Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
pavlak5 píše:
já jsem v paneláku včera jsem to zkoušela poprvé,protože krteka jsem nesehnala.dala jsem celej pytlík a ocet od oka (tak 2-3lžíce)pak to začlo smrdět a pěnit tak jem to chvilku nechala a pak spláchla vařící vodou -výsledek mě hodně překvapil.
Zkusila jsem před chvílí a super
Zase o jeden jed doma míň ![]()
Angua píše:pavlak5 píše:Zkusila jsem před chvílí a super
já jsem v paneláku včera jsem to zkoušela poprvé,protože krteka jsem nesehnala.dala jsem celej pytlík a ocet od oka (tak 2-3lžíce)pak to začlo smrdět a pěnit tak jem to chvilku nechala a pak spláchla vařící vodou -výsledek mě hodně překvapil.
Zase o jeden jed doma míň
tak já to včera zkoušela taky a fakt super, jen potom dost smrděla koupelna octem, ale jak jsem pak odpad propláchla tak byl smrad fuč ![]()
Hm, tak jsem to zkusila a nic
Asi jsme nemehlo
Prosím, jak přesně jste to s tím práškem dělali? Já to nasypala do odpadu ve dřezu, nic nerozebírala a zalila troškou octu a nic se nedělo, vůbec nic ![]()
Jaké máte zkušenosti s čištěním odpadů? Máme rodinný dům a pokoušeli jsme se odpad vyčistit klasicky za pomocí různých přípravků jako jsou Fredy, Krtek apod.. Vždycky to řešení bylo velice krátkodobé, odpad se po čase zase ucpal. Chtěl bych najít nějaké dlouhodobější řešení. Můj kamarád říkal že si najal firmu a že byl velmi spokojený, jenže není z Prahy a já hledám pražskou společnost. Mám vytipované 2 Aqua servis a Kanalizace Charvát . Máte někdo zkušenosti s nějakou firmou? Díky moc
A nemáte třeba jen malý spád odpadního potrubí, co vede do kanalizace? Pak žádný prostředek dlouhodoběji nepomůže. Sousedi to takto měli, každou chvíli se jim u novostavby ucpával odpad. Nakonec museli rozkopat celou koupelnu a venek a zvětšit spád a od té doby mají pokoj. Jinak já na čištění odpadu používám kyselinu solnou / chlorovodíkovou /, normálně seženeš v zahradnických, domácích potřebách nebo drogerii, kde mají i technické a chemické věci. Přímo tam mi to na to poradili. Jednou za čas proleju odpady, když se to nechá chvíli působit, syčí to, dost pění, smrdí teda hnusně, ale odpady jsou jak z alabastru a má to i celkem dlouhodobý účinek. Ale akorát bacha s tím na nerez, ať se moc tím nepolije, nechává to na něm šedé matné fleky, které nejdou odstranit.
A víte, jaký máte trubky? Ve starším domě můžete mít trubky s atypicky užším průměrem. Za léta v nich mohou být lecjaké usazeniny.
A jakou máte vodu? Pokut tvrdou a vápenatou, tak se za léta hezky usadí a zde uvedenýma přípravkama se tohle neodstraní.
No a „nejlepší“ je kombinace obojího, což se může kdykoli ucpat, což se stane zásadně náhle a v zimě, když mrzne. Kdyžtak doporučuju teď už asi vydržet, do jara si sehnat opravdu šikovného instalatéra a ověřit tuto možnost.
Na ucpaný odpad bych zavolala instalatéra, ten by si s tím měl poradit. Oni na to mají speciální přístroje. Máma taky měla problémy s odpadem u kuch. dřezu, takže nakonec museli rozsekat kus podlahy v kuchyni a vyměnit trubku. Od té doby radši do dřezu nic nelije a radši to vylévá do kanálu na dvoře.
Jo od Madlu super ale pokud máte litinové odpady/staré domy/ sežere to litinu a proteče všude a pak je to na rekonstrukci jinak fakt super jo a zničí to totálně nerez dřez taky super
Já používám místo Fredyho čisticí přípravek na odpady Domol z drogerie Rossmann…jen bacha, pokud dáte stejné množství jako Fredyho (tedy plné víčko) a zalijete horkou vodou, tak je to na roztrhání trubek
…jsem trnula, zda to přežijí…čili s dávkováním velmi opatrně
.