Co děláte o jarních prázdninách?

2235
26.1.24 10:27

Co děláte o jarních prázdninách?

Ahoj holky, chci se zeptat, co děláte s dětmi o jarních prázdninách, když nejste lyžující rodina? Letos nám prázdniny vyšly hned na začátku února a hledám nějakou inspiraci.
Manžel nebude mít po celou dobu prázdnin dovolenou, takže nás napadlo něco na 2 noci třeba… Nevím, zda má smysl jet třeba do Jeseníků jako nelyžař?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76805
26.1.24 10:31
@Renaku píše:
Ahoj holky, chci se zeptat, co děláte s dětmi o jarních prázdninách, když nejste lyžující rodina? Letos nám prázdniny vyšly hned na začátku února a hledám nějakou inspiraci.
Manžel nebude mít po celou dobu prázdnin dovolenou, takže nás napadlo něco na 2 noci třeba… Nevím, zda má smysl jet třeba do Jeseníků jako nelyžař?

já myslím, že smysl to má, krásná příroda, sníh, čerstvý vzduch, změna prostředí,
dědi mohou bobovat, nebo vycházky, spousta hotelů má i bazén - akorát jestli bude ještě něco volného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69013
26.1.24 10:48

My jezdili i jako nelyžaři, vypustit děti na sníh, stavět sněhuláka, bobovat, sáňkovat… Dítěti jsme tehdy platili instruktora na sjezdovce, ale moc ho to nebavilo. Jinak jsme běžkaři, takže jak dítě dorostlo do tohohle věku, volili jsme i takovouhle turistiku. Pokud ani neběžkujete, volte oblast, kde se dá chodit - ono ve spoustě míst jsou ty cesty zapadané sněhem a kde ne, tak jsou v nich běžkařské stopy a tam pěšák nesmí (že to spousta z nich dělá, je jiná, ale je to prasárna).
Ovšem letos mi připadá, že ten sníh všude slezl, něco je pouze na uměle zasněžovaných sjezdovkách. Aspoň hory, kam se chystáme, jsou na tom dle webkamer fakt mizerně. A pravděpodobnost, že to ještě za ten týden dva nasněží, moc velká není. Na druhou stranu Jeseníky mám spojené s tím, že se tam kolikrát nedá pořádně chodit ani v květnu, protože kde se nedrží sníh, tam je půl metru bahna, ale to je jen osobní zážitek :)
Jo a fakt je, že jarňáky rezervuji minimálně půl roku dopředu (mám dost jasnou představu o ubytování a ceně). Na druhou stranu, pokud nebude sníh, možná to dost rodin zruší a místa se zase uvolní. Nebo pokud jsou vám jedno peníze a kde a jak budete bdlet, tak místa se vždycky najdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
26.1.24 10:58

Letos nam z časových důvodů nevyjde Praha, tak mám v plánu aquapark na celý den, pak výlet zakončený cukrárnou a wellness day. Volno na celý týden nedostanu, tak aspoň něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7382
26.1.24 10:59

My třeba nic :). Nelyžujeme a celkově v zimě moc na ty hory nejsme… a ještě v horách bydlíme…takže sáňky, boby můžeme u nás.. i když aktuálně bychom museli trošku popojet výše… ale třeba 20-30km a tam sníh bude.
Takže já normálně pracuji a k dceři dojede babička co bydlí 400km a bude si užívat vnučku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2339
26.1.24 11:31

No, jednak to teda řešíš strašně pozdě, ubytování asi už nebude žádná sláva a druhak, záleží, jak staré děti máš a na co jste zvyklí. Jako počítej s tím, že všude v přírodě bude buď po kolena sněhu nebo bláto smíšené s ledovkou, to mi na túry připadá úplně nejméně vhodná doba. 🤷‍♀️Kór sama s dětmi. Spíš bych volila města - máš tím pokrytou zároveň i variantu pro špatné počasí (herny, kryté bazény, kultura). A nebo bych pečlivě vybírala místo, kde se dá opravdu třeba sáňkovat, máš tam jistotu, že tě vlekaři nevyhodí a zároveň bude sníh. Někde jsou i vyloženě sjezdovky pro sáňkaře. Zrovna Jeseníky bych pro nelyže úplně nedoporučovala. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16245
26.1.24 11:55

U nás je to každý rok stejný. Nelyžujeme a vzít si týden dovolené v průběhu roku je nemožné. Už ani tolik dovolené nemám. :nevim:

S manželem oba pracujeme. Prázdniny nám navazují hned na pololetní prázdniny. Nejmaldší syn 7r pojede k babice a ti starší mají zaplacený příměšták :mrgreen:

V nejhorším případě by se týden flákali doma no. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
26.1.24 12:01

Budeme v práci. Školka normálně funguje a pubertaci se zabaví ( navíc maji jarnaky každý jinak ). Na soustředění jedou v úplně jiný termín než mají oni zase jarní prázdniny.

• Citovat
  • Upravit
74217
26.1.24 12:23

My pojedeme na nějaký výlet. Do vířivky bych chtěla. Možná aqualend by šel. Někde na jídlo. Děcka mají poukazy od svátků. Tak si pojedou něco vybrat. Taťka má volno asi tři dny prázdnin + víkend. A část budeme mít u nás návštěvu několik dní. Pak zas bude pracovat. Takže budeme i odpočívat.
Holka se musí chystat průběžně na přijímačky. Přijde ji i o prázdninách paní učitelka na klavír. Musím se s ní začít chystat na školní kolo přijímaček (kresba, mluvený projev). Takže letos jsem nepovolila prvně, ať jede na prázdniny k našim nebo na taneční tábor na horách o jarních prázdninách. Stejně bude chtít s děckama lítat venku. Někde si jen s nima vyrazit. Mladší dva chtějí zůstat doma, když ségra toho má moc. Někoho si pozvou, ať u nás přespí. Takže nějaký program bude. Ale hory ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
26.1.24 12:25

Pronajala jsem chatu a beru děti tam :) budeme dělat výlety po okolí, hrát hry, možná aquapark a zoo. Taky nelyzujeme, ale na hory bych klidně jela, vzít saně a boby a užit sněhu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11664
26.1.24 12:25
@Renaku píše:

Jelikož prázdniny mají pouze děti, tak my rodiče jsme v práci :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2235
26.1.24 12:42

Díky za odpovědi. Většinou právě to nějak placame - děti nějaký den u babičky, další u dědy, něco my jsme se střídali… letos jsme chtěli zkusit jet někam společně, ale nebylo jisté, zda dostaneme aspoň tu dovolenou na těch pár dní, proto tak pozdě.
Právě jak výše někdo píše, chodit v ledovce se mi moc nechce.. jinak hory máme rádi.
Aquapark je dobrý nápad, asi bychom spojili s návštěvou Prahy nebo Brna..
Děti máme 7 a téměř 10 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
26.1.24 16:12

Starší syn pojede na lyžařský tábor, je to asi nejlepší. Je mu 7,5.
Ten mladší bude ve školce, ta funguje. :mrgreen:
Nejsem v situaci, kdy si mohu vzít dovču, proto to řeším tak to.
Jinak bych ti poradila velké aquaparky, to máš třeba i na 2-3 dny. Takový tropical island, tatralandii, existuje i něco v Polsku. Je to moc fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
26.1.24 20:28

Já chodím do práce a děti se nudí doma. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15275
26.1.24 20:37

@Renaku Nemáme dovolenou cely týden, prostridame se s babičkou. Máme v plánu udelat si výlet do Prahy do národního muzea. Taky urcite proběhne nějaká prespavacka u kamarádky a opačně. Loni byla na primestskem táboře, předloni jsme byly par dnů v Liberci v Babylonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí