Čištění zoubků ráno

187
10.3.16 07:28

Čištěni zoubku rano

Ahoj holky, potrebuji nejakou radu, jak donutit syna cisit si zoubky rano. Vecer si je pekne necha vycistit, ale rano je hned nastartovanej si jit hrat a o cisteni nechce ani slyset :D. Ma 16 mesicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43031
10.3.16 07:52

Se jako pokousis o nejakou dobrovolnost? v tomto veku u mych deti proste bylo treba odpor prekonat a oni postupne vzdorovali mene a mene. Oni berou veskery odpor jako zabavu - tobe neutika, kdyz ho chces prevleknout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
10.3.16 07:55
@budgielady píše:
Ahoj holky, potrebuji nejakou radu, jak donutit syna cisit si zoubky rano. Vecer si je pekne necha vycistit, ale rano je hned nastartovanej si jit hrat a o cisteni nechce ani slyset :D. Ma 16 mesicu.

Samozřejmě by bylo ideální, kdyby si nechal automaticky vyčistit. Ale je maličký a nutit neradno, tak hlavně, když si nechá vyčistit večer. Ráno mu půjč kartáček, ať to zkouší sám, třeba ho to zaujme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
10.3.16 08:09

V tomhle věku moje malá odporovala i večer, nedalo se nic dělatr, proste jsem ji chňapla a tu pusu přes odpor vydrbala aspoň trošku, teď už si nechá vyčistit v pohodě, nejdřív si sama chvíli pokouše kartáček s pastou a pak si nechá vydrbat ode mě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4630
10.3.16 08:09

@budgielady u nás pomohlo, že jsem mu dala kartáček do ruky (můj) a on mi čistil zuby, samozřejmě jsem mu trošku vedla ruku no a pak zase já jemu jeho kartáčkem, pomohlo to. Zkus to, třeba se mu „ta hra“ bude líbit. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2149
10.3.16 08:13

Taky bych zkusila ráno hrou. Já to dělám tak, že večer čistím s dcerou pečlivě a ráno nechávám samotnou, ať to zkouší sama, hlavně, že si tvoří návyk a uči se to. A pak ještě čistí ve školce po obědě. Ale jsou jí už 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
10.3.16 08:18

@budgielady Pokud jde o zdraví včetně zubů, tak s dětmi nediskutuju. Zuby si čistím 2× denně já, čistí si je táta, on bude taky, žádné vyjímky. A to má periodické záchvaty, že si čistit nebude. Ale tady jsme důslednía prostě alespoň trochu se přepucovat musí.
Chce to najít něco, na co se chytne (ono tedy všechno působí jen chvilku) - edukativní pohádka o zoubcích, pokud si nebudečistit zby, zčernají mu/bude smrdět z pusinky, pan zubař by se zlobil za špinavé zoubky, pokud si nebude čistit zuby, nebude moct mlsat dobroty, čištění si zubů navzájem, zpívání u čištění nebo dělání „sýr“, ukázání fotek opravdu hnusných zkažených zubů - musíš uzpůsobit dle naturelu a věku dítěte.

@Taciras To je troche alibismus, proces vzniku kazů a zubního kamene je u dítěte stejný jako u člověka s trvalým chrupem. Takže čím častěji se čistí, tím lépe. U dětí navíc neléčený kaz může mít vliv na rvalý chrup, neléčený problem v puse je navíc riziko při jakémkoliv dalším onemocnění organism či poklesu imunity (de facto infekční ožisko).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
10.3.16 08:23

Jojo to že je to důležité až u druhých zubů je blbost…mám známou a její kluk ve 3 letech měl uplně černé horný přední zuby, že mu je musela zubařka všechny vytrhat…ano je to extrém a u nich k tomu nedošlo jen nečištěním, ale taky tím, že měl na 3 letech stále flašku s dudákem a v ní kolu nebo jiný sladký pití, ale i tak je to prostě hrůza aby měl ve 3 letech zkažený zuby… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
10.3.16 08:25

Nas malej bude mit dva roky a cistime pravidelne jen vecer.. I zubarka mi rikala ze mu staci zatim jen vecer a rano zavadet pomalu casem az bude sam chtit.. Vecer jsme to taky zavadeli jen tak kdyz on chtel a ted chce cistit vzdy pred spanim.. A pravidelne bez place a nuceni do toho cistime asi tak mesic.. Hlavne do toho nenutit.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
10.3.16 08:28

Ani já bych příliš nepodceňovala péči o mléčné zuby. Ale když zakladatelka čistí důkladně sama alespoň jednou denně, tak je to lepší, než se na to vybodnout úplně.

Šestiletý syn má už jeden zuby vytržený kvůli velkému kazu a kazí se mu horní jedničky v mezírce. Moje noční můra jsou zčernalé zuby, takže čistím fakt důkladně a kaz mezi jedničkami jsme zastavili Elmex gelem. Spravit to nejde, protože má zoubky malé a doktorka by mu je asi celé odvrtala..
Ale vidím, že i o první zuby se pečovat musí. Když vidím některé děti ve školce, co mají v puse, tak to je pecka :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
10.3.16 08:29

Bohuzel cisteni tzv. nasilim u nas nefunguje, protoze syn se tak vzteka, vzpira, kope a pusu ma pevne semknutou k sobe. Cisteni on me ja jemu se taky neujalo. Ani nejake vysvetlovani, brouci kazaci a basnicky :?,vse uz vyzkouseno. Vecer si ho jormalne vezmu k sobe do naruce a cistim ja a cisti si i on, ale rano to tak proste nefunguje. Taky bych se rada snazila o pravidelnost, aby to bylo ranomi vecer a aby si vytvarel takovy navyk.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
10.3.16 08:32

Mám to stejně jako @Svistice .O čištění zubů se nediskutuje a prostě se čistí 2× denně cca od roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
10.3.16 08:34

@vverru no jooo, ze nediskutuje, ale jak to mam udelat, kdyz to nejde ani „nasilim“, on se u toho tak vzteka, ze by mel ten kartacek v oku mksto pusy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
10.3.16 08:35

@budgielady fakt ho nenut.. On na to prijde sam postupne ale cim vic ho budes nutit tim vic on to nebude chtit.. Zkus kazdy rano nabidnout cisteni a kdyz nebude chtit tak ho nechat.. Jeste je malej, hlavne ze cistite aspon vecer..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
10.3.16 08:40

@Dominika19 Taky si rikam, abych mu to tim spis nezprotivila a pak aby nezacal kvuli tomu vyvadet i vecer..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí