Co dnes uklízíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15418
30.5.22 17:21

Snažím se to stihnout v jeden den celý dům (ne vždy to vyjde), bohužel to zabere tak 3 hodiny, a to jedu jako fretka. Vyluxovat, otřít prach, umýt koupelny a vytřít. Provozní bordel řeším průběžně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14611
30.5.22 17:30

@Adaneli trva to, je to děs. Já stíhám v jeden den jednu větší práci a pak poklizet provozní bordel a vařit a prát mezi tím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
30.5.22 17:41

Vysála jsem, když jsem přišla domů. Umyla jsem dětem boxy na svačinu, ať uschnou. Myčku jsem předala dětem, ať vyskládají čisté. Teď dělám večeři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
30.5.22 17:47
@azaleila píše:
Holky, prosím o radu… máme teď náročnější období, říkám tomu „Chceš - li Boha rozesmát, vyprávěj mu o svých plánech“
pořád něco odkládám, měním plány… i ty úklidové.
Osvědčila se vám metoda „každý den něco“ nebo „jednou za čas pořádně“?
Předem děkuji za zkušenosti…

Přes týden udržujeme provozní pořádek. Aby se člověk nestyděl, kdyby u nás někdo zazvonil na kávu (i pocestný), že potřebuje akutně na WC a tady by byl bordel všude. Takže udržujeme. Ale půl práce udělá myčka, vysavač, koš na prádlo, pračka, sušička.
Ale větší úklid se dělá o víkendu. Ještě máme tradici v pátek co druhý týden, kdy řeknu dětem, ať si převlečou své postele. Že ráno chci veškerý postelový matroš oprat. Ať je nemusím budit brzo. Jinak je to, jak píšu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13206
30.5.22 18:21
@azaleila píše:
Holky, prosím o radu… máme teď náročnější období, říkám tomu „Chceš - li Boha rozesmát, vyprávěj mu o svých plánech“
pořád něco odkládám, měním plány… i ty úklidové.
Osvědčila se vám metoda „každý den něco“ nebo „jednou za čas pořádně“?
Předem děkuji za zkušenosti…

Každý den něco mi jde lépe… Nicméně úplně nejlepší je efekt hned si všechno po sobě uklidit. Dělávám i to, že když jdu kolem a všimnu si nějaké maličkosti, tak ji udělám, to taky hodně pomůže… Třeba umyju jen umyvadlo nic jiného… Pak při dalším mytí rukou šetří dveře… Nejvíc ale bojuju s nevyžehleným prádlem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17321
31.5.22 05:27
@Magical-eyes píše:
Každý den něco mi jde lépe… Nicméně úplně nejlepší je efekt hned si všechno po sobě uklidit. Dělávám i to, že když jdu kolem a všimnu si nějaké maličkosti, tak ji udělám, to taky hodně pomůže… Třeba umyju jen umyvadlo nic jiného… Pak při dalším mytí rukou šetří dveře… Nejvíc ale bojuju s nevyžehleným prádlem…

Jojo… to dělám taky… včera jsem si na Tebe v téhle souvislosti vzpomněla… šla jsi si pro vosk na obočí a při té příležitosti jsem umyla vanu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17321
31.5.22 05:29

Provozní bordel říkáte čemu…
Já jsem pračku myčku sbírání hraček úklid kuchyne po vaření atd… vůbec nebrala jako uklízení :think: spíš je to taková rutina…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15418
31.5.22 10:58

@azaleila provozní bordel říkám tomu, co píšeš a ještě vracím věci na své místo, neboť z naší rodiny jsem jediná, komu vadí, že se věci jen tak někde povalují. A pak dle potřeby, umyju umyvadlo, wc, co vidím, že hoří :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
31.5.22 13:33
@Kipa22 píše:
Koukáš na pořad Máte doma uklizeno? Tak abys takto nedopadl a pak tě nemuseli vykopávat.

Jo ten pořad obcas pustím (někdy stačí výměna manželek) a to mě spolehlivě nakopne k úklidu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ibi
4168
31.5.22 13:39

@azaleila každy den něco. Samozrejme běžný uklid typu pračka, myčka, posbírat hračky, porovnat.. to dělám pořád. A snažim se každy den pořádně jednu místnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ibi
4168
31.5.22 13:42

@azaleila seznam si píšu taky. A taky to u nás nikdy neni uklizené, protoze uklidim na 1 místě a děti udělají bordel na jiném :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ibi
4168
31.5.22 13:44

@Paoloska 8o 8o nechceš poslat foto, jak to máš vymyšlené? Něco podobného by se mi hodilo taky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
31.5.22 14:25
@Ibi píše:
@Paoloska 8o 8o nechceš poslat foto, jak to máš vymyšlené? Něco podobného by se mi hodilo taky :palec:

Já to mám v diáři ;) Hele, to je jednoduchý, řekneš si: okna meju 4× za rok, šuplíky v obýváku jednou za rok a třeba skříňky v kuchyni 3× do roka. Všechno to sepíšeš a pak to v danných cyklech rozplánuješ. Na delší, otravné činnosti mám víc dnů, viz. třeba ta půda. Vychází mi to zhruba na 130 dní. Zbylé dny jsou programově volné, ale můžu je použít jako sychr, když je mi třeba blbě, někam jedu, nechce se mi. No a týdenní úklid (luxování, prach, koupelna, WC) mám 5× 0,5hod. Nikdy se mi nesejde tolik času, abych uklidila celý barák. A hlavně mě to tak vůbec nebaví. Tyhle půlhodinky a jedno okno dnes a druhé zítra mi naprosto vyhovují. Jo a to, že utřu linku, naplním pračku, myčku, vyžehlím, to je provozní záležitost na pár minut, to nijak nerozpočítávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
31.5.22 17:24
@azaleila píše:
Provozní bordel říkáte čemu…
Já jsem pračku myčku sbírání hraček úklid kuchyne po vaření atd… vůbec nebrala jako uklízení :think: spíš je to taková rutina…

Provozní bordel je - nádobí (takže do myčky), prádlo (do košů nebo rovnou do pračky) a čisté, suché hned do skříní. Vysát, aby tady nebyl prach a chomáče po zemi. Děti - udržovat si svůj pracovní stůl v čistém režimu a hračky před spaním do boxů. Boty uklizené a poskládané v garáži. Nenechávat povaloval něco a někde. Vše má přece své místo. I děti to ví. Před odchodem ráno ustlat. Protože postele nebudou celý den v režimu smetiště atd. Ale to jsou prostě běžné věci. Ten provozní bordel. Když něco s toho neuděláš, tak se pak kupí mrdník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
1.6.22 07:32

Snazila jsem se uklizet kazdy den neco… Jeden den koupelny, dalsi prach, dalsi vysat, dalsi vytrit atd. Ale nevyhovovalo mi, ze v podstate neni nikdy poradne uklizeno vse. Takze jsem najela zpatky na vikendovy uklid. Sice je to voser, ze tim zabiju pulku celeho dne. Ale manzel zatim pracuje na zahrade nebo v garazi, deti u babicky a ja mam sama klid na poradny uklid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová