Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
ja rodila teda v bohunicich, ale rekla bych, ze vsude to bude stejny. Neco ze seznamku jsem nebrala. Treba zupan jsem vubec nepotrebovala, bylo pretopeno. Zavinku jsme taky meli z porodnice. Ale urcite pribal nejaky oblecenicko pro mrnouska, nas byl zimomrivej, takze jsem musela dooblikat
http://i47.tinypic.com/5e98cp.jpg
jeste pak papiry jako OP, jmeno ditete+otcovstvi (pokud nejste svoji), Rodny list
já teda rodila skoro před 3 lety, ale určitě bych si vzala to co je v seznamu pro maminku+ kompot(švestkový) kvůli stolici, pití pro sebe, jídlo k porodu- pokud by žena či tatínek dostali hlad, balzám na rty- celkem dobré při porodu !-) Pro mimi bych po zkušenostech brala zavinovačku(nejlépe 2), plenky (měli tam happy)- klasické látkové, autosedačku atd bych nechala nachystané doma- tatínek či jiný příbuzný dovezou později
Ahoj,já na Obilňáku rodila letos v únoru a dostala jsem jen pár vložek a malej oblečení,jinak vůbec nic.A to oblečení pro mimi mají dost opotřebovaný,takže jsem si vzala z domu i svoje dupajdy, asi troje a byla jsem ráda,že je mám.Jinak s personálem velká spokojenost,jak na porodním sále,tak na šestinedělí i na novorozeneckém…
Vřele tuhle porodnici doporučuji
A vem si s sebou vše co je v seznamu.
Odsávačku na mléko nepotřebuješ,mají tam.A spodek jsem si umývala jen čistou vodou a až se tam dalo šáhnout,tak jsem to mydlila,normálně sprcháčem a krásně se to zahojilo.Ale sprchovala jsem se poctivě,po každém kojení a to asi udělalo taky svoje.A hlavně to chce větrací kalhotky,nejlépe takový ty síťovaný.Jo a taky si vem krém na prdítko pro mimíska,taky jsem nedostala.Taky kdyby jsi ještě něco potřebovala vědět,ptej se.Přeju krásný porod
Je to nádhernej zážitek,alespoň já to tak cítila a cítím do dnes. ![]()
Mohu se taky zeptat? zavinku mam brat svoji? a oblečení pro prcka dovolí ti z domu? ja myslela že tam dají jen takovou košilku a nic víc,
No a zeptam se ako kozmetiku pro prcka taky mam brat svoju jo? ako je napr.vatove tyčinky,líh,olej,?? ![]()
no ja si myslim, ze v dnesni dobe uz ti kecat do toho, co chces pro prcka moc nemuzou. V bohunicich nam dali jejich zavinky, takovyty snurkovy. Kdyz se stala nehoda, tak nebyl problem zavinku vymenit. Obleceni urcite vem svoje. Vetsinou tam maji teplo a mrnouskum ta nemocnicni kosilka staci, ale my museli dooblikat. Co se tyce kosmetiky, tak lih a tycinky tam meli k dispozici, olejicek jsem musela mit svuj. Ale nejni problem vyslat manzu, at dokoupi
Jinak k olejicku ala nivea a pod mi dr. rekla, ze sice promasti svrchni cas kuze, ale tu spodni ze vysusuji, takze my pouzivame slunecnicovy olej z lekarny. V porodce jsem mazala infadolanem
Dekuju, tak vím že vemu sve oblečení pro mimco,
A zeptam se zda nekdo nevíte proč zakazují sestry olejíček aviril?
no ja mam i aviril i sebamed,ale že aviril nechcou videt ani ten pudr
![]()
Moc vsetkym dakujem za informacie. ![]()
Tych jednorazovych kalhotiek jekolko potreba?
a bude ma stacik jeden balik porodnickych vloziek(20ks)?
Na tie prdiky mam kupit aky krem ? alebo kvapky?
jednorazovej kalhotek = na kazdej den jedny. Ja pouzivala pak jeste asi tyden doma, pac se mi udelal v siti zatvrdlina ![]()
poporodnich vlozek = aspon 40ks. budes si davat 2 najednou, jestli budes mit ty „normal“ velikost a ze zacatku je menis, co chvilka.
Tak v porodce ti dají vložky asi na jeden den.Já s sebou měla tři balíky po desíti kusech a spotřebovala jsem jeden a půl.První dva dny je krvácení silné,ale pak to postupně ustává.
Zavinku jsem si nebrala,tu jsem měla jejich.Jen dupačky.A nikdi nic neřekl,ba naopak chválily sestřičky a doktorky,jak to malýmu sluší.
Olejíček budeš potřebovat jen jednou,malýho jsem koupala ob den,takže v porodce jen jednou a pak už doma.Jinak do dnes žádnou kosmetiku nepoužívám,koupu v čisté vodě a mažu Avirilem a ten jet teda luxusní.Malej po něm krásně voní,ale nemusí sedět každýmu miminku.
Já měla kalhotky dvoje,ty jednorázovky,ale měla jsem ty síťovaný,bavlněný,takže jsem se je přepírala ve sprše a v pohodě.
S pudrem na prcku nemám zkušenost,mazala jsem Sebamedem a ten je taky perfektní.Dostaneš vzorečky a ty jsou na dlouho.Myslím doma ještě jeden mám.Malej nemá vůbec opruzenou prcku,takže mu ji ničím nemažu.
A na Obilňáku,mi nikdo do ničeho nekecal,jsou tam moc hodný a to jsem byla prvorodička.
No ja jsu prvorodička,a jdu na obilnák a kamoška co tam rodila tak jí rekli že aviril nechcou videt ..
![]()
ahoj, mě přišlo že je tam docela problém s úložným prostorem, takže třeba ty vložky bych si vzala jeden balík a přímo v areálu je lékárna, kde je prodávají, takže to je tam když tak může partner dokoupit. Určitě ty síťované kalhotky, ty ti nikde nedají…já jsem je při porodu vyhodila a pak jsem jaksi neměla co na sebe ![]()
Miminko nikdo z nás nekoupal ani nemazal, není to potřeba, plínky si vezmi svoje, já jsem žádné nedostala, kromě té jedné ve které mimčo bylo, oblečky na mimi tam mají klasiku košilku a asi bych si vzala svoje. Jinak vatové tyčinky a líh na pupík tam jsou.
erární košile se dá přežít, pokud ti nevadí, že třeba dostaneš kus bez knoflíků ![]()
vzala bych si termosku na horkou vodu a vlastní čaj, protože ten instantní je fakt masakr, švestkový kompot je taky dobrý nápad. Vaří dobře, i když ne zcela vhodně, druhý den po porodu byla kroupová polívka, křenová omáčka, uzený maso a knedlík… normálně bych neváhala, ale když si člověk pomalu ani nesedne a k tomu kojí…
![]()
přeju ať se ti tam pěkně rodí ![]()
To je fakt,úložnýho prostoru nic moc,ale zase na ty tři dny jsem to přežila.
Malýho mi řekli ať si vykoupu druhej den po porodu.Než mi to přišla sestřička říct,tak byl vykoupanej i namazanej miláček ![]()
A jídlo mě teda osobně absolutně nechutnalo,blééé.Klasická nemocnice
Přítel mi nosil papů z domu
![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Chtěla bych vědět, co si s sebou vzít do porodnice Brno Obilný Trh.
Prosim poradte. děkuji