Co dnes vaříte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36504
8.2.14 16:02
@kočička Evička píše:
Já tohle sice nebudu vařit zrovna dneska, ale už to mám v mražáku - kančí kýtu, mňam…Prošpikuju ji slaninou, nakrájím kořenovou zeleninu, pokladu ji, zaliju to vše červeným vínem - nejlépe španělské Faustino. Druhej den maso upeču, výpek sliju (zeleninu nepasíruju, vyhodím ji), vezmu kastrólek, dám máslo, šípkový protlak, šípkovou marmeládu, povidla, ten výpek, nastrouhám tam klasický švestkový perník a naliju zbytek láhve toho stejného červeného vína. Povařím to, nechám zredukovat, samo se to zahustí, ani není potřeba kořenit, možná snad trochu citrónu a vyjde mi kančí kýta na šípkovo perníkové omáčce - je to fakt hrozně dobrý.

To je na michelinskou hvězdičku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
8.2.14 17:07

@kočička Evička Mňam!
U nás dnes byla prostá strava - opečené jelito, brambor, zelí. Zítra bude asi pečené kuře s rýží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.14 19:04

@Burj Chalifa

jé, díky :)

@Ukulina

tak jelito (jitrnici), zelí a brambory, tak to miluju, mňam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1052
8.2.14 20:03

@mamo co jsou indické řízečky? :nevim: Vařím docela dost a denně a toto neznám, tak se hodí další tip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
8.2.14 20:05

Zítra budu dělat kuřecí plátky pečené s bramborami a se smetanou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
10.2.14 10:21

Tak my měli v posledních dnech chilli con carne s chlebem, hovězí vývar s nudlemi, krupicovou kaši, pórkové placky a dneska nevím… Mám v mrazáku květák, máte nějaký nápad co s ním (kromě obalovaného a na mozeček)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1169
10.2.14 10:51
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
10.2.14 10:54
@crazymisha píše:
Tak my měli v posledních dnech chilli con carne s chlebem, hovězí vývar s nudlemi, krupicovou kaši, pórkové placky a dneska nevím… Mám v mrazáku květák, máte nějaký nápad co s ním (kromě obalovaného a na mozeček)?

květák - polévku, nebo ho rozmačkat a přidat do francouzských brambor, nebo ho jen zapéct s brambory a bešamelem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
10.2.14 10:58

@renda81 S jakým bešamelem, prosím tě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
10.2.14 11:05

Recept: Základní bešamelová omáčka

Postup přípravy

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme studeným mlékem nebo smetanou a pomalu vaříme asi půl hodiny. Podle chuti přisolíme a pro lepší chuť můžeme během vaření do omáčky přidat půl cibule, 1 hřebíček a 2 zrnka pepře.

40 minut

Suroviny •40 g máslo •40 g mouka (hladká) •500 ml mléko •sůl •cibule •hřebíček •pepř (celý)

Zdroj: http://www.recepty.eu/…-omacka.html

je to základní ze které se dá udělat více omáček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
11.2.14 14:27

Vařím kuřecí vývar, peču kuřecí stehna, budou k večeři s rýží a zítra zbytky.
Na oběd byla krupičná kaše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1052
11.2.14 16:08

U nás zapečená brokolice s bramborem ve smetaně, na véču sem dostala chuť na vajíčkovou pomazánku s čerstvým chlebíkem a zítra netuším :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
11.2.14 19:42

Květákové placky s bramborem, dnes k večeři těstovinový salát a zítra nějaké pečené maso asi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
11.2.14 22:46

Dnes jsem dělala červenou čočku. Měla úspěch, až mě to překvapilo, protože ostatní luštěniny v žebříčku lahůdek propadly.
Na oleji osmahnout cibulku a nastrouhanou mrkev, po chvíli přidat červenou čočku, podlít vodou a chvíli vařit. Pak jen ochutit solí a majoránkou. K tomu vajíčko a osmahnutou housku. Naše malá si nechávala přidat, až to snědla celé a to jsem se těšila, že bych si mohla pochutnat taky. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
12.2.14 08:31

@babice Červená čočka je skvělá! My děláme polívku - na cibulce a česneku, přidat rajčatové pyré (protlak), uvařit, na talíři přidat zakysanou smetanu nebo jogurt. Než s námi začala jíst dcera, jsme přidávali čili papričky. Výborné!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí