Co dnes uklízíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17330
27.1.24 12:49
@AlexandraEll píše:
My luxujeme tak cca 1× týdně, když se nám chce. Nejhorší jsou moje vlasy na koberci, to vždycky dostat pryč. Vytíráme, když se nám chce, asi ještě méně než to luxování.

Jako, že se vám fakt nechce, nebo to u vás není potřeba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AlexandraEll
27.1.24 14:16
@azaleila píše:
Jako, že se vám fakt nechce, nebo to u vás není potřeba?

Fakt nechce. Jsme líní bordeláři. Kdybych se neznala, tak bych si i myslela, že hrajeme nějakou přetlačovanou, kdo to nevydrží, podlehne a uklidí. :D

• Citovat
  • Upravit
17330
27.1.24 14:21
@AlexandraEll píše:
Fakt nechce. Jsme líní bordeláři. Kdybych se neznala, tak bych si i myslela, že hrajeme nějakou přetlačovanou, kdo to nevydrží, podlehne a uklidí. :D
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17330
27.1.24 14:22

Já mám nový tyčový vysavač (málem jsem napsala mixér :mrgreen: ) tak se realizuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AlexandraEll
27.1.24 14:26
@azaleila píše:
Já mám nový tyčový vysavač (málem jsem napsala mixér :mrgreen: ) tak se realizuju…

Jakej a je dobrej? Já měla jeden a dávala ho pryč, vůbec to nesálo. Ale zase se mi nechtělo za to dávat 5+ tisíc. A nedávno jsem přemýšlela, že bych tomu zase dala šanci.

• Citovat
  • Upravit
17330
27.1.24 14:44
@AlexandraEll píše:
Jakej a je dobrej? Já měla jeden a dávala ho pryč, vůbec to nesálo. Ale zase se mi nechtělo za to dávat 5+ tisíc. A nedávno jsem přemýšlela, že bych tomu zase dala šanci.

Miele cat and dog… je to shoda okolností, už delší dobu mě unavovat klasický vysavač, tahání šňůry a hadice.
Ježíšek (rodiče a tchýně) donesl penize a něco přidal manžel…
Včera jsem vyzvedávala v alze, dnes první, testovací spuštění… je o dost výkonnější než Dyson…
Mám nemocné dítko, tak jsem jí rozebrala postel, vysála matraci, převlékla peřiny a jsem dost překvapená, kolik tak toho měla… neb si myslím, že uklízím dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
27.1.24 16:10

@azaleila Ja ted budu tyčák reklamovat, během neceleho trictvrte roku uz druhy, fňuk. Jsem bez nej jako bez ruky. Dost jsem si zvykla, ze nemusím denně tahat klasický.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.1.24 18:15
@freeport píše:
Přesně. To nechodi do práce když vysávají každý den?

Chodím do práce. Nás je doma 5. Vždy se najde někdo, aby vysál. Není to jen výsada matky domácnosti :pankac:. Založením rodiny jsem nevyhrála loterii doživotní vysávání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33457
27.1.24 19:52

Máme krb a kočky a vchodové dveře na úrovni terénu bez schodů, jen se soklem, což je sice fajn, nemit bariéry, ale nedošlo mi, že tím není ani bariéra proti prachu,, špíně zvenčí.
Stejně tak terasa je ze dvou stran na úrovni terénu a na terasu máme dvoje dveře, kterými všichni proudíme sem tam :)
Takže ve čtvrtek vyluxoval robot, včera manžel centrálem, aby vzal i přilehlé drobné místnosti, a dnes jsem šla umýt podlahy myčkou a když jsem se rozhlédla, tak jsem to znovu vzala nejdřív centrálem, včetně sedačky, kočičích pelechů, obrazů a rohů stěn. No a pak jsem umyla ty dvoje velké dveře na terasu, kuchyňské okno, dala na něj čisté záclonky (vitrážky), utrela prach, přejela záchod, v koupelně umyvadlo a zrcadlo, umyla ty podlahy, zametla a umyla terasu, vycistila kočičí záchod a umyla jejich misky a bylo rázem pozdní odpoledne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6221
28.1.24 13:19
@Kelsey píše:
Chodím do práce. Nás je doma 5. Vždy se najde někdo, aby vysál. Není to jen výsada matky domácnosti :pankac:. Založením rodiny jsem nevyhrála loterii doživotní vysávání.

To je taky jiná, když je vás tolik :mrgreen: my chodíme pozdě a syn pokud nemá dlouho školu, tak bere i brigádu. On tam zas nikdo bordel nedělá. Já vysála včera i vytřela a třeba v úterý znovu, ale ne všechny místnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33457
28.1.24 22:19

@nikitice to je jasné, vaše domácnost jede v jiném režimu, denně uklízet podlahy by byl nesmysl. Dřív jsme bydleli v bytě a bez zvířat, když nepočítám rodinu :), v kuchyni lino, koupelna záchod dlažba a jinak všude celoplošné koberce. Denně se zametla kuchyň, 2× týdne vyluxovalo a vytřelo.
Do bytu se nenaneslo nic, když nebyla zvířata a zvenku do bytu se šlo přes schody, chodbu a dvě rohožky. Zuli jsme se u dveří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17330
31.5.25 16:18

Ještě mi zbývá skoro celé spodní patro :zed: dnes mi to vůbec nejde o ruky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9011
31.5.25 16:27

My už máme téměř hotovo, ale podílel se od rána průběžně každý, kdo byl doma. Uklizeno doma, v garáži i venku, uvařeno. Ještě máme teda venku peřiny a polštáře na větračce. Poslední sušička povlečení se suší. Pračka černého se vrtí. Teď už dělám jen těsto na langoše (pekárna dělá) a venku chystáme bazén. Až se nám bude chtít domů, tak odneseme peřiny, polštáře, ať se povlečou na postele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9011
31.5.25 16:35

Sousedka vedle nás myla okna a předokenní žaluzie. Aj jsem si říkala, že je taky přetáhneme, když jsem ji viděla. Ale kašlu na ně teď. Chlap myl dva týdny zpět předokenní žaluzie. Soused přes cestu nemá dodělánou dlažbu. Dělá to na etapy, jak má čas. Je umyjeme, pak budu naštvaná, že zas práší řezáním. Takže počkáme, až si dodělá dlažbu na vjezd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3131
31.5.25 16:35

Já vlastně uklízím průběžně pořád. Jsem dost přecitlivělá na svůj domov, ne sterilní čistotu, ale musím se tu cítit dobře a jsem minimalista, což se třemi malými dětmi a chlapem bordelářem (čti normálním živočichem mužského pohlaví) úplně nejde. Během dne naprosto mechanicky rovnám věci, průběžně uklízím koupelnu, kuchyni, stírám podlahy - je to ve fázi, kdy je vlastně uklizeno a já to jen s vynaložením minimální energie a času udržuji. Ale třeba ráno bych neodešla z neuklizeného domu, večer nejdu spát v binci a tak. Prostě mám ráda čisto kolem sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová