Co dělat/nedělat po trhání zubu?

Anonymní
31.7.18 07:36

Co dělat/nedělat po trhání zubu?

Ahooj, prosím anonym. Tchyně by tu zase řešila jak.jsem hloupa, ze se ptam na. kraviny :D
Vcera rano v 8 mi trhali zub (7 dole). Nekourila jsem, nepila kafe, jedla jogurty 8o uz si dnes muzu zapalit a dat trošku kafe? :lol: popřípadě co.jste jedli po trháni? Ja zatim jen zmrzku. a jogurty + mléčné. napoje. A za jak. dlouho se vam zatahla rána?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17365
31.7.18 07:52

Ja nekourim, ale kafe jsem pila normalne, ja ho stejne vetsinou piju uz takovy vlaznejsi, nez se k tomu poradne dostanu - dávám si tam vic mlika, nebo jestli mas strach z tepleho, tak ted v lete si muzes dat/udelat i ledovou kavu:) si tam proste pridas zmrzku a je to ne? :think: ;)

Mne trhali zub nedavno, sedmu a v pohode, az takhle jsem to teda nehrotila…bolelo/boli te to nejak hodne? Me skoro vubec prave, jen jsem na te strane tolik nekousala…koureni by na to vliv mít nemelo ne, zuby pritom nepouzivas…;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33860
31.7.18 07:53

Jasně že můžeš :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
31.7.18 07:56
@Anonymní píše:
Ahooj, prosím anonym. Tchyně by tu zase řešila jak.jsem hloupa, ze se ptam na. kraviny :D
Vcera rano v 8 mi trhali zub (7 dole). Nekourila jsem, nepila kafe, jedla jogurty 8o uz si dnes muzu zapalit a dat trošku kafe? :lol: popřípadě co.jste jedli po trháni? Ja zatim jen zmrzku. a jogurty + mléčné. napoje. A za jak. dlouho se vam zatahla rána?

pacientům tiskneme tyto info:

Léčebný režim po extrakci zubu
V den extrakce doporučujeme:

• při bolesti užívejte běžně dostupná analgetika v dávkování dle příbalového letáku
  • nejíst a nepít horké jídlo a nápoje naopak nápoje doporučujeme studené (nealkoholické!!!)
  • kousat na opačné straně než proběhla extrakce (pokud to lze)
  • chlazení pomocí gelů ev. sáčky s mraženou zeleninou vždy zabalené v látkovém kapesníku či utěrce, nepřikládat přímo na kůži. Chlazení by mělo probíhat cca 15 min. S přerušením na stejnou dobu. Tento cyklus opakujte.
  • nepožívejte alkoholické nápoje, kouření, fyzickou aktivitu (sportování, fyzicky namáhavou práci), pobyt na přímém sluníčku, v sauně, nedoporučujeme ani horkou vanu.
  • dodržujte ústní hygienu
  • 3 dny po výkonu ránu nevyplachujte, nekloktejte, nevysávejte sraženinu, nesnažte se žádným jiným způsobem zasahovat do hojících procesů. Poté lze použít výluhy z šalvěje či heřmánku ev. ústní vody s obsahem chlorhexidinu pro šetrné převalování roztoku v ústech pro podporu hojení.
  • pro spaní doporučujeme polohu na zádech se 2 polštáři.
  • největší otok nastává 2. – 3. den po zákroku

Lékaře kontaktujte v případě, že:
Bolest místo ústupu narůstá, zvětšuje se otok, daná oblast je necitlivá anebo brní, máte teplotu nad 37,5 °C

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
31.7.18 07:57

@Jahudka82 kouření má vliv na hojení (rozhodně to nezlepšuje a ani neurychluje…) a jsou to vysoké teploty …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
31.7.18 08:08

Kafe si dej, ale vlažné a nekur už nikdy :lol: ne tak ještě 2 dny když vydržíš, bude to fajn :) Jíst můžeš, na co si troufnes, ale nedávala bych si nic paliveho, horkého, spíš měkčí a kousat na druhou stranu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
31.7.18 08:08

Já jdu na stomatochirurgii za chvíli - sedmička nahoře :) A plánuju si dát půst :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.18 08:25
@Jahudka82 píše:
Ja nekourim, ale kafe jsem pila normalne, ja ho stejne vetsinou piju uz takovy vlaznejsi, nez se k tomu poradne dostanu - dávám si tam vic mlika, nebo jestli mas strach z tepleho, tak ted v lete si muzes dat/udelat i ledovou kavu:) si tam proste pridas zmrzku a je to ne? :think: ;)Mne trhali zub nedavno, sedmu a v pohode, az takhle jsem to teda nehrotila…bolelo/boli te to nejak hodne? Me skoro vubec prave, jen jsem na te strane tolik nekousala…koureni by na to vliv mít nemelo ne, zuby pritom nepouzivas…;)

Neboli,nebo jakoze citim to, trosicku prosakuje krev, chladim to ale otok nemám, teplotu taky ne. Sraženina se udelala celkem hezká. Cekala jsem ze umru bolesti az to k sobě prijde ale nic :mrgreen: kafe uz jsem si udělala. Je skoro vlazne, horké nepiju normálně natoz ted :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.18 08:30

Ja uz moc nekourim z 20 cigaret jsem to stahla na 4 .. Ale mam stresove obdobi takze prestat jen tak nejde, by me svihlo brzo :mrgreen: uz tohle byl uspech. Jedna cigareta po 24hod neuskodi ne? Mam kratke slabe cigarety :mrgreen: 8o zubar rikal aspon 2hod nekourit. Ale kamaradka ze radsi az druhej den

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.18 08:32
@Králičice píše:
Já jdu na stomatochirurgii za chvíli - sedmička nahoře :) A plánuju si dát půst :-D

Hodne stestu :)
Ja bych se mohla najist normálně když to neboli ale nechci to pokouset :mrgreen: ani chuť moc neni.

• Citovat
  • Upravit
4256
31.7.18 08:35

Já dělala vše co předtím…dokonce po 6ti hodinách od trhání jsem skládala obývací stěnu :lol: . Mě bylo fajn. S kouřením jsem byla opatrná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17365
31.7.18 08:49

@Malaga Ajo, no jak jsem psala, ja jsem zaprisahly celozivotni nekurak, takze tohle jsem vubec neresila, nezjistovala, max.se me zubarka ptala, jestli kourim…ne, tak to je dobre ;) a vic jsme to nerozebiraly, alkohol stejně moc nepiju kvuli kojení, max.1-2 decky vecer na lepsi spani…;) ale jinak me to nebolelo a zhojene to mam dobre, byla jsem tam pak jeste 2× na kanalky u jineho zubu. Napada me jeste e-cigareta, to pry je mensi zlo, kdyby uz to zakl.nemohla vydrzet :mrgreen: Pro meje blee teda obojí, to je fakt lepsi ta zmrzlina :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
31.7.18 09:27

Nic, ono se to tak krásně zatáhne, že není problém dělat prakticky cokoliv, akorát se nesmí ta díra „vysávat“. Ovšem cigarety můžeš zrušit už kvůli sobě :-). Mně dělali před měsícem implantáty a hned po operaci, no asi hoďku a půl, už jsem lízala zmrzlinu, krásně to ochladilo ránu i stehy (7 ks).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
31.7.18 09:54
@Anonymní píše:
Vcera rano v 8 mi trhali zub (7 dole). Nekourila jsem, nepila kafe, jedla jogurty 8o uz si dnes muzu zapalit a dat trošku kafe? :lol: popřípadě co.jste jedli po trháni? Ja zatim jen zmrzku. a jogurty + mléčné. napoje. A za jak. dlouho se vam zatahla rána?

potrhání zubu zapálila hned, vždy mi to zubařka dovolila. Takže bych to neřešila. Klidně si zapal. Kafe je myslím také v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.18 09:56
@Zabatko píše:
Nic, ono se to tak krásně zatáhne, že není problém dělat prakticky cokoliv, akorát se nesmí ta díra „vysávat“. Ovšem cigarety můžeš zrušit už kvůli sobě :-). Mně dělali před měsícem implantáty a hned po operaci, no asi hoďku a půl, už jsem lízala zmrzlinu, krásně to ochladilo ránu i stehy (7 ks).

7 imlantatu? :O ja premyslim ze si je dam taky. Sice to stojí sileny penize ale myslim ze je to super reseni. A kdyz vam na to trhali zuby prosakovala vam rana? Nebo spis jak to ma vypadat. Mam tu sraženinu jakoby vystoplou nad dasen trochu. Je to hnede a v jednom miste bile nebo žluté. Moc si tam nevidim. Pusu neotevru uplne :mrgreen: pac jsem byla hodinu a pul na hygiene a pak pul hodiny trhani + prevetivni prohlidka a mam ztuhlou celist :lol: navic me trochu boli ty vpichy po injekcich (4)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.