Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já souhlasím s každým slovem, ale nejsem si jistá, zda by to maminka všechno dokázala splnit, porotože ono někdy i pravdivá teorie, někdy neni moc splnitelná..
@Hadí ocásek píše:
Ano, dělam to špatně…dítě usíná u prsu, pak ho přenášíme do postýlky…Ale zajímavý počtení
Taky tak.
Ale jsem si svých chyb plně vědoma. ![]()
Dobrá práce ![]()
Baví mě, jak tímto textem některé matky pohrdají a pak dodají, že jim děti spí celou noc. Jó, sytý hladovému nevěří ![]()
@Hadí ocásek no tak jestli v celym Karlovarskym kraji to teda nevim…já rodila r.2004 a 2011 v Chebu a nic takovýho si teda nepamatuju…naopak si tam na přístup nemůžu naprosto stěžovat, všichni byli super ![]()
Jako když mi usne v náručí tak nemám dítě dávat do postýlky? A kam ho mám dát? Nechat 2 hodiny spát v náručí? Dyť by mi odpadla ruka nebo bych se počůrala ![]()
@kvaček píše:
Já souhlasím s každým slovem, ale nejsem si jistá, zda by to maminka všechno dokázala splnit, porotože ono někdy i pravdivá teorie, někdy neni moc splnitelná..
S tímle a s názorem @Fima se ztotožňuji. Je pravda, že člověk má kolikrát tendenci běžet na každé zakviknutí, pláč spojovat na prvním místě s hladem, nebo bez přemýšlení narvat dudlíka (i když ho to dítě vůbec nepotřebuje a chce jen pochovat) apod.
Nicméně stále platí, že šedá je teorie a zelený je strom života.
@Jitka-DD ahoj - diky za super prehled! mam 19mes chlapecka, tak jsem spis jen zkoukla - treba se bude hodit pro druhe dite… ALE - neni nejake jednoduche rychle pravidlo pro odnauceni nocniho dudliku? Na spani musi mit alespon 3 - v jednu ruce, druhe ruce a pusince - duda a strida si je.. Ma problem usnout, kdyz mu dam jen jeden dudyn - a to i v poobednim spanku
co s tim? Dekuji
P. s. a co se týká dudlíku…tak ho neměli ani jeden..i když u druhýho se mi pokusili ho v porodnici nacpat, ale stačilo říct, že nechci…
Me by teda zajimalo to jemne a postupne odvykani dudliku pri usinani, uz nekolikrat jsem tuto definici cetla, ale jak to vypada v praxi nevim ![]()
@kvaček píše:
@vrtulka78 třeba při polospánkujemně vytáhnout z pusy![]()
Přeložím Ti, jak to bude u nás - až si v případě usínání, nervozity či bebí přestane cpát do pusy palec, když není dudlík, tak dudlík nenávratně zmizí. Kdy tato chvíle nastane se mě ale fakt neptej. ![]()
@Hadí ocásek
to musel vymyslieť niekto, kto nemá deti. Inak by tam takú blbosť nenapísal.
V niektorých bodoch má ten článok pravdu, ale tiež so všetkým nesúhlasím. Ako človek ukľudní dieťa keď sa rozhodne dve hodiny plakať? Nie je všetko také jednoduché ako písmenká v knihe. Tým nechcem znevažovať pisateľku, len tá realita je trošku niekde inde.
A zabudli tam uviesť ešte jeden zlý spací návyk. Uspávanie na fitlopte. ![]()
Naša malá by o tom vedela rozprávať, to bol totiž jediný spôsob ako ju nejaký čas uspať. Cez deň nespala takmer vôbec, iba také 20 minútovky a bola strašne vyčerpaná. Tak som ju v zúfalstve vzala a húpala sa s ňou a div sa, aspoň zabrala.
Potom som ju to musela časom odučiť, ale nenásilne a dnes už spinká v postieľke.
Spú deti, ktoré v kolíske či postieľke spať nechcú, plačú a to ako tam mám dať unavené dieťa, ktoré sa nevie upokojiť? teória je fakt pekná, ale pri vlastných deťoch človek pochopí, že len zdravý rozum tu môže byť nápomocný.
To vyřvávávání je od půl roku do 12 měsíců v kolonce..
Nevím, co si kdo pod tím představuje, ale znám víc maminek co se musely k tomu uchýlit a za tři dny opravdu jim to pomohlo.. tím samozřejmě nemyslím, položit, odejít zavřít a řvi hodinu..
U prvního jsem taky kolem malého skákala fakt jsem nevěděla, co. Na ruky, zakryt, odkryt, neni mu zima, teplo, do postele, na ruky a pořád se mi vztekal, až časem jsem zjistila, že třeba moje děti, řvou a vztekají se- ne, že nechtějí spát, a le že nemůžou usnout..
Tak jsem prostě položila pohladila a šla do velejší místnosti, kde na mě viděl, řval první den plakal 15 min, s tím, že jsem tam přišla pohladil, znovu přikryla a odešla.. do týdne usínal.. u durhého jsem takto najela hned v porodnici..Položila, pohladila, a byla u něho..
Teď je mu 9 měsíců zkouší, ale položím, pohladím, přikryju, on vystočí, vzteká se poožím, jdu asi třikrát do 10 min spí.. Řvát asi hodinu bych nedala, jeslti je myšleno řvát, až se dítě uřve třeba hodinu a nebo jak je to myšleno nevím. ale tento postup mi poradila jedna maminka a jsem ráda..
Až časem jsem zjistila, že nemají rádi natřásání a jakoby houpání, ale prostě zalomit hlavu v postýlce a klid, jenom nemohly prostě zabrat a to je rozčilovalo a jak jsme kolem nich pořád, tak je to víc budilo
Příspěvek upraven 08.08.14 v 18:11
@brumdinka ahaa
Cheb mi nějak unikl, já myslela Vary, Ostrov, Sokolov…no škoda, že to mam do Chebu daleko..ale ono dost záleží na lidech, je možný, že se to v KV taky časem změní…