Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, my měli včera oslavu…dnes dodělam nádobí (myčku nemám),pak pouklizim hračky a takové ty, roztahanosti,,a vytru, aspon 2 místnosti. jinak denně dělám jakoby 1 věc navíc oproti těm zcela běžným,napr.okna v 1 místnosti, nebo úklid potravin. skrinky, atd.,to se mi osvědčilo. jinak mě motivuje k uklidu třeba nový čistící prostředek, mop, nebo úklidové utěrky, ty jednorázové. a taky ráda vyhazují nepotřebné věci ![]()
No tak den jsem začala tím, že jsem zapnula PC, utřela rukávem monitor. Takže dalo by se říci - prach je utřen
Zapnula jsem mop na zemi, ten tu vytřel
no a teď jsem oškrábala brambory a dala krkovičku péct do trouby. No vzhledem tomu, že jdu v 11hodin do práce tak umyji ještě sprcháč tím, že se v něm vysprchuji a pak jen nastříkám Cilitem. Nastříkám savo do záchodu a odejdu po práce. Ber to vše s nadsázkou
Mame deti 2 a 4 roky a 2 kocky.
Ja nevim, ale nejdy jsem uplne zoufala.
Vsude drobky a to prosim jime civilizovane u stolu. Takze se najedi, stul plny drobku, upatlany, podlaha plna drobku…
Tak to umyji, uklidim, jenze pak jdou svacit, obedvat, svacit, veceret…
A vsechno je zase zpet.
Vcera jsem vydrbala koupelnu, ráno prijdu. Kocka si patrne pripos… zadek ehm.
.
A prosla se po umyvadle a po pracce ![]()
Jako bonus se vzdycky nekde pob… ![]()
Jako porad dokola. Mam pocit, ze u nas vydrzi tak 2 minuty uklizeno. Porad se nekde neco povaluje. Prijdeme z venku, chlap svlekne deti, hodi to na hromadu, vecer se deti svleknou, hodi to na hromadu. Mam pocit, ze jen prebiram hadry, peru, susim.
Nekdy mam chut stat uprostred baraku a kricet.
A to jsem to tak nesnasela na svoji matce, jak porad hudrala o bordelu a ted jsem jako ona ![]()
@Luca82 u nas s tim neporadkem to same a to mam jen jedno dite, porad neco uklizim ale vubec to neni videt ![]()
Holky a jak stihate zehleni? Ja uz jsem to vzdala a jen to do skrine poskladam a nestiham pomalu ani to, mala me zehlit moc nenecha ![]()
@Luca82 mám to podobně, jen místo koček dva psy, teda feny, které teď ještě obě hárají, tak tu mám nejen uječené děti, ale i protivné čuby
a bordel dělají všichni
mezitím co jsem připravila pračku sušičku, malá rozházela komplet gauč včetně matrací a teď tu po nich skáče, takže já na to s…
![]()
Ja vzdycky rikam, ze jsme jako domacnost u chlivaka…
Jako ne nejaka stoleta spina, ale proste porad same drobky, kdeco upatlane, okna jak po nich smatlaji. Jenze to je prelestim, otocim se a oni na to chmataji, jak je to ciste ![]()
Roztahane veci.
Nebo jak malou mazu olejicky, no to vydrbu vanu a za 2 dny uz vypada, jak kdyby se tam koupala parta ukrajincu a to jsme opravdu cistotni, no vazne
. Nevim, kde se to porad bere.
Ty kocky delaji taky hodne, vynasi stelivo, ta jedna trpi na rymy, no jak si kychne, uz letim, pac urco nekde lezi nudle ![]()
Kluk leti na zachod na posledni chvili, tam vlezu, ucurnuto vedle.
No to je stokrat nic umorilo vola.
Holt clovek byl zvykly na poradkovy standard 2 dospelych, kteří rano odesli do prace a vecer prisli a ted je situace ponekud odlisna ![]()
@tvetinka píše:
Holky a jak stihate zehleni? Ja uz jsem to vzdala a jen to do skrine poskladam a nestiham pomalu ani to, mala me zehlit moc nenecha
No ja jsem zelici maniak. Ja proste to nevyzehlene nesnasim, takze zehlim po nocich ![]()
Necemu pomohla susicka. Ale rozhodne tam vsechno nedavam. No decka maji pomalu vsechno obleceni s obrazky, to tam necpu. Takze kolem a kolem, ji pouzivam na ponozky, mazelovi trenyrky, sem tam nejake tricko, teplaky.
Ale treba holky, co znam, nezehli a nemam pocit, ze by mely to obleceni na sobe nejak extra pomackane. Ale ja se proste od toho nedokazu oprostit ![]()
Já dnes mám sanitární den. Už mám za sebou důkladný úklid koupelny a doufám že se dostanu i k dalším místnostem ale mám 14 dní do termínu tak mi to dává dost zabrat ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, chtela bych zalozit diskuzi o uklizeni, ja sama mam doma opravdu neporadek, co kdyby jsme se tu navzajem podporili a napsali si co jsme dnes uklidily? Jo jasny pro nekoho je to zbytecne tema ale jestli ma nekdo doma takovy neporadek jako ja tak se muzeme navzajem podporit a vyhecovat k uklidu…prave jsem domyla nadobi a nevim kde dal zacit
Buď v klidu… jsme s manželem oba nemocní a máme 15. měsíční dceru a tak to je u nás jak po výbuchu. Dnes jsem dala zatím jen nádobí do myčky a tím to zhaslo. Nejsme ani jeden ve stavu, kdy by se nám chtelo surovat ![]()
U nás je to skoro stále jak po výbuchu, syn všechno roztahá, všehno vytáhne a nechá tak. Málo spí v noci se pořád budí, tak jsem nevyspalá a ani nemám moc energie na nějaký velký úklid. Snažím se uklidit základní věci, aby byl čistý záchod, bylo umyté nádobí ale jinak nic moc nestíhám. Dnes se chystám roztřídit čisté prádlo a vyžehlit tu kopu prádla co mě tu straší
Taky bych chtěla vyluxovat, malý stále leze po čtyřech a tak nechci aby se tu brodil v drobkách a prachu, luxovat se snažím pravidelně.
Holky, prosím o radu… máme teď náročnější období, říkám tomu „Chceš - li Boha rozesmát, vyprávěj mu o svých plánech“
pořád něco odkládám, měním plány… i ty úklidové.
Osvědčila se vám metoda „každý den něco“ nebo „jednou za čas pořádně“?
Předem děkuji za zkušenosti…
@azaleila každý den něco, jinak to pak sežere strašně času. Zrovna včera sem strávila půl dne uklízením koupelny, protože sem na to chvíli kašlala a dělala jen to, co bylo nejvíc na očích a jak sem na to kašlala, tak úklidem, co by mi normálně zabral pár minut denně sem strávila půl dne ![]()
@azaleila me se osvědčilo Resp mi vyhovuje každý den něco, ale vvrychlem sledu. Ne, ze se odrovnam na uklidovem víkendu, ale hlavně si napisu seznam co vše chci udělat - záclony,, závěsy, povlečení, vysat, vytrit, prach, vycistit myčku… a pak odskrtavam. Když vidím jak to mizí, tak mi to dodává energii na další položky abych se dostala až na konec. Něco se prakticky děla samo a ta myčka, vysavani robotem… ale ten psychologicky aspekt, ze je to hotové mi pomaha.