Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@kočička Evička píše:
Já tohle sice nebudu vařit zrovna dneska, ale už to mám v mražáku - kančí kýtu, mňam…Prošpikuju ji slaninou, nakrájím kořenovou zeleninu, pokladu ji, zaliju to vše červeným vínem - nejlépe španělské Faustino. Druhej den maso upeču, výpek sliju (zeleninu nepasíruju, vyhodím ji), vezmu kastrólek, dám máslo, šípkový protlak, šípkovou marmeládu, povidla, ten výpek, nastrouhám tam klasický švestkový perník a naliju zbytek láhve toho stejného červeného vína. Povařím to, nechám zredukovat, samo se to zahustí, ani není potřeba kořenit, možná snad trochu citrónu a vyjde mi kančí kýta na šípkovo perníkové omáčce - je to fakt hrozně dobrý.
To je na michelinskou hvězdičku ![]()
@kočička Evička Mňam!
U nás dnes byla prostá strava - opečené jelito, brambor, zelí. Zítra bude asi pečené kuře s rýží.
@mamo co jsou indické řízečky?
Vařím docela dost a denně a toto neznám, tak se hodí další tip
Zítra budu dělat kuřecí plátky pečené s bramborami a se smetanou
Tak my měli v posledních dnech chilli con carne s chlebem, hovězí vývar s nudlemi, krupicovou kaši, pórkové placky a dneska nevím… Mám v mrazáku květák, máte nějaký nápad co s ním (kromě obalovaného a na mozeček)?
@crazymisha miluju tuto polévku.. je to mňamka http://www.labuznik.cz/…e-dubarry-r/
nebo třeba http://www.labuznik.cz/…-po-indicku/ ![]()
@crazymisha píše:
Tak my měli v posledních dnech chilli con carne s chlebem, hovězí vývar s nudlemi, krupicovou kaši, pórkové placky a dneska nevím… Mám v mrazáku květák, máte nějaký nápad co s ním (kromě obalovaného a na mozeček)?
květák - polévku, nebo ho rozmačkat a přidat do francouzských brambor, nebo ho jen zapéct s brambory a bešamelem
Recept: Základní bešamelová omáčka
Postup přípravy
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme studeným mlékem nebo smetanou a pomalu vaříme asi půl hodiny. Podle chuti přisolíme a pro lepší chuť můžeme během vaření do omáčky přidat půl cibule, 1 hřebíček a 2 zrnka pepře.
40 minut
Suroviny •40 g máslo •40 g mouka (hladká) •500 ml mléko •sůl •cibule •hřebíček •pepř (celý)
Zdroj: http://www.recepty.eu/…-omacka.html
je to základní ze které se dá udělat více omáček
Vařím kuřecí vývar, peču kuřecí stehna, budou k večeři s rýží a zítra zbytky.
Na oběd byla krupičná kaše.
U nás zapečená brokolice s bramborem ve smetaně, na véču sem dostala chuť na vajíčkovou pomazánku s čerstvým chlebíkem a zítra netuším ![]()
Květákové placky s bramborem, dnes k večeři těstovinový salát a zítra nějaké pečené maso asi…
Dnes jsem dělala červenou čočku. Měla úspěch, až mě to překvapilo, protože ostatní luštěniny v žebříčku lahůdek propadly.
Na oleji osmahnout cibulku a nastrouhanou mrkev, po chvíli přidat červenou čočku, podlít vodou a chvíli vařit. Pak jen ochutit solí a majoránkou. K tomu vajíčko a osmahnutou housku. Naše malá si nechávala přidat, až to snědla celé a to jsem se těšila, že bych si mohla pochutnat taky. ![]()
@babice Červená čočka je skvělá! My děláme polívku - na cibulce a česneku, přidat rajčatové pyré (protlak), uvařit, na talíři přidat zakysanou smetanu nebo jogurt. Než s námi začala jíst dcera, jsme přidávali čili papričky. Výborné!