Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zapečený květák, pečené vepřové s lilkem a cibulí k tomu brambory, celerová krémová polévka
Dneska jsem byla na obídku se sousedkou a večer jdeme grilovat ![]()
Bramboračku s houbami a palačinky. Dcerce na sladko, nám velkým s philadelphii, uzeným lososem a koprem. A je mi jedno, že ty dvě jídla nejdou k sobě, chutě jsou chutě ![]()
@anykam píše:
Těstovinový salàt s lososem a rajčaty.
S uzeným anebo normálním? Mohu poprosit o „recept“? ![]()
@MaWe s normálním, ale myslím, že uzený by tam mohl být taky dobrý. Je to strašně jednoduché. Na oleji osmahne na drobno nakrájenou cibuli, pak na plátky nakrájený česnek, přidáme na kousky nakrájeného lososa (někdo nechává filet na porci -ten pak položí na těstoviny, ale my máme radši kousky) a na závěr půlky cherry rajčátek(ty stačí péct jen chvilku)Smícháme téstoviny a směs, osolíme a opepříme (občas si na to dáváme ještě francouzský dresing)
to je pak ňamka
@anykam píše:
@MaWe s normálním, ale myslím, že uzený by tam mohl být taky dobrý. Je to strašně jednoduché. Na oleji osmahne na drobno nakrájenou cibuli, pak na plátky nakrájený česnek, přidáme na kousky nakrájeného lososa (někdo nechává filet na porci -ten pak položí na těstoviny, ale my máme radši kousky) a na závěr půlky cherry rajčátek(ty stačí péct jen chvilku)Smícháme téstoviny a směs, osolíme a opepříme (občas si na to dáváme ještě francouzský dresing)to je pak ňamka
Díky za inspiraci, vyzkouším, mám v mrazáku i normálního
a jíte to teplé anebo necháš vychladnout a odležet v lednici? ![]()
Včera večer jsem se urputně mořila s bramboráčky a kaťákem a tak dnes bude kaťák, ale bramboráčky padli za vlast už večer, takže dnes jen s rýží. ![]()
@kometa32 píše:
Holky prosím poraďte, co dobrého vykouzlit z krkovičky?
Nejraději máme krkovičku na grilu. Máte gril?
@marcela25cz píše:
Nejraději máme krkovičku na grilu. Máte gril?
Ne ![]()
U nas gnocci s lososem - na kousky zarestovat lososa, pekne na masle, jen chvilinku, zalit smetanou, osolit, citronova stava, petrzelka. Dalsi koreni netreba.Moc,moc dobry ![]()
A já dneska pořád ještě nevím
akorát bude pórková polévka. Poraďte co na druhé
doma je:
vajíčka
brambory
rýže
brokolice
mrkev
mraž. hrášek
mraž. kukuřice
smetana 12%
maso jsem nevtáhla z mrazáku a nechce se mi ![]()
@Eliška No tak to bych vzala brokolici, natrhala na růžičky, malé, naskládala s cibulí do zapékací mísy a prokládala s na plátky krájenými bramborami. Zalít smetanou a dát zapéct, můžeš přidat koření na grilovanou zeleninu a navrch strouhaný sýr.