Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Vepřové maso bych jen opepřila a osolila, prudce orestovala na cibulce, pak trochu podlila a nechala dusit skoro do měkka (záleží co máš za vepřové). No a vedle bych na pánvi orestovala cibuli na větší kousky, spolu s párkem a zeleninou. Pak bych to dala dohromady a něčím co máš doma dochutila, případně ještě podlila a trochu dohustila (mouka nebo solamyl), aby jsi měla trochu i omáčku ![]()
Holky moc děkuji za inspiraci a odkazy
.
Nakonec jsem to vyřešila následovně(podle obsahu lednička a mrazáku). Manželovi udělám vepřové v kapustě s bramborem či chlebem(podle jeho chuti)a dětem (8 let a 21 měsíců) zeleninovou polévku s krupičkou a vajíčkem, kuřecí dušené v mrkvi a brambor. No a já protože jím téměř všechno, si dám od všeho kousek
Přeji pěkný i když u nás upršený den ![]()
Děkuju za nápady, nakonec jsem udělala maso-zeleninovou směs, uvařila těstoviny a dala to zapéct.
Jinak pro inspiraci, včera dušená kapusta s vepřovým masem a vařeným bramborem a kapustová polévka. Předtím těstovinový salát s mini steaky, rizoto, kuskus s dušenou zeleninou, kašpárek (bramborová kaše s párkem
)…
Na zítra nám zbydou těstoviny ze dneška a k tomu udělám hovězí vývar s játrovými knedlíčky.
@Nicolink Upeču klasicky kuře a oberu z něj maso. Uvařím pytel těstovin. A pak do hlubokého pekáře dám ty těstoviny, kuřecí maso a lečo ze sklenice a promíchám. Nechám chvíli zapékat a ke konci na to dám eidam- nebo do toho zamíchám. On se krásně rozpustí a pak se v tom táhne ![]()
@Nicolink
ať chutná
a zeleninku z leča je dobrý ještě nakrájet, protože je velká ![]()
@Nainuva já kupuju lečo ve sklence kde je sotva poznat nějaká zelenina
jaké teda kupuješ???
![]()
Těstoviny s kuřetem a lečem
? To vůbec není špatný, to dám asi zítra
já též děkuji za nápad ![]()
Včera jsem uvařila kuřecí na paprice, znojemskou a svíčkovou ![]()
Ahoj,
já ty těstoviny spáchám až zítra
. Moji drahouškové si totiž včera naporoučeli, že na dnešek by byly dobrý ovocné knedlíky, takže jsem ráno zapátrala v mrazáku a vytáhla borůvky
. Takže u nás jsou dneska borůvkové knedlíky ![]()
My měli včera a dnes kuřecí maso, na to brambory na plátky, vše zapečené se smetanou.
Závidím, když čtu ty různé specialitky, co tu vaříte, taky bych zkusila leccos, ale starší syn (3,5R) je tak vybíravý, že jsem odsouzená vařit pár běžných jídel dokola (on ty nové věci ani neochutná, je hrozně nedůvěřivý k jakýmkoli novým potravinám, jako bychom ho chtěli otrávit, zajímavé je, že sladkostí se to netýká
).
My máme dnes bramboračku s hříbkama a pikantní fazolový guláš s klobáskou