Pomohl vám Clostilbegyt? Podělte se o pozitivní zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4976
6.11.06 15:45

Ty třetí prášky se jmenovali estrimax.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
9.11.06 10:35

Ahojky,
moc vám držím palečky, ať vám clostyl pěkně zabere a máte co nejdříve // :! :) A taky co nejmíň vedlejších účinků…

Já po 2 letech marného snažení (MS bez ovu, ale dr. to nějak odmítali připustit) otěhotněla po 3 cyklu clostylu 2× denně. Také mě při braní polévalo horko a bylo špatně od žaludku, ale stálo to za to :! Teď mám krásného 7 týdenního chlapečka. Tak nevěšte hlavu a vytrvejte. Držíme s Honzíkem všem moc palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
923
6.12.06 01:05

ahoj holky, jak jsme slíbila dávám vědět jak jsme dopadla po clostilu.
bohužel špatně. Měla jsme návaly jak v přechodu, mžitky před očima, nafouklé břicho a bolestivý vaječník, ale ovu nikde, ani 14 den jak předpokldala dr, ani 16, podle bazál.teploty snad byla 20 den. i když jsme se snažili a já tomu věřila, dokonce jsme si „přivolala“ těhu příznaty, nevolnost, citlivá prsa, a když jseme si dělala test, tak jsem dokonce viděla //, sice tu druhou skoro neviditelnou, světlounkou, ale byla tam. jenže v termínu, 31 dc se ta potvora ukázala, a mnohem silnější než ji mívám obvykle, takže jsme zklamaná a nevím jestli už blbnu nebo co se děje. pozítří mám kontrolu a počítám s tím že vemu další dávku clostilu, silnější. a všechno si protrpím nanovo. už jsem zoufalá. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
7.12.06 20:33

Ahojte. Já bych měla začít brát clostil tento měsíc po ročním marném snažení....., přitom jedno dítě už máme počaté bez problémů, dá se říct, že na prvý pokus. Tak jsem zvědavá, jak dopadnu, hlavně tedy, co se mnou ty prášky udělají (docela se bojím cysty)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10799
11.12.06 12:39

Celtico, nebuď smutná, že to nevyšlo napoprvé. Clostilbegyt ti pomůže k ovulaci, ale nezajistí vyšší šanci na otěhotnění. Ani zdravému páru se to ve většině případů nepodaří hned. Raduj se, že ovulace byla! (co by za to jiné holky daly…) Nechápu, že ti dr. řekla, že ovulace bude 14 DC, to se takhle dopředu odhadnout moc nedá. Beru Clostil jako ty (2×1 5-9) a dr. mi řekla 14 DC dle ultrazvuku, že budu mít ovulaci nejspíš za dva dny, a přitom nastala až za 5 dní(19 DC). V následujícím cyklu jsem měla ovulaci dokonce až 26DC. BT je dobré měřit (abys věděla, že ovulace byla), ale pro načasování styku ti nepomůže, když stoupnou teploty, tak už je většinou na oplodnění pozdě. Příště zkus ovulační testy… A silnější menstruaci vnímej jako pozitivní znak, znamená to, že ti sliznice hodně narostla, což je dobré pro uhnízdění zárodku. Hodně zdaru a optimismu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
923
24.12.06 18:54

Ahoj Elik,
mě doktorka žádný ultrazvuk nedělala, aby jsme zjistily folikuly. Po další konzultaci mi zdělila že další prášky mi nedá, že ta dávka stačila aby mi rozhoupala vaječníky, ale tento cyklus jsem ovu zase neměla. bazálku si měřím pravidelně půl roku, asi to vzdám a nebudu se tak kontrolovat. Mám dojít na kontrolu až v březnu. Skusím jestli by mi pomohl sarapis a nebo jestli by bylo dobré vzít třeba na 3 měsíce antikoncepci? Ještě to musím s dr probrat. Jinak jsme rozhodnutá pokud do půl roku nebudou // tak asi na umělé oplodnění.

Veselé vánoce Všem přeju a šťastný nový rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10799
28.12.06 17:07

Celti, nejsem lékař, ale postup tvé doktorky je přinejmenším nestandardní. Pokud je tvým problémem chybějící ovulace, a po clostilbegytu ovulaci máš, je to prima a mělo by se v tom pokračovat (většinou 3-6 cyklů). Antikoncepce ti v ničem nepomůže. Na mimotělní oplodnění to také ještě není, pokud bys šla do centra as. reprodukce, skoro určitě by ti dali Clostil na několik cyklů, a až pak se zvažují další možnosti. Zkus pročíst virtuální poradnu Dr. Řežábka http://www.porodnice.cz/poradny.asp?… - pokud máš chuť, pošli mu dotaz a zkonzultuj to s ním, je to opravdový odborník. Bohužel ne všichni gynekologové jsou dost zkušení a odborně zdatní, to vím z vlastní zkušenosti a holky tady na fóru by taky mohly vyprávět… Možná bys mohla zauvažovat také o změně lékařky.

Ale hlavně Hlavu vzhůru :) je fantastické, že máš ovulaci alespoň po clostilbegytu, to vůbec není samozřejmost a je to krůček na cestě k miminku. Hlavní je, že jsi s tím začala něco dělat. Pokud nezabere clostilbegyt, většinou následuje laparoskopie (operace, kde zkontrolují, jestli všechny orgány jsou tak jak mají být a jestli máš průchodné vejcovody) a pokud dobře dopadne, tak stimulace dražšími (a účinnějšími) hormony než je Clostil. Takže možností máš ještě spoustu před sebou, akorát to chce se nevzdávat a nenechat se odradit částečnými neúspěchy :)

(no hlavně že v tom mám tak jasno, sama čekám už dva a půl roku a někdy to není jednoduché.. ale co se týče ostatních, tak mám optimismu na rozdávání.. tak to holt bývá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10799
28.12.06 17:14

Jinak všem, kdo mají problémy s ovulací, doporučuji stránky http://www.ivf.com/ch14mb.html (v angličtině), je to krásně laskavě napsané vysvětlení léčby clomifeny (mezi něž Clostilbegyt patří).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
24.5.07 21:08

Ahoj všem. Tak musím říct, že mně clostil zabral hned druhý měsíc, vůbec jsem to nečekala 8O . Žádné vedlejší příznaky jsem nepociťovala, snad jen trochu větší bolest břicha v polovině cyklu. Přeju všem snažilkám brzy //..........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caprice
30.12.07 20:05

Miminko..? já vím.

Ahoj Holky. Jsem po operaci vaječníku. Musel mi být odebrán, byl skrz nazkrz jedna velká cysta. Nyní jsem po absolvování vyšetření HSG. Byla mi zjišťována průchodnost a funkčnost druhého vaječníku. Naštěstí vše dopadlo dobře. Teď bych měla začít brát Clostilbegyt. Jsem na vážkách, jestli nejde zase jen o plané naděje. Ale co si tady tak čtu, měl by fungovat…? Nevím, poraďte. Nemám se komu svěřit. Za pár dní mi bude 28 let a mému příteli 40. O miminko se snažíme rok a půl a začínám to vzdávat, neboť po děťáku toužím asi od 21 roků. Vím, že nejsem sama, je nás dost, a proto pojďme si navzájem poradit a držet palečky. Všechny vás zdravím a do Nového roku přeji hodně zdravíčka, štěstíčka, Lásky a trpělivost a úspěchů. Mějte se krásně! PS: Snad se nám to letos podaří a budeme všechny maminkami, ahojky Vaše Monika

• Citovat
  • Upravit
4823
31.12.07 11:09

Capri , ja mam s Clotikem jen dobre zkusenosti. Foliky po nem krasne dozravaly. Protoze jsem chodili zaroven na IUI, tak mi pichali jeste Pregnyl, aby se dala presne naplanovat ovulace.
Delal Ti dr. hormonalni profil? A co partnerum spermiogram? Rekni si dr. o vsechna vysetreni, at vite, kde je problem.
Preji hodne sily do dalsiho snazeni!!! Vim, jak to je narocne na psychiku a obcas ma clovek chut to vsechno vzdat. Ale ver, ze i vam se zadari. My cekali dva roky a posledni 3/4 roku jsme byli pod „dohledem“ mudrcu.
Drzim pesticky a preji brzke // !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caprice
16.1.08 16:04
dusicka.. píše:
Capri , ja mam s Clotikem jen dobre zkusenosti. Foliky po nem krasne dozravaly. Protoze jsem chodili zaroven na IUI, tak mi pichali jeste Pregnyl, aby se dala presne naplanovat ovulace.
Delal Ti dr. hormonalni profil? A co partnerum spermiogram? Rekni si dr. o vsechna vysetreni, at vite, kde je problem.
Preji hodne sily do dalsiho snazeni!!! Vim, jak to je narocne na psychiku a obcas ma clovek chut to vsechno vzdat. Ale ver, ze i vam se zadari. My cekali dva roky a posledni 3/4 roku jsme byli pod „dohledem“ mudrcu.
Drzim pesticky a preji brzke // !!!

Ahoj Dušičko… děkuji Ti za podporu. Můj gynekolog mi udělal hormonální profil a je to vše v normě. Přítel byl v létě na spermiogramu a je to také OK. Po vyšetření HSG se zjistilo, že jediný vaječník, který mám je průchodný a funkční. Těď bych měla tedy začít brát Clostik. Jenže jsem za letošní zimu docela dost přibrala a při výšce 154 cm vážím 70 kg. Což je dost, abych byla upřímná, mám totiž svalové onemocnění, ale není to tak hrozné, jak se to čte. Jen bych potřebovala trochu víc shodit a o tom to je…:-) Můžu se zeptat, Ty máš dětičky??? Díky za to, žes mi písla, to moc povzbudí. Přeji Ti do Nového roku všechno dobré a ať se vše vydaří podle Tvých přání a představ… ahojky, Caprice.

• Citovat
  • Upravit
Iveta Tomíčková
9.3.10 14:25

ahoj ani jsem nevěděla že nějaký ovulační test je ted bych měla začít tabletky brát druhý měsíc taky mívám závratě a bolesti hlavy tak je to zřejmě s toho kdy vlastně přesně k ovulaci dochází ani nevim je to těžké zjistit

• Citovat
  • Upravit
Iveta Tomíčková
9.3.10 14:26
Iveta Tomíčková píše:
ahoj ani jsem nevěděla že nějaký ovulační test je ted bych měla začít tabletky brát druhý měsíc taky mívám závratě a bolesti hlavy tak je to zřejmě s toho kdy vlastně přesně k ovulaci dochází ani nevim je to těžké zjistit
  • Citovat
  • Upravit
1
9.3.10 18:22

Já sem brala teť Clotil první měsíc. Začala sem ho brát, protože téměř dva roky se snažíme o mimčo a nic. Na ultrazvuku zjistili že se mi nezvěčujou folikuli.
Ale nastal mi teť problem. Než sem začla clostil brát tak sem měla menstruaci pravidelnou a teť už to mam 8 den zpožděné. Na ultrazvuku sem folikul 15DC neměla žádnej zvětšenej, tak si opravdu myslim že těhotná bejt nemůžu. Nevim jestli teť čekat na menstruaci, nebo jít na vyvolávačku. Máte někdo podobné zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová