Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@vejilka píše:
Já jsem vyklidila skříňky a vyházela asi 4 velké pytle. U nás je uklizeno na povrchu, ale uvnitř zkrátka přebytečné věci. Již jsem se naučila věci vyhazovat. Teď ještě naučit manžela. Mám z toho hroznou radost, ve skříňkách je polovina věcí, krásně uložené a má své místo. Zkrátka super pocit 😀
Já to dělám za manžela, ale tajne, on nic jen tak ze skříně nevyhodi. Vždycky na dno koše s prádlem hodím par věci, který musí pryč a na to dam ručník, aby nebyly vidět a na ten ručník normálně přijde špinavé prádlo
Když si par týdnu nevšimne, ze to ve skříni nema, nevzpomene si a nechybí mu to, tak to vyhodim a novou varku dam na dno koše s prádlem a tak porad dokola.
Takže já dnes vytridila dětskou skříň a nějaké manzelovy věci a jsem spoko ![]()
@Anezka1990 já teda taky dost dlouho jela takhle na tajňáka
úplně hrdá na to nejsem, ale vím, že určité kusy mel plonkove a sam by je nevyhodil
i když poslední dobou už mu i celkem navrhuju, ze by se mohlo něco vyhodit, zlepšilo se to, když jsme rekonstruovali vodotopoplyn a nebylo tu ve sklepě k hnutí, a všechny ty kramy začaly překážet dokonce už i jemu, když musel to i sam uklízet po těch delnicich
to toho sam vyhazel docela dost, až jsem někdy nestihala koukat
shnaclivej je porad, ale už to je tak nějak v rozumných mezích ![]()
@Semtex píše:
Tak já mám dnes prach, vytreno, vysato, umyte wc no a ještě oblect postel a bude. Umyla jsem dvířka od sprchace a vyhodila prázdnou lahvicku od samponu a další doplnila. A uklizim s detma hračky, chystám se to udělat probírku, když se teď dělají ty dětské pokoje. Pondělí mám vždycky takové uklizeci, pak už to tak nehrotim a udělám občas něco v aktuální zone.
Jedeš zónový úklid?
@azaleila píše:
Jedeš zónový úklid?
Nene, podle FlyLady dělám, kazda zóna jeden týden. Mám na to tu jejich appku
zónový uklid mě nezaujal, přijde mi, ze je to spíše pro byty a my máme dům
dost místnosti mi tam chybí
@Semtex píše:
@Anezka1990 já teda taky dost dlouho jela takhle na tajňákaúplně hrdá na to nejsem, ale vím, že určité kusy mel plonkove a sam by je nevyhodil
![]()
i když poslední dobou už mu i celkem navrhuju, ze by se mohlo něco vyhodit, zlepšilo se to, když jsme rekonstruovali vodotopoplyn a nebylo tu ve sklepě k hnutí, a všechny ty kramy začaly překážet dokonce už i jemu, když musel to i sam uklízet po těch delnicich
![]()
![]()
to toho sam vyhazel docela dost, až jsem někdy nestihala koukat
shnaclivej je porad, ale už to je tak nějak v rozumných mezích
Já mu to pak i řeknu a on s tím nema problem. On to proste sam jen nedokaze vyhodit, ale když to udělám za nej a on neví kdy, tak je v pohodě ![]()
V tomhle vedru někdo dobrovolně uklízí a třídí? já jsem přijela z práce, vyzvedla dceru z náhradní školky a šly jsme k sousedům do bazénu ![]()
@smile_xxx píše:
Pro mě je nejhorší uklízet to, co „zbyde“. Jak by řekla Monika v Přátelích - co nezapadá do žádné kategorie, ale pořád to potřebuje. Je toho plná taška IKEA a odkládám to už několik týdnů.
Ale přes léto jsem zdolala špajzku i komoru, jen tento pozůstatek trpělivě čeká. A samoseto neudělá
Do bedny s nápisem Různé? ![]()
Blbé je, že časem se Různé zaplní a je potřeba udělat Různé II a III ![]()
@smile_xxx píše: 😀 😀 V mém případě se tomu úměrně zvětšuje ta taška 😀
Holky co v tom třeba máte? ![]()
@smile_xxx píše:
Pro mě je nejhorší uklízet to, co „zbyde“. Jak by řekla Monika v Přátelích - co nezapadá do žádné kategorie, ale pořád to potřebuje. Je toho plná taška IKEA a odkládám to už několik týdnů.
Ale přes léto jsem zdolala špajzku i komoru, jen tento pozůstatek trpělivě čeká. A samoseto neudělá
No jejda, ty “zbytky” jsou strasne. Většinou jsou to u nas věci, co žádné místo nemají a potřebovaly by ho
a v tom je kamen úrazu.
Hezký den, prosím prosím, poraďte mi, jak pořádně vyčistit troubu? Nechci žádný zázračný přípravek, spíš „babskou radu“
Děkuji předem!
@azaleila Nastříkat prostředek, zalepit fólii a nechat aspon 2-3 hoďky, pak to jde lépe.