Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Jinak u nás dnes bramboráky, perník s čokoládou a kokosem a k večeři domácí pizza nebo karbanátky s bramborama a okurkový salát i na zítra.. ![]()
@Hr4sek22
Na oleji či sádle zprudka opéct osolene a opeprene platky masa, vyjmout, do vypeku dat smazit cibuli najemno, pak vratit maso, dat lzici plnotucne horcice, podlit a nechat dusit. Pak jsem dala kostku bujonu, dolila vodou, dala tam trochu mrazene zeleniny pod svickovou (ja mam domaci strouhanou), zahustila a dochutila. Ke konci jsem pridala jeste lzicku horcice jen tak na zavoneni.
Dnes plnene bramborove knedliky, zitra jen nejaka husta vydatna zeleninova polevka - nejaky tip? ![]()
My dnes zapečené vepřové s brambory a zítra asi kuře s nádivkou a v neděli klasika - řízky
Vidím, že brokolice dost frčí. Asi dneska taky jednu koupím. Dlouho jsme neměli ![]()
U nás k obědu nejspíš rajská s masovýma kulkama a knedle/těstoviny ![]()
@Hr4sek22 ach jo.. rajskou bych si dala
ale krotím své chutě
to víš, ke mně do bytu jiné tatarky a majonézy nesmí.. ![]()
Tak indické řízečky a hranolky do trouby MCCAIN. Je to bašta a dezertík horké maliny.
![]()
Já tohle sice nebudu vařit zrovna dneska, ale už to mám v mražáku - kančí kýtu, mňam…Prošpikuju ji slaninou, nakrájím kořenovou zeleninu, pokladu ji, zaliju to vše červeným vínem - nejlépe španělské Faustino. Druhej den maso upeču, výpek sliju (zeleninu nepasíruju, vyhodím ji), vezmu kastrólek, dám máslo, šípkový protlak, šípkovou marmeládu, povidla, ten výpek, nastrouhám tam klasický švestkový perník a naliju zbytek láhve toho stejného červeného vína. Povařím to, nechám zredukovat, samo se to zahustí, ani není potřeba kořenit, možná snad trochu citrónu a vyjde mi kančí kýta na šípkovo perníkové omáčce - je to fakt hrozně dobrý.
@crazymisha Ta omáčka co dům dal.. co si pod tím představit? Vyzkoušela bych