19 16:30

@berry4 mně CTG měřili každý týden, můj doktor ho má v ordinaci. A to už od 34.tt,na začátku tedy každé 3 týdny. Rodila jsem ale plánovaným císařem v 38+0.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
10.3.19 16:32

@Aduš8 a nevíš, jestli to kamarádce zjistili na kontrole a šla hned na císaře, nebo se to zjistilo až v průběhu porodu?? Já vážně uvažuju, jestli si to doktor nevymyslel abych zůstala v nemocnici, nejde mi do hlavy, že ve zprávě o tom není ani ň. Ještě pro objasnění - dr mi sám řekl, že ctg jako naposled je u mě standard, že s tím by mě domů pustil i na vlastní triko, ale byl překvapen, že mám pokročilý nález a prý se porod může každou chvíli spustit (a to podle mě o ničem nevypovídá) - no a za celý víkend nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
10.3.19 16:34
@Anitramm píše:
Aha :lol: Tak v tom mam teď guláš. Ale rodila jsem 39+1 a na pasy jsem chodila 1× tydne asi 3×, takze fakt od toho 36.tydne mi to vychazi. :D Je to všude asi jiný. :nevim:

Praha Krc, byla jsem dvakrát v poradne,klasika… Máte otoky, tlak, moč? Jedna mě objednala na další týden a jiná řekla ne ne, paní je 37+4 takže ještě žádný monitor a za 5 dní jsem porodila, tak dodnes furt pořádně nevím, co to ty „monitory“ jsou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
10.3.19 16:35

@KaZeAd prcek už takhle ležel kolem 35.tt,tak rovnou naplánovali císaře s tím, že pokud by se srovnal, nechá to na ní… Nesrovnal..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
10.3.19 16:40

@KaZeAd Podle toho co píšeš, tak bych nešla do vyvolání, ale raději rovnou do císaře. Promluv si s doktory, uvidíš, co řeknou. Ale s úplně přirozeným porodem bez medikace bych moc nepočítala.
@Anitramm Já dřív chodila na monitor ke své gynekoložce už někdy od 34tt a potom v porodnici od 36tt 1 týdně, později už častěji. Ale při posledním těhotenství mi dělali první monitor až v den plánovaného císaře v 38+0. A to jsem byla v rizikové ambulanci. Sestry tam měly poznámku, že se CTG dělá až od 37+5.

• Citovat
  • Upravit
1487
10.3.19 16:41
@Bubla_Bučková píše:
Praha Krc, byla jsem dvakrát v poradne,klasika… Máte otoky, tlak, moč? Jedna mě objednala na další týden a jiná řekla ne ne, paní je 37+4 takže ještě žádný monitor a za 5 dní jsem porodila, tak dodnes furt pořádně nevím, co to ty „monitory“ jsou :mrgreen:

Aha :lol: To prostě přijdeš, lehnes si/sednes a cca pul hodiny ti delaji to CTG, občas, kdyz si prcek dovolil usnout a nevykazoval podle personalu dostatecnou cinnost, mi zacloumali brichem a stravila jsem tam dalsi pulhodinu, aby se z toho papiru dalo neco vycist. :lol: Nic zazivnyho, no. Jen ten tlukot srdicka bylo hezky poslouchat. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
10.3.19 16:42
@KaZeAd píše:
@Aduš8 a nevíš, jestli to kamarádce zjistili na kontrole a šla hned na císaře, nebo se to zjistilo až v průběhu porodu?? Já vážně uvažuju, jestli si to doktor nevymyslel abych zůstala v nemocnici, nejde mi do hlavy, že ve zprávě o tom není ani ň. Ještě pro objasnění - dr mi sám řekl, že ctg jako naposled je u mě standard, že s tím by mě domů pustil i na vlastní triko, ale byl překvapen, že mám pokročilý nález a prý se porod může každou chvíli spustit (a to podle mě o ničem nevypovídá) - no a za celý víkend nic

Tu zpravu res priste hned na miste, je celkem podatatne, aby sedelo, co pisou a co rikaji. Nekdy to jen prekopiruji a nechaji tam kraviny :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
10.3.19 16:43

Tak já třeba taky nezůstávala v nemocnici, když to nebylo úplně nutné. Ani jsem nemusela podepisovat reverz, doktor třeba sám přišel ještě v den hospitalizace, že můžu domů nebo ať se vyspím a ráno můžu mazat do svojí postele. Jinak třeba oxytocin bych si už já osobně nikdy píchnout nenechala. Rodila jsem po termínu s tím, že porod vyvolají. Ač jsem ještě ten den a i předešlý byla na ultrazvuku, tak nikdo nepoznal, že má mimčo šňůru kolem krku. Napíchli mi oxytocin, dali pás na břicho, začaly během chvíle stahy a začal padat tep na tom monitoru. Sestra mi splašeně jezdila sondou po břiše a na monitoru blikal červený otazník a začala mela. Ty tak kmitali, že do pár minut byla malá venku. Takže za mě pokud bych věděla, že mimi má nějaký problém bych si ten císař vyřvala i za cenu, že bych zvolila jinou porodnici a klidně i vzdálenější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
10.3.19 16:46

Tak díky holky všem, smířím se s tím a od zítřka začnu trvat na císaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí