Co je po smrti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2875
10.6.19 14:48
@Anetaa120 píše:
Dobrý den, mám trochu netradiční dotaz. Co si myslíte, že se děje po smrti člověka? Vím, že je spousta teorií. Někdo říká, že duše jde do dalšího těla a že tělo je pouhá schránka. Někdo zase, že po smrti není vůbec nic, což ve mě popravdě vyvolává neskutečnou úzkost, protože si neumím představit, že by najednou prostě nebylo vůbec nic :think:. Vím, že to nikdo neví 100 %, ale zajímalo by mě, co si myslíte vy. Děkuji za odpovědi.

Z toho, co „vim“ ja (i jsem si prozila), telo je opravdu schranka, my ho opustime a jaksi se „rozplyneme“ v tom vsem okolo nas, ale zaroven vedomi nas samotnych neztratime… Precti si nejake knizky o lidech co prozili klinickou smrt, ti maji mozna trosku jine zazitky, mluvi o tunelu, svetle a tak. Hodne se tim zabyva Raymod Moddy. Zajimave jsou tez knihy Michaela Newtona, vyslo jich spoustu v cestine. Je to psycholog, kteremu se nahodou pri regresi podarilo dostat lidi do stavu „pred zivotem“, nebo „mezi zivoty“, zabyva se tematikou cely zivot. Ja osobne tez verim, ze my vsichni bychom se touto tematikou trochu zajimat meli, zlepsuje to kvalitu zivota, kdyz neco z toho pochopime. :) Jo a vyborna je tez kniha Anity Moorjani Musela jsem zemrit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
10.6.19 14:49

Já věřím v příští životy. A dost mě to děsí, že bych to celé měla absolvovat zas a znova, a nejspíš několikrát :))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33844

@anonim17 To byl fofr :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149013
@Anetaa120 píše:
Dobrý den, mám trochu netradiční dotaz. Co si myslíte, že se děje po smrti člověka? Vím, že je spousta teorií. Někdo říká, že duše jde do dalšího těla a že tělo je pouhá schránka. Někdo zase, že po smrti není vůbec nic, což ve mě popravdě vyvolává neskutečnou úzkost, protože si neumím představit, že by najednou prostě nebylo vůbec nic :think:. Vím, že to nikdo neví 100 %, ale zajímalo by mě, co si myslíte vy. Děkuji za odpovědi.

To kdybychom věděli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2875
10.6.19 14:51
@nestarejtese píše:
Já mám strašnou hrůzu z pekla…asiJa si řeknete že jsem blázen ale věřím, že to není jen tak, stejně jak tu někdo psal že když žena otěhotni vklouzne dušička do plodu, zrovna včera jsme se o tom s chlapem bavili, zajímalo by mě, kdy tam ta dusicka vlitne..jestli je potrat vlastně vražda, že už má to miminko duši..on říkal že ne, a já si myslím že už ve chvíli početí je ta duše už tam… @Kokolina29

Je, to je pekna otazka. :) Ono pry zalezi na te konkretni dusi. Nektera tam vklouzne hned a nektera az pred porodem. A nektera vklouzne napul a pak si vyjde a zas vlouzne… :) Ono i nekterym dospelym (a detem) dela byt problem byt pevne ukotveni ve svem tele. Ja taky kdysi byla jen tak „napul“… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20909
10.6.19 14:54

Radsi budu cas v zivote venovat tomu casu tady a ted. Prijde mi to jako ztrata casu a energie. Nehlede na to, pokud je to spojeno s neprijemnymi pocity apod. Proste me soupnou do bedny a pekne mi pritopi :D budu tuhej a bude mi to jedno a pokud to tak nebude, tak se necham prekvapit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2875
10.6.19 14:54
@divine woman píše:
Trapný anonyme. Nejedeš na něčem spíš ty?
@Anetaa120 Nevím a také by mě to zajímalo. Když pozoruji syna své kamarádky, tak si říkám, že je to její převtělený otec, který zemřel necelý rok před narozením syna.
Jestli tě zajímá tato tématika, přečti si knihu Raymonda Moodyho Život po smrti.
A jedna teta prožila klinickou smrt. Od té doby se smrti nebojí, protože se pak setká se všemi, které měla ráda a už nežijí.

Jo to je to na tom to nejzajimavejsi, vetsina lidi kteri prozili klinickou smrt diametralne zmenili pohled na zivot a chapou, ze je jeden z mnoha, smrti se neboji, ale zase ho ziji mnohem plnohodnotneji a vic si ho vychutnavaji… zmeni se jim casto hodne priority

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10260
10.6.19 14:57

@Anetaa120 Je možné, že není nic. Že žití je jen chemickou reakcí bez hlubšího smyslu. A pokud by to tak bylo, a byla o tom jistota, myslím, že by životy lidí vypadaly jinak, hůř. Že by lidé potlačili nějaké zásady svědomí, morálky…
Já věřím, že po smrti odchází duše do očistce, kde podle toho, jak člověk žil, projde tím, co je nazýváno rájem či peklem. Věřím, že každá duše je zrozena dvanáctkrát v pozemském životě a potřinácté ji čeká život věčný. Věřím, že nejvyšší hodnotou je žít sám život tak, aby byl člověk spokojený, dával radost a pomoc druhým a nežil na úkor ostantích, neubližoval. Takový život má smysl.
A proč není důkaz o tom, zda,,něco víc" je nebo není? Líbí se mi teorie, že stvořitel dal lidem svobodu, a to i svobodu ve víře. A není pro něj podstatná. Podstatné je chování člověka.
Co se samotného procesu úmrtí týká, byl jsem u umírání pěti členů rodiny, jeden to nakonec přežil. Jistě se pro to, co ti lidé zažívají dají najít vědecký vysvětlení, pro mě to ale spíš byl doklad toho, že duše spolu s tělem neumírá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2875
10.6.19 14:59

Pro vsechny

Mela jsem tu cest sedet v letadle asi hodinu vedle pro me jednoho z nejinteligentnejsich zijicich psychiatru Stanislava Grofa. Dost mi utkvela v pameti jeho veta, ze tak od pulky zivota bychom se meli vsichni zabyvat smrti. V dnesni spolecnosti ji vsak ale „odsouvame“ aby nedejbuh nebyla videt a spousta lidi je pak pred samotnou smrti prekvapena, docela trpi a muze mit i deprese. Je to samozrejme jeho nazor, ale treba ja s nim souhlasim. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33844
10.6.19 15:03
@Moni0101 píše:
Mela jsem tu cest sedet v letadle asi hodinu vedle pro me jednoho z nejinteligentnejsich zijicich psychiatru Stanislava Grofa. Dost mi utkvela v pameti jeho veta, ze tak od pulky zivota bychom se meli vsichni zabyvat smrti. V dnesni spolecnosti ji vsak ale „odsouvame“ aby nedejbuh nebyla videt a spousta lidi je pak pred samotnou smrti prekvapena, docela trpi a muze mit i deprese. Je to samozrejme jeho nazor, ale treba ja s nim souhlasim. :)

No jo ale jak poznam ze jsem v pulce zivota? Zabyvat se smrti? V jakem smyslu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
10.6.19 15:14

Pevně věřím, že je nebe. Nebo nějaký místo posmrtnýho života. Kde se sejdou všechny duše od počátku věků… pralidi, nájezdníci z východu, krvelační muslimové - myslím ti, co za jedno století došli z Arabského na Pyrenejský poloostrov a za pár dalších do Indie, ne dnešní multikulturní miláčky… stejně krvelační křesťani, barbaři, vikingové… Hitler, Stalin, Mengistu, Mussolini… pár psychopatickejch sériovejch vrahů z USA… a do toho hipíci, vegani a multikulturalisti.
Já si k tomu sednu do první řady s kýblem popcornu a cocacolou a budu se bavit po zbytek věků.
PS, teď vážně, upřímně doufám, že mojí hromádku popela někde rozsypou na louce a budu mít od všeho klid. Ještě jeden takhle vtipnej život, jak mám, už bych asi nedala. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2875
10.6.19 15:30

@arinecka Tak ca 40 let? No to ja se poradne nezeptala a dodnes si to vycitam… Ale verim, ze jde o to pokladat si otazky jako zakladatelka. A pidit se po odpovedich… Jak intenzivne, to uz zalezi na kazdem z nas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122484
10.6.19 16:43

Věřím tomu, že po smrti je další život. Je ale otázkou, čím budem. Pes? Kočka? Moucha? :think: :nevim: Nebo budu nějaká známá osobnost - herec, zpěvák, nebo Tibetský dalajláma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
10.6.19 17:06
@Moni0101 píše:
Z toho, co „vim“ ja (i jsem si prozila), telo je opravdu schranka, my ho opustime a jaksi se „rozplyneme“ v tom vsem okolo nas, ale zaroven vedomi nas samotnych neztratime… Precti si nejake knizky o lidech co prozili klinickou smrt, ti maji mozna trosku jine zazitky, mluvi o tunelu, svetle a tak. Hodne se tim zabyva Raymod Moddy. Zajimave jsou tez knihy Michaela Newtona, vyslo jich spoustu v cestine. Je to psycholog, kteremu se nahodou pri regresi podarilo dostat lidi do stavu „pred zivotem“, nebo „mezi zivoty“, zabyva se tematikou cely zivot. Ja osobne tez verim, ze my vsichni bychom se touto tematikou trochu zajimat meli, zlepsuje to kvalitu zivota, kdyz neco z toho pochopime. :) Jo a vyborna je tez kniha Anity Moorjani Musela jsem zemrit.

Všechny tyhle pocity jako mimo tělo a světlo na konci tunelu se dají logicky vysvětlit. Na život po životě nevěřím, ač jsem takové knihy kdysi četla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
10.6.19 17:09

@Russet Jak jinak :D co by se od tebe dalo čekat jiného :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie