Co dávat na ovocný příkrm?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Co dávat na ovocný příkrm?
Co dáváte nebo dávali jste ze začátku za ovoce? Malýmu je 7,5 měsíce a přijde mi, že mu pořád dávám to samé do kola a on o to má pořád menší a menší zájem. Střídám jablko, hrušku a broskev, ještě to zahušťuji sušenkou Sunárka a různě kombinuju. Banán nemá rád, takže ten mu zkusim dát jen jednou za čas.
Nemůžu dávat agresivní ovoce, protože malej je na to citlivej, takže jsem zavrhla kiwi, jahody… čím to můžu oživit?
díky za tipy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
My teď právě ďobeme hroznové víno (rozpůlené, oloupané). Jinak jedinné, co kdy malá jedla byla nektarinka. Už ani tu nechce. Zkoušeli jsme všechno možné, ale bez úspěchu, tak jedeme v přesnídávkách - to sní 200g na posezení (kupuju HAMI).
To jsem ti moc neporadila co ![]()
- Citovat
- Upravit
Švestky u nás mají velký úspěch
I když malý teda neopovrhne žádným ovocem na rozdíl od zeleniny
jinak dáváme jablíčko, hrušky, broskve, nektarinky, banán a pak něco z přesnídávek…včera měl například borůvkovou a ta mu teda jela hodně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávám ještě švestku a nektarinku, banány u nás vůbec nefrčí. Hroznový víno chci taky zkusit. Jinak v přesnídávákách dám vše
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Oživit? Nevím, dát mu to s kaší třeba? Jáhlama? Ovesnýma vločkama vařenýma? Místo těch sušenek.
Maliny-ostružiny jsou taky citlivý ovoce?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky nemusíš dát čistě ovoce, můžeš udělat nastrouhanou/rozmixovanou mrkev s jablkem, nebo salátovou okurku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
díky za tipy ![]()
a třeba ty švestky dáváte jak? Já zatím dávala vše, co se dalo nastrouhat na takovém to umělohmotném struhadle pro děti, takže mi z toho vznikla vlastně kašička… ale nedovedu si představit, že takhle udělám švestku… no ale asi by to taky šlo…
jinak ovesný vločky mě ani nenapadly a salátová okurka už vůbec ne! Ještě že jsem se zeptala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
švestku oloupu, nějak všecko loupu, protože dávám i do pusinky kousky a slupku ještě nedá. A mixuju s ostatním.
Vločky hlavně tepelně upravený, jinak jsou hůř stravitelné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hofka píše: švestku oloupu, nějak všecko loupu, protože dávám i do pusinky kousky a slupku ještě nedá. A mixuju s ostatním.
Vločky hlavně tepelně upravený, jinak jsou hůř stravitelné.
Dělám to přesně taky tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hmmm jak tak vidím, tak se tomu mixéru stejně nevyhnu ![]()
každopádně to stejně zkusím na tom struhadle, co z toho vyleze ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
přidávám se k oživené diskuzi ![]()
Holky, do kdy to ovoce povařujete? Můžu už v 7,5 měsících dávat to ovoce tepelně neupravené?
Jinak Zuzanka mi zatím jí banán (jediný není tepelně upravený), jablko, hrušku a borůvku ze skleniček od Hami.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem žádné ovoce nepovařovala
Malé jsem jej zavedla po 6.měsíci a v pohodě.
- Citovat
- Upravit
Nejprve jsem každý druh ovoce zkusila dát povařený a když ho snědl v pohodě a nebyla žádná reakce tak jsem potom už dávala i čerstvé
- načítám...
- Citovat
- Zmínit