Čištění zoubků u maličkých dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
28.12.16 13:14
@kerrankin píše:
Takhle malému dítěti ale nedávej pastu Elmex, předpokládám, že si neumí vypláchnout pusu. Aspoň náš 1,5r to neumí. Čistíme pastou bez fluoru a cca jednou týdně mu to vezmu normální dětskou. Mezizubní fakt ne :mrgreen:

elmex má verzi kids a verzi junior

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.12.16 13:22

@kerrankin elmex má verzi pro nejmenší. a dávám - no spíš umažu kartáček :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.12.16 13:26
@angelivanka84 píše:
Přesně tak, bože :roll:

nemusíš mi říkat bože :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
28.12.16 13:35

Mam 21 měsíčního, zoubky si čistí sám, pak mu je akorát dočistím, nejdřív to neměl rád takže sem ho musela, jak se tu už píše, zalehnout a vyčistit, ale byl to boj a bylo mi ho líto. Takže jsem mu koupili kartáček co je jako tučnák, má takovou tu přísavku, on si s nim pohraje a pak mu předvedem mi jak si čistíme zuby a on to opakuje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85476
28.12.16 13:48

Zalehnu a vycistim. Ted uz to teda delame i tak, ze drzi kartacek a ja ho drzim taky a cistime spolecne. Samotnou byc ji jeste nenechala, at to ma vycistene poradne.

Pasta detska elmex, pouzivam trosilinku. Fluor asi obsahuje, ale ten prospiva zubum i kostem, takze pokud neco spolkne, nesilim (ale jasny, obsahuje i spoustu jine chemie). Pastu pouzivame od 18m, nekdy cistim bez ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
28.12.16 13:48

Ja mam jeste male dite, takze mu cistim zoubky ja (moc jich jeste nema :mrgreen: ). Cistim nejdrive silikon. kartackem, ktery si navleknu na prst a pak detskym kartackem Curaprox. Ten jsme dostali od pojistovny jako detsky vanocni darek. Pastu na zuby nebudu davat do 2 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.16 14:05

Mala si taky nechtěla nechat čistit nejdříve sem ji nechávala jen s kartáčkem lítat a hrát si zuzlala ho pak sem ji ukazovala jak se to dělá pak ho odmítala dávat do pusy a tak sem si dala masti na svůj a na její kartáček ona čistila mi a já ji navzájem :lol: potom když jí chtěla zubařka vyvrtat malý Kazík tak to už se nechala čistit ráda :lol: teď má 4 nejdříve si je čistí ona a pak jo je překrytím aby je měla pořádně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
28.12.16 14:28

Dávám zubní gel pro děti alverde, nebo alterra… a taky spíš kouše, ale nevyplachuje… tak spoléhám na pravdivost drbů o xylitolu… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.12.16 17:28
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.1.17 08:48

@terinka4444 tak to my čistíme taky od půl roku, ale teda kapacitu se bránit má :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
17.3.17 21:36
@miska.887 píše:
A jakou pastu tedy doporucujete jako nejvhodnejsi pro male dite? ale aby mela efekt

pasta není důležitá, ani u dospělých

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.