Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Pavlína Bystricanova píše:
Zdravím všechny budoucí maminky. Většina z vás máte miminka už doma. Můj dotaz zní: Vybrala jsem si porodnici na Obilním trhu. Sice jsem ve 26tt. i když je možná brzy, tak se na to už připravuji. I když jsem si vybrala tuto porodnici je potřeba chodit na exkurzi? Co všechno bych si měla vzít s sebou, jak pro malou či pro sebe? Je nějaká registrace? Pokud ano, měla bych tam zajít osobně a hlavně v kolikátem týdnu? Všem děkuji za odpověď.
Zdravím všechny budoucí maminky. Většina z vás máte miminka už doma. Můj dotaz zní: Vybrala jsem si porodnici na Obilním trhu. Sice jsem ve 26tt. i když je možná brzy, tak se na to už připravuji. I když jsem si vybrala tuto porodnici je potřeba chodit na exkurzi? Co všechno bych si měla vzít s sebou, jak pro malou či pro sebe? Je nějaká registrace? Pokud ano, měla bych tam zajít osobně a hlavně v kolikátem týdnu? Všem děkuji za odpověď.
Ahojky, rodila jsem tam oba kluky a spokojenost. Registrovat se nemusíš, na žádné exkurze taky nemusis,
svým způsobem se tam regustrujes na konci těhotenství, kdy že gynekolog předá sám do péče porodnice, alena porod jako takový se objednávat nemusíš ![]()
Miminku vem plinky(cca 30 ks), krém na tělíčko a zadek, přebalovací podložku a vlhčené ubrousky, případně pokud chceš tak nějaký obleček a obleček ve kterém pojede miminko domu (to muze ale později dovést manžel).
Sobě vem jen hygienické potřeby, ručník (zvlášť na ruce, tělo a pipku - tu já si ale jen opatrně otřela toaletakem nebo tak, po koupání, ručníkem jsem se nedrela a ani jsem ho nechtěla špinit krvi), pak jemné toaletaky, porodnické vložky ( aspoň dva balíky), omyvatelné přezůvky (Crocs či tak něco), nabíječku, noční košili jsem si nebrala, na požádání dostaneš vždy čistou a aspoň si svoji nezadelas krvi. Potom alespoň troje síťované porodnické kalhotky. Pak už jen co sama uznáš za vhodné. A určitě doklady - občanku a oddací list (pokud nejste manželé, tak rodné listy vás obou). Jo a kontakt na pediatra kam budete chodit
snad jsem na nic nezapomněla.
@Lejaa Děkuji. Kdyby tě náhodou ještě něco napadlo tak budu moc ráda, že se mi ozveš. ![]()
@Lejaa Ahoj, prosím tě, je nutné si s sebou sbalit přebalovací podložku? Děkuji za odpověď. ![]()
@Lejaa Ahoj, prosím tě, je nutné si s sebou sbalit přebalovací podložku? Děkuji za odpověď.
Ahoj, určitě si ji vem ![]()
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jestli nevíte, jak je to ted s obsazeností na obilňáku? Mě doktor na poslední kontrole říkal, že mají přetlak rodiček a nechtějí brát maminky na motitory před termínem. Máte nějakou zkušenost? Jinak se mi teda rodit nechce..
@Pomádka tak to ti opravdu neporadím. Vím jen, že když jsem měla bolesti a zavolala si sanitku, že okamžitě přijeli a zeptali se mě na to kde chci rodit. Řekla jsem, že na Obilňáku a hned jsme tam jeli. Šla jsem na pásy a hned si mě tam i vyšetřily, ale mohu ti říct že vyšetření nestálo za to. Měla jsem krev v moči a ta „doktorka“ co mě vyšetřovala mě ani neřekla, že tu krev v moči mám. Takže být tebou bych si byla jistá jen sama sebou. Smutné je, že v dnešní době nemůžeš věřit ani doktorům. PS: místo toho aby mě vysvětlila a řekla z čeho mohu mít takové tupé bolesti, tak řešila mou váhu.
teď se tomu mohu zasmát.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.