Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ja nekourim, ale kafe jsem pila normalne, ja ho stejne vetsinou piju uz takovy vlaznejsi, nez se k tomu poradne dostanu - dávám si tam vic mlika, nebo jestli mas strach z tepleho, tak ted v lete si muzes dat/udelat i ledovou kavu:) si tam proste pridas zmrzku a je to ne?
![]()
Mne trhali zub nedavno, sedmu a v pohode, az takhle jsem to teda nehrotila…bolelo/boli te to nejak hodne? Me skoro vubec prave, jen jsem na te strane tolik nekousala…koureni by na to vliv mít nemelo ne, zuby pritom nepouzivas…;)
@Anonymní píše:
Ahooj, prosím anonym. Tchyně by tu zase řešila jak.jsem hloupa, ze se ptam na. kraviny
Vcera rano v 8 mi trhali zub (7 dole). Nekourila jsem, nepila kafe, jedla jogurtyuz si dnes muzu zapalit a dat trošku kafe?
popřípadě co.jste jedli po trháni? Ja zatim jen zmrzku. a jogurty + mléčné. napoje. A za jak. dlouho se vam zatahla rána?
pacientům tiskneme tyto info:
Léčebný režim po extrakci zubu
V den extrakce doporučujeme:
Lékaře kontaktujte v případě, že:
Bolest místo ústupu narůstá, zvětšuje se otok, daná oblast je necitlivá anebo brní, máte teplotu nad 37,5 °C
@Jahudka82 kouření má vliv na hojení (rozhodně to nezlepšuje a ani neurychluje…) a jsou to vysoké teploty …
Kafe si dej, ale vlažné a nekur už nikdy
ne tak ještě 2 dny když vydržíš, bude to fajn
Jíst můžeš, na co si troufnes, ale nedávala bych si nic paliveho, horkého, spíš měkčí a kousat na druhou stranu.
Já jdu na stomatochirurgii za chvíli - sedmička nahoře
A plánuju si dát půst ![]()
@Jahudka82 píše:
Ja nekourim, ale kafe jsem pila normalne, ja ho stejne vetsinou piju uz takovy vlaznejsi, nez se k tomu poradne dostanu - dávám si tam vic mlika, nebo jestli mas strach z tepleho, tak ted v lete si muzes dat/udelat i ledovou kavu:) si tam proste pridas zmrzku a je to ne?![]()
Mne trhali zub nedavno, sedmu a v pohode, az takhle jsem to teda nehrotila…bolelo/boli te to nejak hodne? Me skoro vubec prave, jen jsem na te strane tolik nekousala…koureni by na to vliv mít nemelo ne, zuby pritom nepouzivas…;)
Neboli,nebo jakoze citim to, trosicku prosakuje krev, chladim to ale otok nemám, teplotu taky ne. Sraženina se udelala celkem hezká. Cekala jsem ze umru bolesti az to k sobě prijde ale nic
kafe uz jsem si udělala. Je skoro vlazne, horké nepiju normálně natoz ted ![]()
Ja uz moc nekourim z 20 cigaret jsem to stahla na 4 .. Ale mam stresove obdobi takze prestat jen tak nejde, by me svihlo brzo
uz tohle byl uspech. Jedna cigareta po 24hod neuskodi ne? Mam kratke slabe cigarety
zubar rikal aspon 2hod nekourit. Ale kamaradka ze radsi az druhej den
@Králičice píše:
Já jdu na stomatochirurgii za chvíli - sedmička nahořeA plánuju si dát půst
Hodne stestu ![]()
Ja bych se mohla najist normálně když to neboli ale nechci to pokouset
ani chuť moc neni.
Já dělala vše co předtím…dokonce po 6ti hodinách od trhání jsem skládala obývací stěnu
. Mě bylo fajn. S kouřením jsem byla opatrná
@Malaga Ajo, no jak jsem psala, ja jsem zaprisahly celozivotni nekurak, takze tohle jsem vubec neresila, nezjistovala, max.se me zubarka ptala, jestli kourim…ne, tak to je dobre
a vic jsme to nerozebiraly, alkohol stejně moc nepiju kvuli kojení, max.1-2 decky vecer na lepsi spani…;) ale jinak me to nebolelo a zhojene to mam dobre, byla jsem tam pak jeste 2× na kanalky u jineho zubu. Napada me jeste e-cigareta, to pry je mensi zlo, kdyby uz to zakl.nemohla vydrzet
Pro meje blee teda obojí, to je fakt lepsi ta zmrzlina ![]()
Nic, ono se to tak krásně zatáhne, že není problém dělat prakticky cokoliv, akorát se nesmí ta díra „vysávat“. Ovšem cigarety můžeš zrušit už kvůli sobě
. Mně dělali před měsícem implantáty a hned po operaci, no asi hoďku a půl, už jsem lízala zmrzlinu, krásně to ochladilo ránu i stehy (7 ks).
@Anonymní píše:
Ahooj, prosím anonym. Tchyně by tu zase řešila jak.jsem hloupa, ze se ptam na. kraviny
Vcera rano v 8 mi trhali zub (7 dole). Nekourila jsem, nepila kafe, jedla jogurtyuz si dnes muzu zapalit a dat trošku kafe?
popřípadě co.jste jedli po trháni? Ja zatim jen zmrzku. a jogurty + mléčné. napoje. A za jak. dlouho se vam zatahla rána?
potrhání zubu zapálila hned, vždy mi to zubařka dovolila. Takže bych to neřešila. Klidně si zapal. Kafe je myslím také v pohodě.
@Zabatko píše:
Nic, ono se to tak krásně zatáhne, že není problém dělat prakticky cokoliv, akorát se nesmí ta díra „vysávat“. Ovšem cigarety můžeš zrušit už kvůli sobě. Mně dělali před měsícem implantáty a hned po operaci, no asi hoďku a půl, už jsem lízala zmrzlinu, krásně to ochladilo ránu i stehy (7 ks).
7 imlantatu?
ja premyslim ze si je dam taky. Sice to stojí sileny penize ale myslim ze je to super reseni. A kdyz vam na to trhali zuby prosakovala vam rana? Nebo spis jak to ma vypadat. Mam tu sraženinu jakoby vystoplou nad dasen trochu. Je to hnede a v jednom miste bile nebo žluté. Moc si tam nevidim. Pusu neotevru uplne
pac jsem byla hodinu a pul na hygiene a pak pul hodiny trhani + prevetivni prohlidka a mam ztuhlou celist
navic me trochu boli ty vpichy po injekcich (4)
uz si dnes muzu zapalit a dat trošku kafe?
Vcera rano v 8 mi trhali zub (7 dole). Nekourila jsem, nepila kafe, jedla jogurty