Co dnes uklízíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17373
30.5.22 12:35
@hospodki píše:
@azaleila me se osvědčilo Resp mi vyhovuje každý den něco, ale vvrychlem sledu. Ne, ze se odrovnam na uklidovem víkendu, ale hlavně si napisu seznam co vše chci udělat - záclony,, závěsy, povlečení, vysat, vytrit, prach, vycistit myčku… a pak odskrtavam. Když vidím jak to mizí, tak mi to dodává energii na další položky abych se dostala až na konec. Něco se prakticky děla samo a ta myčka, vysavani robotem… ale ten psychologicky aspekt, ze je to hotové mi pomaha.

jojo, to chápu :hug:
takže nejsem jediná kdo si normálně píše do diáře

• vysát
  • vytřít
  • prádlo atd…?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
30.5.22 12:37

Poslední roky jedu taky v módu každý den něco, ale jelikož ani na to nemám příliš času, tak ruku na srdce, jednou za cca půl roku (obvykle před nějakou návštěvou) prostě musíme s chlapem obětovat půl den a vrhnout se na to zgruntu. A taky mi na tom systému vadí, že nikdy nemám plně uklizeno - sice jsem minulý týden umyla okno v ložnici, druhý den převlékla postel, další den utřela prach a podlahy, ale mezitím mi vzniknu svinčík v koupelně no :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11020
30.5.22 12:39

@azaleila Snažím se každý den něco, mám už svou rutinu. Když mám volno, tak to udělám důkladněji. Ono to pak vykompenzují moje denní, po těch často už nemám sílu vzít do ruky hadr. Takže s tím občas bojuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11020
30.5.22 12:40
@azaleila píše:
  • vysát
  • vytřít
  • prádlo atd…?

Seznamy si vedu taky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18674
30.5.22 12:41
@azaleila píše:
  • vysát
  • vytřít
  • prádlo atd…?

Já to musím mít na papíře. Nějaký seznam v mobilu nemá ten efekt. Já jsem pak schopna vygruntovat byt za týden po částech místo toho, abych se k tomu měsíc dokopavala. A ještě si to pekne rozepisuju at je to poradně dlouhý a rychleji ubývá. Takže žádný udělat okna, ale pekne - záclony, závěsy, umýt okna, umýt žaluzie :mrgreen: A ještě to demonstrativně nechávám v kuchyni na lince aby chlap viděl, ze to není žádná sranda a kolik toho člověk už udelal. Když jsem v razi, tak si tam píšu i mytí koše, cejchy v ložnici a pokojicku zvlášť atp :lol:

Příspěvek upraven 30.05.22 v 12:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
30.5.22 12:41

Ja delam denne kuchyn, bo tam mame otevrene okno a prasi se tam a je tam nejvetsi provoz. Zbytek preletim dvakrat tydne vysavacem. V sobotu dopo uklizim vsechno a poradne, muz hodne pomaha. V tydnu se snazim udelat vsechno pradlo, at mam v sobotu na obed hotovo.
Jednorazovky typu zaclony, okna, vytrit za prackou, odtahnout postel a vysat za ni delam jak si vzpomenu a mam naladu. Nekdy sestkrat do roka, nekdy trikrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17373
30.5.22 12:42
@unuděná píše:
Poslední roky jedu taky v módu každý den něco, ale jelikož ani na to nemám příliš času, tak ruku na srdce, jednou za cca půl roku (obvykle před nějakou návštěvou) prostě musíme s chlapem obětovat půl den a vrhnout se na to zgruntu. A taky mi na tom systému vadí, že nikdy nemám plně uklizeno - sice jsem minulý týden umyla okno v ložnici, druhý den převlékla postel, další den utřela prach a podlahy, ale mezitím mi vzniknu svinčík v koupelně no :mrgreen:

no právě :nevim: navíc mi máme dost velký dům, takže když jeden den udělám prach, další den koupelny, pak vysaju, vytřu, umyju kuchyni a takový ty věci jako sůl do myčky, doplnit toaleťák, vyvézt tříděný odpad, vyžehlit a uklidit prádlo… můžu zase zpátky a začít od toho prachu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17373
30.5.22 12:44
@hospodki píše:
Já to musím mít na papíře. Nějaký seznam v mobilu nemá ten efekt. Já jsem pak schopna vygruntovat byt za týden po částech místo toho, abych se k tomu měsíc dokopavala. A ještě si to pekne rozepisuju at je to poradně dlouhý a rychleji ubývá. Takže žádný udělat okna, ale pekne - záclony, závěsy, umýt okna, umýt žaluzie :mrgreen: A ještě to demonstrativně nechávám v kuchyni na lince aby chlap viděl, ze to není žádná sranda a kolik toho člověk už udelal. Když jsem v razi, tak si tam píšu i mytí koše, cejchy v ložnici a pokojicku zvlášť atp :lol:Příspěvek upraven 30.05.22 v 12:42
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: dobře Ty :palec:
já ten kontakt „mozek papír tužka“ taky potřebuju… ale nesnáším psaní po papírech, na to mám diář, vymakanej a za roky vymazlenej s „to do“ listem…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17373
30.5.22 12:45
@citlivaduse píše:
@azaleila Snažím se každý den něco, mám už svou rutinu. Když mám volno, tak to udělám důkladněji. Ono to pak vykompenzují moje denní, po těch často už nemám sílu vzít do ruky hadr. Takže s tím občas bojuju.

já bych potřebovala „každý den všechno“… ale nemám na to čas, kapacitu a nechci být otrokem domácnosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18674
30.5.22 12:45
@azaleila píše:
no právě :nevim: navíc mi máme dost velký dům, takže když jeden den udělám prach, další den koupelny, pak vysaju, vytřu, umyju kuchyni a takový ty věci jako sůl do myčky, doplnit toaleťák, vyvézt tříděný odpad, vyžehlit a uklidit prádlo… můžu zase zpátky a začít od toho prachu…

Tak tohle je takový běžný úklid ( ale mám byt, tak je to markantní rozdíl) a já si píšu spis ten nadstandard, který musím plánovat. I kvůli tomu nechci barák, protože i ten klasicky úklid jedes nonstop. S jedním dítětem a plným uvazkem… no tesila jsem se na další mateřskou, ze si tu zas poradně uklidim :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995
30.5.22 12:47

Já jsem blázen. Mám to rozpoložkovaný na celý rok. Základní úklid - prach, luxování, koupelna…mám po úsekách rozvržen v každém týdnu a takové ty věci jako mytí oken, úklid skříní, špajzu, půdy atd.. mám rozplánované na rok dopředu. Něco dělám 1× ročně, něco každý měsíc, něco jednou za dva. Vyhovuje mi to maximálně a mám pořád tak nějak uklizeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18674

@azaleila když já mám problem s diarem, ze se ty stránky velmi snadno otáčí a to do list najednou není :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
@azaleila píše:

Je to tak no. Proto, když jsme řešili bydlení, jsme se rozhodli jít do bytu, alespoň dokud děti jsou malé. Protože já se v úklidu rozhodně nenacházím a odmítám být otrokem domácnosti. Pěkně jsme si to zařídili co nejvíc bezúdržbově (žádné zbytečné odkladní plochy, linka až do stropy, prahy nemáme, aby tu mohl jezdit robot atd.) :mrgreen: Ale to ti moc nepomůže :oops: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.5.22 12:48

B)

Tvoji mámu :cert: :cert: :pocitac: :pocitac: :zed: :zed: :poblion: :nevim: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11020
30.5.22 12:50

@azaleila Každý den všechno, to bych potřebovala taky, ale tak bohužel :mrgreen: Navíc s hezkým počasím (to tedy teď není) jsme víc venku, nosí se domů víc bordelu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová