Co dělat, když dcera odmítá komunikovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
250
21.1.17 15:47
@Modesta píše:
Ty hele, a nechce dcera jet do Norska? :D

Jo, to je zase ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
21.1.17 15:50
@Modesta píše:
Ty hele, a nechce dcera jet do Norska? :D

Aha uz vim ktera, te jeji dceri přeju at jeste chvilku vydrzi nez dodela stredni a pak jde za svobodou studovat muze i tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
21.1.17 16:15
@Uju píše:
No, kontrolovat musím. Myslím, že rodiče co nechávají své děti žít na internetu bez jakékoliv možnosti kontroly si koledují. Samo, děti typu neteře vždy vzorné, umírněné atd-kontrolu asi nepotřebují, ale naše ero jo. A když vidím, že dcera je celé vánoce úplně mimo jak hromádka neštěstí, tak na fb mrknu, bo chci vidět co se děje, když zjistím, že je problém nabídnu pomoct případně možnosti řešení (píši nabídnu nevnucuju),buďto si problém řeší sama nebo příjde, „kápne Božskou“ a dá se s ní o problému mluvit, poradit jak řešit nebo ho prostě vyřešit (jako v tomto případě). Bohužel vím, že dcera má problém s komunikací, tak ji prostě pomohu. Jde o to, že do zpráv nebo FB ji vlezu když tuším, že se něco děje, nehledám-jen nakouknu a když vidím, prostě jemně naťuknu buď přijde nebo ne, ale mluví se mnou a mám možnost ji nadhodit svůj názor, či typ. Nemusím sedět a čekat až přijde se situací, která jde jen těžko řešit.

Ale tvoje dcera nedělá nic tak hrozného, z toho, co popisuješ, to není žádné strašné „ero“, ale úplně běžná sedmnáctiletá holka. Má kluka, že se nelíbí tobě je tvůj problém, vrací se domů na čas podle tvého přání, v sedm večer (v sedmnácti letech! - mnoho rodičů by ti závidělo). Když ji vidíš, že sedí jak hromádka neštěstí, tak se máš zeptat přímo jí, co se děje, ne jí jít prolustrovat FB. Ideálně by u vás v rodině měla vládnout taková atmosféra, že v případě vážného problému by se neměla bát svěřit a o problému s vámi komunikovat. Já bych se ale taky nesvěřovala a nekomunikovala s někým, kdo do mě v sedmnácti několik měsíců hustí, že mám zdravit na ulici kamarádky a nutí mě brát proti mému přesvědčení HA (mimochodem v téhle věci má dcera naprosto zdravý názor). Ten problém v komunikaci nebude pouze na její straně. Tím, že jí zasáhneš do soukromí, jí opravdu v ničem nepomáháš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34389
21.1.17 16:22
@martina.se píše:
@me57h vy jí hlídáte, aby neotěhotněla? jak? to jí u toho svítíte? :think: pardon, t ohle bude fake, jinak si nedovedu představit, že to někdo myslí vážně :nevim:

No jedine tak ze kazdy mesic sleduji jestli ma sve dny, jinak si to neumim vysvetlit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34389
21.1.17 16:25

@SlečnaDahlia tahle slecna je 14ti leta, kazdopadne si myslim ze neni vhodne ji zasahovat so soukromi, dle popisu se nedeje nic tak strasneho aby musela mama zasahovat. Promluvit si s holkou, pokud o to stoji to ano ale nikomu bych nepsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
21.1.17 17:52
@arinecka píše:
@SlečnaDahlia tahle slecna je 14ti leta, kazdopadne si myslim ze neni vhodne ji zasahovat so soukromi, dle popisu se nedeje nic tak strasneho aby musela mama zasahovat. Promluvit si s holkou, pokud o to stoji to ano ale nikomu bych nepsala.

Jo, já jsem nějak sloučila dvě pisatelky do jedné (omlouvám se a díky za upozornění), ale je tam pořád ten stejný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
21.1.17 18:53

Pokud se chováte a myslíte jako policajt a automaticky předpokládáte, že je všechno špatně, tak se nedivte, že se s vámi nebaví a případně ještě provokuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
21.1.17 21:43

@SlečnaDahlia Nene, já nejsem zakladatelka. Jen jsem psala, že něco podobného mám s dcerou ale ty je 14let.
Psala jsem mu, před dcerou protože když sjem držela v ruce tablet vybqěhla na mne komunikace kde ji nazval blbkou, kurvou a holčiščkou s jiným levlem. No, nějak jsem se neudržela a měla jsem z té komunikace s chlapcem s dcerou peknou prču. Samo sama bych mu bez dcery nepsala. A myslím, že jsem udělala dobře, alespoň viděla, že je možné usměrnit člověka bez urážek a nadávek, že ty naopak v komunikaci ještě víc škodí.

Jinak nemyslím, že je dobré chovat se jako policajt a hned poučovat, zakazovatg, vyhrožovaat atd…ale je dobré mít plus mínus přehled co se děje, případně nevtíravě zasáhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
22.1.17 21:11

@Uju u 14 letý je rodičovská kontrola důležitá. Co mám holky v okolí, tak mají kolikrát dost bl. bí nápady.
Ale u téměř plnoleté jako má zakladatelka, je to už mimo. Tam už je nejdůležitější ta důvěra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí