Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Šarlota4 však jsem ji to udělala jen 2 krat a uz to dělat nebudu… stejně to nepomáhá…
@Veronika146 ja si pod studenou sprchou predstavim v krajnim pripade 4 letaka, kterej je v transu vzteky a nejde s nim nic. Ona si to jeste neuvedomuje. Neklesej na mysli. Moje se taky vzteka - nereaguju. Kdyz jdu vedle do pokoje prijde za mnou a zase si lehne a vzteka se. Mno navic jsme zjistili, ze nejake placnuti ( na ruzne situace ) vubec nema smysl, akorat se nam vysmeje a my mame nervy, ze ji " bijeme". Takze vysvetluju porad dokola a zvysim hlas i kdyz mi jeste moc nerozumi. Taky bych chtela efektivni navod ![]()
@Veronika146 prostě přišlo období další vývojové fáze. Tipovala bych, že u vás nastupuje separační krize. V té době se mnou dítě chodilo i na záchod, jinak byl příšerný řev. prostě se obrň trpělivostí, buď dítěti dle možností k dispozici. Holt vař s dítětem za zády a nebo když spí a režim dítěti přizpůsob. Omývání studenou vodou pomáhá v okamžiku hysterického záchvatu, kdy je dítě mimo, přestává dýchat atd. ( a určitě ne v 11 měsících, kdy to nemůže v žádném případě pobrat). Já to párkrát slibovala dceři ve třech letech, syna jsem jednou i nesla do koupelny a najednou ho amok přešel
Dvba vzteklouni mě naučili trpělivosti a ignoraci řevu i reakcí okolí. začni trénovat, také máte dobře nakročeno ![]()