Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@kerrankin píše:
Takhle malému dítěti ale nedávej pastu Elmex, předpokládám, že si neumí vypláchnout pusu. Aspoň náš 1,5r to neumí. Čistíme pastou bez fluoru a cca jednou týdně mu to vezmu normální dětskou. Mezizubní fakt ne
elmex má verzi kids a verzi junior
@kerrankin elmex má verzi pro nejmenší. a dávám - no spíš umažu kartáček ![]()
@angelivanka84 píše:
Přesně tak, bože
nemusíš mi říkat bože ![]()
Mam 21 měsíčního, zoubky si čistí sám, pak mu je akorát dočistím, nejdřív to neměl rád takže sem ho musela, jak se tu už píše, zalehnout a vyčistit, ale byl to boj a bylo mi ho líto. Takže jsem mu koupili kartáček co je jako tučnák, má takovou tu přísavku, on si s nim pohraje a pak mu předvedem mi jak si čistíme zuby a on to opakuje ![]()
Zalehnu a vycistim. Ted uz to teda delame i tak, ze drzi kartacek a ja ho drzim taky a cistime spolecne. Samotnou byc ji jeste nenechala, at to ma vycistene poradne.
Pasta detska elmex, pouzivam trosilinku. Fluor asi obsahuje, ale ten prospiva zubum i kostem, takze pokud neco spolkne, nesilim (ale jasny, obsahuje i spoustu jine chemie). Pastu pouzivame od 18m, nekdy cistim bez ni.
Ja mam jeste male dite, takze mu cistim zoubky ja (moc jich jeste nema
). Cistim nejdrive silikon. kartackem, ktery si navleknu na prst a pak detskym kartackem Curaprox. Ten jsme dostali od pojistovny jako detsky vanocni darek. Pastu na zuby nebudu davat do 2 let.
Mala si taky nechtěla nechat čistit nejdříve sem ji nechávala jen s kartáčkem lítat a hrát si zuzlala ho pak sem ji ukazovala jak se to dělá pak ho odmítala dávat do pusy a tak sem si dala masti na svůj a na její kartáček ona čistila mi a já ji navzájem
potom když jí chtěla zubařka vyvrtat malý Kazík tak to už se nechala čistit ráda
teď má 4 nejdříve si je čistí ona a pak jo je překrytím aby je měla pořádně ![]()
Dávám zubní gel pro děti alverde, nebo alterra… a taky spíš kouše, ale nevyplachuje… tak spoléhám na pravdivost drbů o xylitolu… ![]()
@terinka4444 tak to my čistíme taky od půl roku, ale teda kapacitu se bránit má
![]()
@miska.887 píše:
A jakou pastu tedy doporucujete jako nejvhodnejsi pro male dite? ale aby mela efekt
pasta není důležitá, ani u dospělých