Co dělat s vysokou horečkou v těhotenství

3.2.23 10:00

Co dělat s vysokou horečkou v těhotenství

Zdravím prosím vás jsem 11+3tt a dva dny mám horečky 39,3 klesne mi jen na 38,2 piju hodně užívám parakeny co 6 hodin jeden a mám hrozně bolesti v zádech byla jsem u své praktické lékařky a ta na mě ani nekoukla po tom co jsem jí řekla že jsem těhotná že mi stejně nemůže nic dát máte nějaké zkušenosti nebo rady jak srazit teplotu a zbavit se rýmy děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36173
3.2.23 10:04
@Anonym 362 píše:
Zdravím prosím vás jsem 11+3tt a dva dny mám horečky 39,3 klesne mi jen na 38,2 piju hodně užívám parakeny co 6 hodin jeden a mám hrozně bolesti v zádech byla jsem u své praktické lékařky a ta na mě ani nekoukla po tom co jsem jí řekla že jsem těhotná že mi stejně nemůže nic dát máte nějaké zkušenosti nebo rady jak srazit teplotu a zbavit se rýmy děkuji

Zábaly na nohy, paralen a vyležet to.

Příspěvek upraven 03.02.23 v 10:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11868
3.2.23 10:11

Bohužel nic jiného než ten paralen, dostatek tekutin a studené obklady nemůžeš…do nosu mořskou vodu a já sem si dávala aspoň na noc dětský nasivin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22952
3.2.23 11:03

Paralen můžeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42538
3.2.23 11:09
@Anonym 362 píše:
Zdravím prosím vás jsem 11+3tt a dva dny mám horečky 39,3 klesne mi jen na 38,2 piju hodně užívám parakeny co 6 hodin jeden a mám hrozně bolesti v zádech byla jsem u své praktické lékařky a ta na mě ani nekoukla po tom co jsem jí řekla že jsem těhotná že mi stejně nemůže nic dát máte nějaké zkušenosti nebo rady jak srazit teplotu a zbavit se rýmy děkuji

Kolik vážíš? 1 je tak pro 50 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
3.2.23 11:34

Zkus obklady.
Paralen můžeš, spočítejte si přesně dávkování dle hmotnosti. Hodně vitamínů. A vůbec nelez z postele :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
3.2.23 12:23

Já byla nemocná před Vánoci, sice jsem neměla horečku, ale zatím co všichni okolo měli ATB mě je taky nedala, byla jsem tehdy ve 13 tt. Doporučila mi jen sirup STODAL no a musela jsem ležet, z kašle jsem si zase namohla žebra.
Kašlala jsem skoro 5 týdnů.
Na rýmu jsem měla jsem vincentku, ale ta mi nevadila, rýmou ze mě šly všechny ty hleny a bylo mi pak líp.
Na gyndě si byla (při teplotě se chodí, nebo se aspoň taky po telefonu poradit)?? Já měla na úplném začátku taky 2 dny virózu, ale teploty do 38 jsem vždy srazila paralenem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9835
3.2.23 12:52

Já bych vyrazila k dr. znova, s močí. a nenechala bych se odbýt. Pokud tě bolí v zádech a máš vysoké horečky, tak to může být zánět ledvin. Neléčený nadělá mnohem víc paseky než třeba antibiotika, která se v těhotenství můžou. To, že se těhotné nijak neléčí je nesmysl a hloupá výmluva doktora, kterému se nechce zjišťovat, které léky jsou oka a které ne. Zároveň bych vyrazila na gyndu, aby se vyloučilo, že horečky a bolesti nejsou třeba ze zánětu dělohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
3.2.23 15:58

Naprostý souhlas s @Jahru. Pokud by se to nelepšilo, tak o víkendu klidně na pohotovost, případný neléčený zánět je v těhotenství problém, daleko větší než vhodná antibiotika… Chtěj určitě min CRP, ať se zjistí, zda to je na antibiotika nebo ne… I moje 70letá praktička mě po dvou dnech horeček (pouze tedy 38-38,5) a zmínce o pocitově ucpaných dutinách hnala na ORL, ať mi ty dutiny prosvítí, že by tam mohl být zánět, že bych potřebovala pak hned antibiotika. Že jsou v těhotenství problém i ty horečky trvající víc dní (já v té době cca 8 tt).

Jo a pokud ti ty Paraleny moc nezabírají, tak bacha na dávkování - 1 prášek je dávka pro váhu do 50 kg, nad 50 kg se pak mají dát až 2 najednou. Jako necpala bych do sebe pokaždé automaticky 2, ale když bych viděla, že jeden moc nepomůže, tak bych ty 2 určitě dala… A rozhodně neexperimentovat s dávkou a nedávat si třeba jenom půlku, když jsem jakože těhotná…

Pokud to bude pořád špatný, tak určitě jeď k lékaři a poraď se s ním.. Naopak bych se nechodila radit do lékárny, tam stejně v těhotenství nikdy nic kloudného neporadí a ještě se div nebudou křížovat nad léky, co ti doporučil doktor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí