Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Majulis já cvičím 2× týdně kruhový trénink který se po měsíci mění a vždycky začíná od shora dolů a končí břichem.
Pak 2× týdně dělám kardio cvičení, rychlochůze, běh, rotoped, orbitrek a to střídám.
3 dny v týdnu mám volno z toho neděle se věnuju psovi a cvičím s ním na cvičáku ![]()
@lyrica ja myslim, ze na hrazdu staci, pokud ho pevne uvazes
obcas zajdu do posilovny k profi fotbalistum a ti maj trx normalne privazane k multipressu ![]()
Knížky na horní a dolní polovinu těla mám doma, tak na to zkusím mrknout. S přítelem si chceme koupit bosu a ta guma je taky dobrý nápad. Chtěla jsem u toho aspoň jednou týdně chodit na pilates, protože mám lehkou skoliozu, tak aby se posílili i ty vnitřní svaly.
Kardio nedělám žádný, ale mám velkého psa, takže denně na tu hodinou svižnou procházku chodím, tak si myslím, že to stačí.
Mít víc na váze by mi určitě nevadilo. Poslouchat reakce okolí je opravdu otravné. Přitom já žádné diety nedržím. Jím zdravě, pravidelně 5× denně a trochu posiluju. Byla jsem vždycky taková, akorát v pubertě, když jsem brala HA, tak jsem měla 52 kg. Ale jakmile jsem jí přestala brát tak to šlo dolů a už to takhle mám několik let.
@Svandu my jsme si právě nechali jeden udělat, od kamaráda, tak si říkám, že počkám, že bych to pak na to zkusila zavěsit, přece pokud to udrží takhle, tak proč by ne s TRX.
@Majulis No, zrovna dneska jsem o bosu četla diskuzi, kde profíci psali, že to je jen dost předražená hračka, která je ke ničemu, protože HSS se stejně daleko líp posílí při běžných cvikách. Hlavně prý na tom nedělat dřepy, že to je na zničení kloubů jak dělaný.
No vidíš to, to jsem vůbec nevěděla. V dnešní době je takových možností, ale člověk má stejně problém si vybrat něco kvalitního ![]()
@Majulis jojo, já jsem tohle taky netušila, takže mě to překvapilo. Dokonce když jsem chodila na RHB s páteří, tak mě fyzioterapeutka nutila je dělat
![]()
@lyrica Na to maj samozrejme ruzny nazory i fyzioterapeuti. Ja znam holku, co narovinu rekne, ze bosu maximalne balonem dolu a pouzivat jako balancni podlozku, jinak na nic.
Podle me na HSS pilates fajn, joga lip. Bez pomucek a efektivni ![]()
Myslíš, že jóga je na to lepší než pilates jo? Mě zase jógu moc nedoporučovali, že se tam dělají věci, který na skoliózu nejsou moc dobrý.