Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Eemii píše:
U nas gnocci s lososem - na kousky zarestovat lososa, pekne na masle, jen chvilinku, zalit smetanou, osolit, citronova stava, petrzelka. Dalsi koreni netreba.Moc,moc dobry
Tak zrovna přemýšlím co uvařit na zítřek, že mám koupeného lososa, ale pořád ho jen dělám s br. kaší a ehjle zrovna inspirace pro mě!
Takže je to jasný, sjedu do obchodu pro gnocchi a udělám to takto, jen přidám ještě nějakou zeleninu, možná pórek a brokolici ![]()
Díky!
![]()
Dnes bylo rizoto. Včera jsem prvně (díky pravidelnému pročítání různých kulinářských diskusí e- mimina
) zkusila jakýsi květákový nákyp- zapečený květák s mletým masem, mrkví, smetanou, vejcem a sýrem a byla to veliká dobrota, s vařeným bramborem (a to nejsem žádný megafanda květáku, třeba obalovaný nemám ráda). Akorát synkové nad tím ohrnovali nos, ale to jsem už zvyklá.
@Samamama A můžeš nějak líp popsat jak se to dělá? Nebo se jen vše smíchá v kousíčcích v míse, zaleje smetanou s vejcem a zapeče?
@domca.f.89 jů, ty my jdeš do rány
, zrovna jsem tě chtěla poprosit o recept na katův šleh, znám to jen z restaurací, nikdy jsem nevařila.
Ten květák jsem uvařila do poloměka, nakrájela (větší stonky vyházela), mleté maso (měla jsem doma umletou vepř. kýtu, stačí málo pro chuť pro masožravce, já měla cca 250g) jsem orestovala na cibulce, okořenila, jak mě napadlo (tuším, že jsem dávala kmín, majoránku, sůl, pepř, trochu papriky), pak jsem měla asi 2 uvařené mrkve (vařené spolu s květákem), smíchala v míse, přidala strouhaný sýr, dala do zapékací mísy vymazané máslem a vysypané strouhankou (ale asi by to nemuselo být), zalila smetanou s rozkvedlanými 2 vejci a dala zapéct asi na půl hodiny na 180°C. Původně jsem to chtěla udělat ze syrových surovin, ale přišla jsem pozdě z krámu, tak jsem chtěla ušetřit čas. U syrových surovin bych do toho asi rovnou zapekla i brambory. Ale takhle se to zase líp dochucuje, když se může průběžně ochutnávat
.
@LuciLu píše:
Tak zrovna přemýšlím co uvařit na zítřek, že mám koupeného lososa, ale pořád ho jen dělám s br. kaší a ehjle zrovna inspirace pro mě!![]()
Takže je to jasný, sjedu do obchodu pro gnocchi a udělám to takto, jen přidám ještě nějakou zeleninu, možná pórek a brokolici
Díky!![]()
![]()
Muzu se zeptat, proc chces zrovna do tohoto pridavat brokolici?
![]()
@LuciLu my to radi takhle, aby vynikla chut ty ryby + smetana s tim citronem, no je to balada.Ja prave k lososu nemam rady nejaky picicundy ani koreni ![]()
Zapečený brambory se slaninou, vepřovým a cibulí, včera cuketový řízky s bram. kaší, předevčírem špenát, brambor a opečený párek
@MaWe No, přijde mi to chudé na zeleninu, jsem zvyklá kvůli synovi dávat do všeho nějakou. A zrovna brokolici máme rádi a přijde mi i ne moc chuťově výrazná, tak si myslím, že by to šlo. Já dělávám třeba zapečeného lososa se ze zeleninou a lučinou a je to moc dobré, nebo jen tak na páře právě s brokolicí, mrkví, brambory jako přílohou a zakysanou smetanu jako dip.
My jsme dojídali bramboračku a dnes byly jenom toasty a pečivo s tvarohovou pomazánkou, ale na zítřek mám v plánu čočkovou polívku a kuřo-knedlo-zelo ![]()
@LuciLu píše:
@MaWe No, přijde mi to chudé na zeleninu, jsem zvyklá kvůli synovi dávat do všeho nějakou. A zrovna brokolici máme rádi a přijde mi i ne moc chuťově výrazná, tak si myslím, že by to šlo. Já dělávám třeba zapečeného lososa se ze zeleninou a lučinou a je to moc dobré, nebo jen tak na páře právě s brokolicí, mrkví, brambory jako přílohou a zakysanou smetanu jako dip.
Tak to potom jo, na nas by to uz bylo moc ingredienci pohromade ![]()