Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@topazio píše:
Chudák ptáček. Koťáto je lovec.
No dneska ať na mě vůbec nemňouká! ![]()
Ted právě jdu na lednici.
@smile_xxx přesně tak. Věci na svém místě a poklizeno, to je základ. Chce to dostatek úložného prostoru a hlavně nehromadit a pravidelně se zbavovat zbytečnosti.
Mám ráda i čisto, ale nejdřív musí být věci je mají být. Nejde mi umývat, čistit a mít kolem krámy
@adresa píše:
Ted právě jdu na lednici.@smile_xxx přesně tak. Věci na svém místě a poklizeno, to je základ. Chce to dostatek úložného prostoru a hlavně nehromadit a pravidelně se zbavovat zbytečnosti.
Mám ráda i čisto, ale nejdřív musí být věci je mají být. Nejde mi umývat, čistit a mít kolem krámy
Moje řeč. Proto taky pořád třídím jako divá…
@adresa Souhlasím, dávat věci, kam patří..ovšem tohle doma dělám jen já
Je to neustálý boj.
@azaleila píše:
No dneska ať na mě vůbec nemňouká!
Musíš si ho udobřit nějakou mňamkou. ![]()
@azaleila píše:
Jak často doplňujete sůl a leštidlo do myčky?
Když hlásí, že chce doplnit
ta nová se hlásí třeba o sůl docela často, máme tvrdou vodu. Taky si hlásí, když chce vyčistit ![]()
Taky doplnuju podle toho, jak mi to hlasi mycka. Ale sul to chce taky casto, pritom my mame mekkou vodu, tak me to docela stve…
@azaleila píše:
Jak často doplňujete sůl a leštidlo do myčky?
jako každý normální člověk - když se rozsvítí světýlko, že chybí, jak často to je netuším, ale rozpětí mnoha týdnů až měsíců to bude
Já tím, že uklízím denně ten rutinní úklid, tak pak jen dovytřu. Dovyperu. Máme plný dům zvířat..dva psi, kočka. Jedno z nich je štěně ![]()
Dělám dnes flíčky, uklízím průběžně, omýván nádobí během toho a dávám do myčky..
Jako bonus sem od rána myla troubu. Mám nad ní mikrovlnku a když jsem vyndavala čaj, tak se mi všude vylil..
skříňky, šuplíky, trouba…podlaha.
Teď půjdu pověsit pracovní prádlo. Pečeno mám ze včera ![]()
Těším se až malá půjde spát..abych si odpočinula. Čekám mimino a nějak to semnou cloumá ![]()
Ty dennodenní úklidy a stereotyp je hnus..ale nedá mi to, to neudělat.
Já jsem vyklidila skříňky a vyházela asi 4 velké pytle. U nás je uklizeno na povrchu, ale uvnitř zkrátka přebytečné věci. Již jsem se naučila věci vyhazovat. Teď ještě naučit manžela. Mám z toho hroznou radost, ve skříňkách je polovina věcí, krásně uložené a má své místo. Zkrátka super pocit 😀
Tak já mám dnes prach, vytreno, vysato, umyte wc no a ještě oblect postel a bude. Umyla jsem dvířka od sprchace a vyhodila prázdnou lahvicku od samponu a další doplnila. A uklizim s detma hračky, chystám se to udělat probírku, když se teď dělají ty dětské pokoje. Pondělí mám vždycky takové uklizeci, pak už to tak nehrotim a udělám občas něco v aktuální zone.