Čištění koberců

Napsat příspěvek
Velikost písma:
žirafííí
11.12.11 13:37

Aha , tak asi každý to snáší jinak .
No tak já to sypala , protože jsme se přestěhovali do nového a byli tu koberce . Tak pro svůj pocit klidu že si nějak ty koberce vyčistím a navoním :lol: .

Ale to je jako třeba Vanish , skvrny a špíny se zbavíš . Haha zase jen reklama :zed: . Prádlo vytáhnu pračky pořád se skvrnami .

Byron - Lino a dlažba to je nejlepší hlavně když jsou malé děti . Vytřeš a máš klid ;)

• Citovat
  • Upravit
3380
11.12.11 15:55

No jo lino je lino,souhlas. A s tim vanishem na prani-pridat do pracky je fakt na prd.Ale primo na flek,promnout a pak vyprat tak dobry. Anebo namocit. Ale ne moc dlouho aby to to pradlo „nesezralo“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1aktak1
14.2.12 22:25

Ahoj děvčata, máte nějaký typy čím se dobře vyčistí koberec? ;) Děkuji

• Citovat
  • Upravit
dada1511
14.2.12 23:58
1miss1 píše:
Ahoj děvčata, máte nějaký typy čím se dobře vyčistí koberec? ;) Děkuji

Najmout si firmu na čištění koberců ve svém okolí,doma to neuděláš s tím co máš,tak aby to bylo tak,jak potom přefrčí profík se svou výbavou,obvzláště po dětech.10-15kš na metr čtvereční za minutu,ale koberec je jako nový,lepří,než zkoužet a vyhodit prachy a ve finále ještě zničený koberec oknem.

• Citovat
  • Upravit
1aktak1
15.2.12 10:33
My právě máme koberec jen v obyváku u sedačky, cca 3×4 metry a bydlíme za Brnem, tak moc asi nemá smysl kvůli tomu volat firmu.
dada1511 píše:
1miss1 píše:
Ahoj děvčata, máte nějaký typy čím se dobře vyčistí koberec? ;) Děkuji
Najmout si firmu na čištění koberců ve svém okolí,doma to neuděláš s tím co máš,tak aby to bylo tak,jak potom přefrčí profík se svou výbavou,obvzláště po dětech.10-15kš na metr čtvereční za minutu,ale koberec je jako nový,lepří,než zkoužet a vyhodit prachy a ve finále ještě zničený koberec oknem.
  • Citovat
  • Upravit
3011
21.9.12 15:19

Oživuji diskusi: Nevíte, dá se ještě sehnat mechanický čistič koberců, podobný tyčovém vysavači. Byl to takový přistroj, do kterého se nalila voda a přípravkem a mohlo se čistič :?: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
21.9.12 15:41

@Katrinka > ano dá koupili sme ho asi cca před rokem ale za 35 000 Kč.. Ale netuším už kde bych sem musela zeptat mýho tatíka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
22.10.12 10:24

Nechat vyčistit firmou nebo "jen" půjčit stroj???

Ahoj holky, tápu a bádám. Máme po celém bytě koberce. Celkem to může být dobrých 150 m2. Jelikož už vypadají mírně jetě (i koberec, který máme cca 2 roky), tak bych je chtěla pořádně vydrbat (ne kartáčem, to jsem dělala loni a potom jsem se týden nemohla pohnout :zed: :lol: ). A teď řeším, jestli půjčený čistící stroj udělá stejnou službu, jako firma, specializující se na čištění koberců. Rovnou bych chtěla vyčistit i sedačku a čalouněné židle, ale nesnáším, když mi doma někdo uklízí, takže z firmy budu mít mindrák :lol:. Myslíte, že sama vyčistím stejně nebo firma? Bojím se, abych pak koberce neměla zašlé :think: :think: :think:
U nás půjčují jakýsi stroj značky karcher… To je dilema :oops: :lol: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
22.10.12 10:39

@tterka na tvém místě bych si takovou plochu nechala odborně vyčistit, zvlášť když k tomu chceš i sedačku atd. Já si vždycky pozvala čističe koberců, většinou přišel takový prima veselýchlapík, on se vrhnul na koberce, já šoupla do pračky záclony a myla okna, společně jsme si udělali pauzu na kafčo a oba pokraovali.. když odešel, měla jsem z větší části vygruntováno :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5980
22.10.12 10:45

Omlouvam se, ze se sem vecpu, resim ted stejny problem, i kdyz s podstatne mensi plochou. Studuju cisteni kobercu na internetu, nasla jsem neco o „suchem“ cisteni, ze to pak nemusi tak dlouho schnout, jinde psali, ze se tam koberce musi dovezt 8o pac musi schnout. O strojovem cisteni jsem tady u nas nic nenasla :nevim: Jedna se mi asi o 30m2, tak nevim, jestli koupit ten prasek a zkusit to sama, nebo hledat dal a nekoho na to pozvat. Kolik tak zhruba stoji m2 vycisteny firmou??? Dekuju a jeste jednou se omlouvam zakladatelce za vetreni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
22.10.12 10:45

@tterka já jsem si jeden rok nechala vyčistit koberec, kusový s dlouhým vlasem, a sedačku firmou, která čistila Karcherem. druhý rok jsem si stroj půjčila, zároveň mi prodali i ten originál prášek na čištění, který používají a musím říct, že jsem je měla stejně čisté, ne-li čistší, než od firmy. navíc to samozřejmě vyšlo levněji. hotové to bylo za chvilku.loni jsem ten kusový dala do čistírny oděvů, kde čistí i kusové koberce v takovém speciálním stroji a musím říct, že tohle bylo nejúčinnější. takže letos stejně, sedačku a celoplošný Karcherem, kusový do čistírny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Misuldy
22.10.12 10:58

Já jsem si z čištěním koberců taky nevěděla moc rady… pozvala jsem si firmu, ale aby byl stále čistý musela by ta firma chodit 4× do roka… takže jsem koberce zrušila a máme dlažbu a plovoučku.

• Citovat
  • Upravit
rozmary
25.3.13 10:42

Ahoj, minulej tejden jsem koupila vaniš na koberce, popráškovala jsem koberec v pokojíčku v dost velké vrstvě, po dvaceti minutách vyluxovala, vonělo to hezky, ale jen první večer. Vzhlem k tomu, že se mi malá párkrát přicvrkla na koberec a pes když byl ještě štěně udělal taky svoje ten koberec prostě smrdí ať to vydrbu čímkoliv a teď po tom prášku mi to příjde snad ještě horší, jakoby to ten smrad snad vytáhlo napovrch, nevíte čím odstranit pachy z koberce? Flekatej není, jen prostě páchne, tk buď seženu nějakej prostředek, nebo ho budu muset vyhodit.

• Citovat
  • Upravit
4476
25.3.13 11:24

@rozmary Byt tebou, tak si zavolam nejakou cistici sluzbu. Maji profesionalni stroje i silnejsi chemii. Me ted pan vycistil krasne sedacku a z koberce dokonce zaslapanou plastelinu, za chvilku to bylo suchy. Kdyz si spocitam, kolik dam za vanische a stejne to prd pusti, tak jednou za rok na vetsi cisteni se opravdu vyplati si zavolat sluzbu. Navic… je to bez prace :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3148
25.3.13 11:24
@rozmary píše:
Ahoj, minulej tejden jsem koupila vaniš na koberce, popráškovala jsem koberec v pokojíčku v dost velké vrstvě, po dvaceti minutách vyluxovala, vonělo to hezky, ale jen první večer. Vzhlem k tomu, že se mi malá párkrát přicvrkla na koberec a pes když byl ještě štěně udělal taky svoje ten koberec prostě smrdí ať to vydrbu čímkoliv a teď po tom prášku mi to příjde snad ještě horší, jakoby to ten smrad snad vytáhlo napovrch, nevíte čím odstranit pachy z koberce? Flekatej není, jen prostě páchne, tk buď seženu nějakej prostředek, nebo ho budu muset vyhodit.

piujč si na víkend karcher čistící stroj :-) tablety, co nespotřebuješ se dají vrátit a koberec bude jako nový ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný