Císařský řez, nebo spontánní porod?

Anonymní
23.2.16 19:19

Císařský řez nebo spontální porod?

Zajímalo by mě, co byste spíše zvolily, ptám se žen, které si prožily obojí. Jak jste prožívaly bolest porodů sekcí a přirozeného porodu. Byl pro vás snesitelější císařský řez? Mám možnost výběru (úzká pánev) chtěla bych u porodu partnera, ale u přirozeného se zároveň bojím, že bych se mu poté už nelíbila, u sekce tam se nebojím. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11117
23.2.16 19:23

Ano cisar pro me byl daleko lepsi. a to i presto, ze byl akutni a nez k nemu doslo, tak jsem tam par hodin skucela v silenych bolestech. i tak v souctu porad lepsi nez prirozeny porod, ktery pro me osobne mel horsi nasledky a hojeni nez cisar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
23.2.16 19:24

Jako proč by ses mu nemela libit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58841
23.2.16 19:26

Volila bych v každém případě přirozený porod. Neměla jsem problémy ani u sekce, ale trvalo nějakou dobu než jsem byla schopná plně fungovat. Po první sekci to šlo celkem rychle, ale po druhé jsem se dohromady dávala skoro 3 týdny než jsem byla schopná aspoň obstojně fungovat. Po přirozeném porodu jsem byla schopná fungovat v podstatě hned. Císařem jsem rodila 1 a 3 dítě, vaginálně 2, 4 a 5 takže je celkem jasné čemu dávám přednost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
23.2.16 19:28

Jednoznacne prirozeny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.16 19:28

@Ali-Ali děkuji, mám indikaci i od psychiatra ke kterému docházím, protože jsem chytla panický strach, který mě teď nějak i přešel, ale pak se zase zjistila ta úzká pánev a doktor mi dal na výběr. Pořád váhám, co si vybrat, protože partnerovi se nechce jít k sekci a já partnera u porodu chci.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.2.16 19:30

@Pam12 protože porod není zrovna estetický, co si budeme povídat.

• Citovat
  • Upravit
23.2.16 19:37

SpontaNNi porod, spontanni sex…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
23.2.16 19:37
@Anonymní píše:

tak pokud ti bude stat u hlavy a ne mezi nohama, tak nebudes vypadat o moc hur nez ve fitku treba ;)

ne, jako ono pritomnost chlapa u porodu muze byt dost velky naprah na psychiku (jeho :mrgreen: ), ale vetsina chlapu spis rika, ze je nicil ten pocit bezmoci, ze se na to utrpeni jen divali a nemohli nic delat.
fakt neznam nikoho, kdo by od porodu sveho ditete prisel s tim, ze partnerka vypadala hrozne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.16 19:39

@schwarzwaldtorte vím, mám tam překlep, ale nejde to upravit

• Citovat
  • Upravit
9658
23.2.16 19:43
@Anonymní píše:

Pul tehotenstvi me manžel videl s hlavou svesenou do záchodě, nenalicenou, atd.
Dva dny u spontánního porodu, kdy jsem strasne nadavala a ve finále se ani neudržela na nohou. Pokud by tohle nezvládl, nebo bych předpokládala, ze to nezvládne, tak bych si s nim asi ditko neporizivala :nevim:

Jinak co se týká volby, pokud mas úzkou pánev a mas na vyber, jdi do sekce. Ja tu možnost vyberu nemela a stejne jsem po dvou dnech tyrani na císaři skoncila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
23.2.16 19:50

Třeba můj manžel vůbec žádnou bezmoc necítil-prý jen, že to byla vcelku nuda, protože na rozdíl od porodů ve filmu se vlastně nic moc nedělo, pak se dvakrát zatlačilo a bylo miminko…ale já teda měla porod krásnej a za odměnu, nekonalo se žádný křičení, zoufání apod. a u samotnýho vytlačení dcerky mi stál za hlavou, takže vůbec nebyl důvod, abych se mu pak nelíbila…čímž chci zároveň říct, že byť jsem zažila jen spontánní porod, tak císař by byl určitě horší…takže není třeba mít už předem z porodu hrůzu-jasně-může to bolet jako čert a být to utrpení, ale taky vůbec nemusí a zůstane ti na rozdíl od jizvy po císaři už jen pocit, žes to dala a jsi prostě dobrá ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
23.2.16 19:50

Mám za sebou oba porody a jednoznačně bych volila přirozený, pokud to nepůjde, tak na císaře může dojít později, ale opačně to nejde. Jinak proč by ses mu nelíbila? Po přirozeném porodu mám dole 3 stehy o kterých nevím a není to nijak ani vidět ani cítit, zahojené to bylo za týden, po císaři jizvu přes půl břicha, hojila se dost dlouho, je vidět, navíc je nad ní nehezký převis, který spraví jen plastika a to nemluvím o tom, že to je prostě velká operace se všemi riziky a rekonvalescencí, kdy se musíš ještě starat o miminko. Nikdo nenutí chlapa koukat dolů, když nechce nemusí. Navíc po císaři jsem měla problém i s psychikou, vlastně se to srovnalo až dalším přirozeným porodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3992
23.2.16 19:53

Za mě sekce…měla jsem dvě a nelituji, přirozeně bych nechtěla rodit ani za nic…byť při prvním dítku jsem nejprve rodit normálně chtěla i s KP, ale nakonec Malá změnila polohu a byla to plánovaná sekce…ráno mě operovali, večer jsem už pečovala o Malou…u druhého dítka jsem měla jasnou sekci od začátku, páč mi diky prvni zjistili vvv dělohy…par dnu pred terminem me chteli nutit do prirozeneho, nedala jsem se a vydupala si sekci…sice se mi telo davalo do kupy vic dni a prvni dva byli ocistec, ale nelituji…

Myslenky jsem mela podobne jako ty, porod me desil, bala jsem se natrhnuti atd, bala jsem se, ze bude neco s pup. snurou, ze ditka budou muset ven tahat atd. a take jsem se bala jak to bude se sexem atd…a ze mam jizvu? No a? Je to pripominka na tehu. Ze po sekci je problem s kojenim? Nemusi byt - dceru jsem kojila 10 mesicu a syna ted taky kojim - tuk tuk…ze po sekci neni vztah k miminku na prvni pohled? Nemusi byt - miluju sve deti id prvni vteriny…a tak bych mohla pokracovat.

Tot muj nazor ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
23.2.16 19:54

A jinak, asi bych hodne dala na doporuceni doktora - dal ti vybrat, ale asi se k necemu priklani. pokud uz to sam lekar smeruje k cisari, tak bych na nej asi dala. protoze prirozeny porad je krasny, kdyz je skutecne prirozeny a bezproblemovy. ale pokud by kvuli uzke panvi melo dojit k vexu nebo klestim, tak to brrr a cisar je proti tomu zlaty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí