Co dáváte papat 10měsíčnímu miminku?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ja dávam k snídani mlíko, k dopolední svačine ovoce alebo přesnídávku, k obedu maso-zeleninu-prílohu, k odpolední svačine bílí jogurt s ovocem alebo so sunar sušenkou, alebo kaši a večer má mlíko s kaší…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bobíka asi ještě ne, nejspíš mu neuškodí, ale já preferuji bílé jogurty bez zbytečných cukrů a ochucovadel. Jemu ten cukr moc neprospěje a ochutit mu můžeš čerstvým namačkaným ovocem. Asi bych zkusila nějaké jiné UM, nejsem si jistá, že se dá v 10ti měsících nahradit jogurty a mléčnými výrobky.
Jinak podle mě může i tvaroh, ten jsme měli od doktorky schválený.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A proc anonymne…?
Pokud odmita Sunar, tak davej bily jogurt… A po porade s detskou bych zkusila zavest dalsi mlecne vyrobky zakysaneho typu…
Proboha, hlavne ne zadne Bobiky a Pribinaky a podobne srackoidni vyrobky…
Pokud opravdu chces kupovat nejake komercni vyrobky, prikladnim s k Matylde a Lipankovi..Tvaroh zatezuje ledviny, takze se porad s lekarkou…
- Citovat
- Upravit
Měla dcera kolem toho 10.-11. měsíce taky nechtěla Sunar. Co 3 dny jsem jí ho zkoušela nabízet a po 3 týdnech ho začala zase pít, ale už jen hodně vlažný až studený. Pije ho každý ráno až doteď a to jí budou 2 roky. Zkoušej a třeba se ještě taky chytí. Jinač jedla jogurty (nejdřív bílý asi měsíc, pak ho nechtěla, tak občas ovocný, vanilkový i kakaový)-nikdy nebyla jedlík, tak jsem byla ráda i za to- občas i smetaňáky jako Lipánek. Jedla přesnídávky, maso, zeleninu, kaše nechtěla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malej bude mít 10 měsíců 24.12. a jídelníček má tento :
Snídaně - 230 ml UM
Oběd - zelenina, maso
svačina - ovoce, nebo jogurt s ovocem
1. večeře okolo 16:30 - mléčná kaše 150 ml
2. večeře těsně před spaním v 18:45 - 230 ml UM.
Teď uvažuju, co na Vánoce, nechce se mi mu dávat kaši
Asi dostane kousek ryby s rozmačkanýma bramborama, kousíček ho nezabije, i když jsou ryby doporučovány od roka.
Tvaroh jsem mu ještě nedala a nechystám se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V 10 měsících už jedla v podstatě všecko
na snídani kaši, oběd maso+priloha, svačina ovoce, večeře těstoviny nebo chleba s máslem a se sýrem a nějaká zelenina. Druha večeře tekutá kaše na dobrou noc. A kdyz se vzbudila brzo rano, dostala UM a pak šla ještě spat az do snídaně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Není tady podobných diskuzí už milion
? Ale jak píše zelenaprisera. Mám 10 měsíční a kousek a tak poslední měsíc už jí úplně všechno
na kaši k večeři mi pěkné kašle, raději si dá chleba s máslem a se šunkou, sýrem, medem, marmeládou, pomazánkou atd. Sunar pije 1× denně ráno /cca 230 ml/ k obědu maso, zelenina, příloha a během dne pak ještě sní ovocný jogurt, nebo pribiňáka, matyldu, tvaroháčka a tak podobně a ovocnou přesnídávku. V kočáru pak žužlá nějaké piškoty nebo nebo sušenky.
- Citovat
- Upravit
@koprovka89 Já teda kojím, ale co se týče jídla, tak sní všechno. Dávám mu skoro to samé co nám. Okleštěný o to méně prospěšné pro 11 měs mimino
Např včera jsme měli špagety, ten sosík byl krapet ostřejší, tak jsem mu je dala skoro suché a jak do něj padaly.Nebo dneska jsem mu uvařila bram kaši s mrkví, k tomu kousek masa z polívky. Polívky co dělám pro nás, tak dávám i mu, akorát my si to víc dosolíme a „omagujeme“
Toš tak. A za jogurty se taky přikláním než za ty tučňáky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky a vam ten chleba malej rozkouse? Me tady ani prd mozna tak susu nebo piskot a to ma 5zubu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše malá, dnes 10 měs.
![]()
snídaně-200ml. sunaru.
svačina-jogurt nebo ov. přesnídávka
oběd-zelenina, maso příloha, mixujeme ![]()
svačina-200 ml. sunaru
večeře-kaše -obilná, rýžová, vločková, občas i krupicová.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje dcera bude mit sice teprve 9 mesicu, ale uz ji skoro to, co my k jidlu - je kojena, takze krome toho miva dopoledne bily jogurt, obed masozelenina, na svacinu ovoce obcas se susenkou, na vecer treba testoviny a pred spanim kasi, mezitim porad to kojeni- u toho i usina.
Bobika a podobne kraviny bych nedavala, pokud nesni cisty jogurt, tak bych ho aspon osladila domaci/bio marmeladou
A proc anonymne? Neni to zase tak intimni tema ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aspagi píše:
Holky a vam ten chleba malej rozkouse? Me tady ani prd mozna tak susu nebo piskot a to ma 5zubu
Chleba, okurky, jablko… Chce to trénovat
oni to prvně žužlají a pak na to přijdou. Malince občas něco zaskočilo, samo ze jsem ji hlídala, ale vždycky to vykuckala sama
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aspagi, zelanaprisera, ta naše žvejkala chleba i bezzubá
První jí vyrazil až v 8 měsících a bylo vtipný, jak ten zoubek začala hned používat. Teď má zuby 3 a normálně si ukusuje krajíc chleba. No ukusuje, spíš utrhuje
Ale strašně jí to baví
- Citovat
- Upravit
@zelenaprisera píše:
Chleba, okurky, jablko… Chce to trénovatoni to prvně žužlají a pak na to přijdou. Malince občas něco zaskočilo, samo ze jsem ji hlídala, ale vždycky to vykuckala sama
No jako prave ze jsem mu zkousela dat napr papriku a on umi ukousnout ale pak to zahodi i susenku ci housku jak kdyby byl linej kousat a tim se asi moc nenaji vid jinak zboznuje umely mliko je schopen vypit 250ml a za hodinu zase 250ml ale neni tlustej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, Co dáváte papat 10ti měsíčnímu miminku kromě sunaru? Prcek se prostě rozhodl že asi sunar už prostě jíst nechce a tak se obracím pro radu, co vubec už muze takove male mimi, muze treba bobíka atd? dávám mu i příkrmy masozeleninove atd…