Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@azaleila píše:
Hezký den, prosím prosím, poraďte mi, jak pořádně vyčistit troubu? Nechci žádný zázračný přípravek, spíš „babskou radu“
Děkuji předem!
Jedlá soda s octem
nechat působit a šetřit houbičku. Poškrábané sklo jsem leštidla pastou na zuby (terárko)
@Atisia píše:
Jedlá soda s octemnechat působit a šetřit houbičku. Poškrábané sklo jsem leštidla pastou na zuby (terárko)
jako, že si mám smíchat jedlou sodu a ocet a použít jako čístící prostředek, nebo nechat nějak „odpařit“?
@azaleila píše:
jako, že si mám smíchat jedlou sodu a ocet a použít jako čístící prostředek, nebo nechat nějak „odpařit“?
No, jako pastu z toho udělá. Ono to trochu šumí. Čistila jsem tak mámě zanesenou troubu. Ještě můžeš zkusíš citron místo octa. A nebo pak jenom citronem potřít, nebude smrdět. Teda neměla by
Já používám přípravek na trouby z Lidlu nebo z dm. Nástřikem, nechám klidně celý den nebo přes noc. Pak jen vytru a hotovo.
@azaleila píše:
Hezký den, prosím prosím, poraďte mi, jak pořádně vyčistit troubu? Nechci žádný zázračný přípravek, spíš „babskou radu“
Děkuji předem!
Posypat jednou sodou a pak postříkat octem (ideálně 10% bezbarvý, ale dá se i obyč)
@smile_xxx píše:
Mám pyrolýzu, ještě jsem to nezkoušela, sama se toho bojím. Musím počkat na mužský dozor 😃. Jinak si lidi pochvalují pěnu na troubu přímo z Lidlu. Mi se osvědčil Jar ve spreji, používám na domácí gril. Moc jsem neporadila, no.
pyrolýza je super, načti si postup a neboj se toho
@smile_xxx píše:
Mám pyrolýzu, ještě jsem to nezkoušela, sama se toho bojím. Musím počkat na mužský dozor 😃. Jinak si lidi pochvalují pěnu na troubu přímo z Lidlu. Mi se osvědčil Jar ve spreji, používám na domácí gril. Moc jsem neporadila, no.
Jsem vděčná, že vůbec někdo reaguje ![]()
Mi se osvědčilo, když peču ke konci přidat vodu, nebo až to vyndám, nechat tam vodu odpařit a jak je to „odpařené“ tak se to lépe třeba pastou ze sody vyčistí
Holky, jak často vysáváte / vytíráte? Jsem extrémně háklivá na podlahy a pořád někde něco vidím ![]()
@azaleila píše:
Holky, jak často vysáváte / vytíráte? Jsem extrémně háklivá na podlahy a pořád někde něco vidím
Vytírám v běžném provozu, přes den všichni ve škole jednou týdně. Vysávám nebo zametám dvakrát týdně, někdy se povede, že to ten týden taky vydrží.
@azaleila jednou za týden jede vysavač s hadrem, někdy častěji. Vylozene já vytiram tak jednou za měsíc. Ale ruční vysavač mám v ruce prakticky denne na to co je třeba - po snídani po dětech, chodba, kostelem smetu kamínky od bot a kočáru… a stejne tu je furt bordel ![]()
@azaleila píše:
Holky, jak často vysáváte / vytíráte? Jsem extrémně háklivá na podlahy a pořád někde něco vidím
No, já vysaju a vytru v pondělí komplet vše. Akorát teda pak v týdnu vysavam ještě průběžně podle potreby, ráno obvykle vyšupnu ven kocoura a vyluxuju zběžně prostor, kde se pohyboval, takže vlastně plus minus tak půl baráku, a pak postuone vyvetram celej barak, manžel je totiž alergik a kdybych to neudělala, začal by večer po příchodu z práce psikat a pak i kaslat.
Jednou za týden vysávám, vytírám max. dvakrát do měsíce. Jsme od rána do odpoledne v práci, bordel se tu netvoří, jen chlupy ze psa a to mi žíly netrhá.