Čištění zoubků u maličkých dětí

318
28.12.16 12:25

Čištění zoubků u maličkých dětí

Ahojky, prosím o tipy, jak správně čistit zoubky malým dětičkám. Mám rok a půl staré dítko. Existují i zde mezizubní kartáčky? U nás je čištění trošku boj, maličká si s kartáčkem v pusince pohraje, ale jinak mě moc čistit nenechá. díky za vaše zkušenosti, tipy na kartáček, apod. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
28.12.16 12:29

@Korin zalehnu, vyčistim.. mezizubní kartáček v tomto věku nee :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
28.12.16 12:32

Mame kartacek kratce zatim zkousime ve vane spis kartacek jen tak kouse ale beru si taky kartacek a cistim pred malou pak chvilku ji a zase ja (kazda svuj samozrejme) no a pomalu a jiste zkousi cistit sama :) rozhodne bych nato netlacila a mezizubni kartacky nepouzivala:) a kartacek vybrat od 0+ delaji i 6r+ a s prisavkou je to pro ni zabava lepit ho po vane :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
28.12.16 12:35

Vyleze na stoličku u umyvadla, zuby mu vycistim ja a az pak je mu kartáček vydán k zuzlani a lepení po umyvadle. Používáme colgate s pricucovym systémem :lol: nevim jak se to jmenuje. Hrozne ho kouše, takže kupuju jeden kartáček na 14 dni. Mezizubni nepouzivame

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.12.16 12:37

:mrgreen: u nás funguje jen síla.. kluk kartáček žužlá, nečistí :think: jo a dáváme pastu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
28.12.16 12:48

Oni mají dost mezery mezi zubama (aspoň naši), takže mezizubáky ne a ani si to nedovedu představit, myslím že se to nedělá:-) V tomto věku pokud nespolupracovali, zakleknout, vyčistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
28.12.16 12:54

Elmex kids pasta a curaprox baby kartáček. Nešlo-li po dobrém, šlo to na sílu. Ale pravda, že mé děti byly zvyklé od půl roku na kartáček, od prvního zoubku, kdy vůbec neměly mozkovou kapacitu na to se bránit, takže v roce a půl to braly naprosto za samozřejmé. Někdy peskovaly, že se jim nechce, ale výjimka neexistovala, takže to berou samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
28.12.16 13:01

Tohle se tady resilo zrovna nedavno, tak 2 týdny zpátky. Dost děvčat psalo, že ho s detmi používají a to i s dentální nití.
Můj zubar i dentální hygienistka mi rekli, že mezizubní proc ne. Je to hodně o tom, že budou mít návyk do budoucna. Naše malá (26 mesicu) to vidi u nas, takže ho přímo vyžaduje :D občas ho i použije správně, občas ji pomaham. Jsem rada, ze si na to zvyka. Ji to neublíží a v dospělosti bude mít čište zuby a ne nejake hruzy. Až bude cas, půjde se mnou i na tu dentální hygienu.
Myslím že spoustu věcí si člověk nedovede predstavit, třeba batole s mezizubním kartáčkem, ale je to o zvyku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
28.12.16 13:14
@kerrankin píše:
Takhle malému dítěti ale nedávej pastu Elmex, předpokládám, že si neumí vypláchnout pusu. Aspoň náš 1,5r to neumí. Čistíme pastou bez fluoru a cca jednou týdně mu to vezmu normální dětskou. Mezizubní fakt ne :mrgreen:

elmex má verzi kids a verzi junior

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.12.16 13:22

@kerrankin elmex má verzi pro nejmenší. a dávám - no spíš umažu kartáček :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.12.16 13:26
@angelivanka84 píše:
Přesně tak, bože :roll:

nemusíš mi říkat bože :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
28.12.16 13:35

Mam 21 měsíčního, zoubky si čistí sám, pak mu je akorát dočistím, nejdřív to neměl rád takže sem ho musela, jak se tu už píše, zalehnout a vyčistit, ale byl to boj a bylo mi ho líto. Takže jsem mu koupili kartáček co je jako tučnák, má takovou tu přísavku, on si s nim pohraje a pak mu předvedem mi jak si čistíme zuby a on to opakuje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85397
28.12.16 13:48

Zalehnu a vycistim. Ted uz to teda delame i tak, ze drzi kartacek a ja ho drzim taky a cistime spolecne. Samotnou byc ji jeste nenechala, at to ma vycistene poradne.

Pasta detska elmex, pouzivam trosilinku. Fluor asi obsahuje, ale ten prospiva zubum i kostem, takze pokud neco spolkne, nesilim (ale jasny, obsahuje i spoustu jine chemie). Pastu pouzivame od 18m, nekdy cistim bez ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
28.12.16 13:48

Ja mam jeste male dite, takze mu cistim zoubky ja (moc jich jeste nema :mrgreen: ). Cistim nejdrive silikon. kartackem, ktery si navleknu na prst a pak detskym kartackem Curaprox. Ten jsme dostali od pojistovny jako detsky vanocni darek. Pastu na zuby nebudu davat do 2 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.16 14:05

Mala si taky nechtěla nechat čistit nejdříve sem ji nechávala jen s kartáčkem lítat a hrát si zuzlala ho pak sem ji ukazovala jak se to dělá pak ho odmítala dávat do pusy a tak sem si dala masti na svůj a na její kartáček ona čistila mi a já ji navzájem :lol: potom když jí chtěla zubařka vyvrtat malý Kazík tak to už se nechala čistit ráda :lol: teď má 4 nejdříve si je čistí ona a pak jo je překrytím aby je měla pořádně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.