Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@lucypaja Tak hlásím, jak jsme dnes dopadly
Malá je stále otočená hlavičkou nahoru, ale měla jsem štěstí na báječnou doktorku, která rovnou řekla, že pokud se do příští středy neotočí naplánujeme císaře. Žádné návrhy na otočení hmaty, žádný nátlak na porod koncem pánevním.
Když jsem jí řekla, že mi toto bylo minule nabídnuto, ale mě se nechce ani do jednoho, tak odpověděla, že se mi vůůůbec nediví. Ten obrat je vážně 50:50 a prý často končí císařem rovnou na sále
Do porodu KP by jako prvorodička nešla jistě.
Každopádně co dr. to názor a já dám prostě na svůj pocit a budu trvat na císaři, kdyby se malá přeci neotočila, teď už je to holt na ní
Kéž bych měla příští týden zase štěstí na tuto doktorku.
@Janita3 Ahoj, malá se mi nechtěla otočit a tak jsem zjišťovala, jak je to s Motolem a císařským řezem. Někde jsem se dočetla, teď nevím přesně už kde, že od tohoto roku při spinalu dítě matce začali nově na chvili přikládat. Není to čistokrevný bonding, ale lepší něco nežli nic. Jinak malá se mi otočila teprve včera ale není ještě jisté, že tak to zůstane, takže možný císař se ještě nademnou trochu vznáší.
@Corty Ahojky, děkuji za info
Máme domluvenou na úterý s manželem tu předporodní schůzku, kterou Motol nabízí, tak se schválně zeptám a dám vědět. V mnoha nemocnicích je naprosto běžné, že manžel může být u císaře a i bonding není vyjímkou, mrzí mě, že zrovna tam to tak holt nemají.
Držím palce, ať už ti malá vydrží pěkně nachystaná ![]()
@Janita3-Ahojky,super zprávičky, myslím, že už to jiný lékař nezmění, leda dcerka
, je to fakt paráda a můžeš být už klidnější, tak pěkné poslední týdny těhu
@lucypaja Děkuji
Mám hlavně radost, že mi doktorka napsala i do zprávy „Obrat, ani spont. porod s pacientkou nezvažujeme. Při poloze KP preferuje vedení porodu přes CS.“ Takže je to vážně jen na malé. Pokud se holt neotočí, naplanuje se císař. Musí to být strašně zvláštní pocit, ale zároveň úleva, když člověk ví, kdy miminko přijde na svět ![]()
@Janita3-Ahojky,jak se vám daří, nemáš už malou u sebe? Pěkné dny
@lucypaja Ahojky, děkuji za optání
Ještě stále 2v1 a pořád mě napínají v porodnici jako kšandy
Malá si stále sedí jako paša, takže už mám žádanku na předoperační vyšetření, které nás čeká teď v úterý a dozvíme se i termín operace. Můj tip je 5.-6.8.
Jinak jsem na sebe pyšná, že jsem se nedala přesvědčit do toho otočení zevními hmaty. Malá měla důvod, proč se neotočila - málo plodovky, tak jediný štěstí, že nás nechali
Co mě tedy dostává, že naprosto netuším váhový odhad, mají prý mizerný monitory, to nepochopopíš v Motole v rizikové poradně ![]()
Taky přeju hezké dny a opatruj se v těch pařákách
![]()
@Janita3-děkuji za info, tak se vám to už blíží, odhady nevím, ale je to teda síla, starší syn je 10.8.
opatrujte se
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.