Čištění zoubků a večerní mlíčko

3368
28.1.12 12:38

Čištění zoubků a večerní mlíčko

Zajímalo by mě, jestli čistíte zoubky po večerním mlíčku nebo před. My dáváme prckovi mlíčko do postýlky (přes 2 roky), on se u toho krásně zklidní a pak mu už nečistíme. Bohužel si myslím, že to není úplně správně, ale je to takový rituál… Jak to děláte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4515
28.1.12 12:42

Zuby by se měli vyčistit po vypití mlíčka.Jsem zvědavá co ti kdo odpoví, já už malej po vypití mlíčka zuby nečistim protože u něj usíná.Tak jsme zvědavá jak to dělají ostatní.

Příspěvek upraven 28.01.12 v 12:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
28.1.12 12:45

Taky sice neporadim,protoze mam uplne stejny problem,ale myslim,ze jediny reseni je odbourat vecerni mliko :think: coz teda u nas by byl velikej problem :(
Malej si vecer cisti zoubky po veceri,kdyz jde do vany,ale pak ma prave to mliko do postele a usne u nej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
28.1.12 12:45

Ahoj,tak my cistime po vypiti mlicka..Radila mi to zubarka,aby se snizilo riziko tvorivosti kazu..Malej ma 18 mesicu.Ale mlicko teda pije s nami v obyvaku po koupani a ne v postylce.

Příspěvek upraven 28.01.12 v 12:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
28.1.12 12:46

no stoprocentně je lepší čistit po, o tom žádná. Naše mléko ale taky pije až v posteli a sáhne po něm i v noci když se probudí :roll: No to ale objektivně připouštím že je chyba… Ale lepší vyčistit před než vůbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3368
28.1.12 12:54

Taky si právě myslím, že je to chyba… Ale nějak mi to mlíčko do postýlky před spaním patří. :oops: Přijde mi divné mu dát mlíčko a pak se jít umýt (možná by se tím ještě i nabudil, což před spaním nechci…) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
28.1.12 12:57

Co znám taky maminy tak všichni to mají tak že děcka mají mlíčko do postýlky, některý dokonce pijí i v noci a to taky pak zuby nečistí.My čistíme po koupání,taky si myslim že je lepší si vyčistit před než vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
28.1.12 13:00

Ahoj,u nás nejdřív mlíko,pak zuby.
U mlíka do postýlky bych se bála o zoubky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
28.1.12 13:03

Tak já tohle konzultovala s nasim zubarem…páč to u nás jinak nejde…taky se mlíčkem uklidní a když vyndám kartaček tak začne sebou šit…čistění nesnáší…a čistíme při koupaní a pak se de papat a spinkat…pan doktor mi řekl,že pokud to nelze udělat jinak,tak se mam snažit,aby se aspon po vypití mlíčka napil trochu čisté vody,aby se to jako spláchlo :D Jinak i v noci papáme,takže já to zkouším tak…a občas ani tu vodu pak nechce :( :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3368
28.1.12 13:07

Mně právě i přijde, že má u krčku trošku nažloutlý zoubky, tak by to mohlo být z toho mlíčka, které pak na zoubkách pěkně v noci pracuje… A taky možná nedostatečným čištěním - však to znáte, člověk se snaží je vyčistit co nejlépe, ale ty prckové moc dlouho v klidu nevydrží… To mu po čištění dávám ještě kartáček, ať si je přešmejkne i sám (on si tedy spíš ten kartáček vycucá :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
28.1.12 13:10
makapi píše:
Mně právě i přijde, že má u krčku trošku nažloutlý zoubky, tak by to mohlo být z toho mlíčka, které pak na zoubkách pěkně v noci pracuje… A taky možná nedostatečným čištěním - však to znáte, člověk se snaží je vyčistit co nejlépe, ale ty prckové moc dlouho v klidu nevydrží… To mu po čištění dávám ještě kartáček, ať si je přešmejkne i sám (on si tedy spíš ten kartáček vycucá :lol: )

To znám…jsem ráda,když převrznu aspon všechny zuby…malému pak kartáček taky dávám,ale ten misto vycucavani kartáček hlodá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
28.1.12 13:19

Já malou ještě na noc kojím a všimla jsem si teď, že má nahoře u krčků takový bílý -vypadalo to jako kámen a místy má zub úplně vykouslej, jako když jí chybí sklovina. Tak jsme hned pádili k zubaři a bylo nám řečeno, že to je úbytek vápníku a je to přesně tím sladkým pitím na noc/v noci (MM,UM, sladkej čaj). Má to i nějakej odbornej název jako medová kazivost nebo tak nějak. Dostali jsme na to nějakou speciální pastu (za 500,–), tu jí mám obden, když usne, nanést. Pokud to nepomůže, tak za půl roku dostane ještě nějaký kalciový tablety. Jinak je to zastavitelnej a někdy i vratnej proces. Akorát když se s tím nic nedělá, tak se do toho dají bakterie, udělá se kaz a udělá se to kolem dokola celého krčku a ten zouek jakoby uhnije a odpadne. Takže kontrolovat zoubky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
28.1.12 13:23
makapi píše:
Zajímalo by mě, jestli čistíte zoubky po večerním mlíčku nebo před. My dáváme prckovi mlíčko do postýlky (přes 2 roky), on se u toho krásně zklidní a pak mu už nečistíme. Bohužel si myslím, že to není úplně správně, ale je to takový rituál… Jak to děláte vy?

Není to správně, ale děláme to úplně stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
28.1.12 13:27

Čistíme po mlíku (a musíme všichni dohromady, mladej to hlídá :lol: ) má to jako součást večerního rituálu a bez řečí jde pak do postýlky. Je teda fakt, že neusíná hned - ještě čteme pohádku - ale on se nijak neuklidní ani po tom mlíku, tak to naštěstí můžeme dělat takto. Určitě je ale lepší, že se čistí aspoň někdy, byť před mlíkem, než se na to vykašlat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
28.1.12 13:53

Já si myslím, že mléko tak nevadí, jak sladký čaj. Ono přece i kojenci a menší balotata pije často i v noci a taky jich člověk nebude budit si vyčistit zuby.. :think:
Mě spíš dělal strach čaj trochu oslazený.. Ale už nedáváme. Já si myslím, že když se bude dodržovat zubní hygiena ráno odpoledne večer, tak je to ok :nevim:
Já tedda čistím našemu 3 letémm i po obědě, protože dopoledne mi sní něco sladkého a zubařka mi řekla, že je dobré před spaním vyčistit i po sladkém obědu.. mlaý mi chodí ještě po obědě na hodinku a půl spát..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.